خودمان را مدیون مردم می‌دانیم

رئیس‌جمهوری گفت: ما خودمان را مدیون ملت می‌دانیم و تلاش خواهیم کرد خدمتگزار این مردم باشیم و باید طوری عمل کنیم که این عزیزان مشکل پیدا نکنند. مسعود پزشکیان در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار کرد: ما در حال تلاش هستیم و به دنبال حل مشکلات مردم و نگرانی‌های آنان هستیم؛ باید طوری عمل کنیم که این عزیزان مشکل پیدا نکنند. وی بیان کرد: هماهنگی و همراهی چه دولت و چه مردم عزیز کشورمان که شجاعانه و با همدلی به صحنه آمدند، افتخارآفرینی کرد و دشمنان را از توطئه‌هایی که داشت ناامید کردند، این امر بسیار قابل قدردانی است. پزشکیان تاکید کرد: ما خودمان را مدیون ملت می‌دانیم و تلاش خواهیم کرد خدمتگزار این مردم باشیم. همچنین، مسعود پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت :ما در دل فرهنگ‌ و تمدن ایرانی تجربه‌های بسیار برای کاهش دردهای بشریت داریم. ایران سرشار از زیبایی‌ست. در هرگوشه‌اش، دوستی موج می‌زند. ما همواره به دنبال پل‌سازی با ملت‌ها بوده‌ایم، نه دیوارکشی. 

 

پاسخ‌مان به هر تهدیدی پشیمان‌کننده خواهد بود

   رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: هر اقدام تهدیدآمیزی با واکنش قاطع و جدی ما مواجه خواهد شد و دشمنان هم باید بدانند که پاسخی پشیمان‌کننده دریافت خواهند کرد.
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عصر دیروز، در حاشیه مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ایران (شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه) که در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد، در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال حمله مجدد رژیم صهیونیستی به کشورمان تاکید کرد: در صورت هرگونه شرارت از سوی دشمنان، پاسخ ما کوبنده‌تر از قبل خواهد بود.
 سرلشکر موسوی خاطرنشان کرد: هر اقدام تهدیدآمیزی با واکنش قاطع و جدی ما مواجه خواهد شد و دشمنان هم باید بدانند که پاسخی پشیمان‌کننده دریافت خواهند کرد.

  تخصیص یک همت برای اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ
اعضای دولت تصویب کردند که مبلغ هزار میلیارد تومان برای اسکان موقت خانواده‌های آسیب دیده از جنگ، در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گیرد. جلسه هیئت دولت صبح دیروز - چهارشنبه - با حضور اعضای دولت و به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد. در این جلسه علاوه بر طرح موضوعات اجرایی توسط برخی اعضا، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و شهردار تهران، گزارش مفصلی از  اقدامات صورت گرفته برای اسکان موقت خانواده‌هایی که منازل آنها در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیده بود و نیز برنامه‌ها و اقدامات مربوط به بازسازی منازل ایشان ارائه کردند. در ادامه اعضای دولت تصویب کردند که مبلغ هزار میلیارد تومان برای اسکان موقت خانواده‌های آسیب دیده از جنگ، در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گیرد. 

جلسه سران قوا به میزبانی
 قوه مقننه برگزار شد
جلسه سران قوا به میزبانی قوه مقننه برگزار شد و در این جلسه به بررسی مسائل مختلف کشور پرداخته شد. جلسه سران قوا به میزبانی قوه مقننه با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهور، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه و محمد باقرقالیباف در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. روسای قوا در این جلسه به بررسی مسائل مختلف کشور پرداختند.

درخواست پکن برای حل‌وفصل سیاسی مسئله هسته‌ای ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با گفتن این که پکن مایل است شاهد آتش‌بس پایدار میان رژیم صهیونیستی و ایران باشد، خواستار همکاری برای حل‌وفصل سیاسی مسئله هسته‌ای ایران شد. پکن دیروز چهارشنبه خواستار حل‌وفصل دیپلماتیک و سیاسی مسئله هسته‌ای ایران و همکاری طرفین درباره این موضوع شد. خبرگزاری آناتولی با انتشار این مطلب نوشت: این اظهارات از سوی پکن در پی این مطرح شد که «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران امروز چهارشنبه پایان همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.  سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد که مسئله هسته‌ای ایران باید «از طریق روش‌های سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل شود» و از تمامی طرفین خواست «برای بازگرداندن مسئله هسته‌ای ایران به مسیر حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک همکاری کنند.»

تاکید اسلامی بر ادامه پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت‌ صنعت هسته‌ای با بمباران از بین نمی‌رود؛ چرا که این فناوری هسته‌ای بومی است و پیشرفت آن ادامه خواهد داشت. «محمد اسلامی» در حاشیه نشست هیات دولت دیروز چهارشنبه گفت: عملیاتی که در ایران انجام دادند ضربه به منشور ملل متحد بود و نشان داد که در دنیا قانون جنگل حاکم است و اگر قدرت نداشته باشید به حیات خود نمی توانید ادامه دهید. ملت ایران هم این مساله را خوب درک کردند و پای آن ایستادند. رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که صنعت هسته‌ای با بمباران از بین نمی‌رود. فناوری هسته‌ای در ایران بومی و در جان مردم و این آب و خاک است. راه پیشرفت آن هموار است و ادامه خواهد یافت.

پاکستان برای پیوستن به «توافقات ابراهیم» شرط گذاشت
«خواجه محمد آصف» وزیر دفاع پاکستان اعلام کرد که در صورت وارد آمدن فشارهایی بر اسلام‌آباد برای پیوستن به توافقات عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی موسوم به «توافقات ابراهیم»، این کشور تصمیمات خود را بر اساس منافع ملی اتخاذ خواهد کرد. طبق گزارش خبرگزاری معا، خواجه آصف در سخنانی با تأکید بر موضع اصولی دولت پاکستان در این زمینه، اظهار داشت: اگر فشارهایی در این زمینه اعمال شود، ما آن را بررسی خواهیم کرد، اما شرط ما برای هرگونه به‌رسمیت‌شناختن اسرائیل، تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی با پایتختی قدس است. وی همچنین با اشاره به اینکه مشورت‌ها در این‌باره در جریان است، افزود: ما بخشی از هیچ سیاست آمریکایی که به منافع پاکستان لطمه بزند نخواهیم بود. او همچنین تأکید کرد که تصمیم برای نامزدی دونالد ترامپ برای دریافت جایزه نوبل صلح از سوی دولت اسلام‌آباد اتخاذ شده بود.

افزایش بی اعتمادی به نتانیاهو و کابینه او
منابع رسانه‌ای صهیونیستی با انتشار نتایج یک نظرسنجی از افزایش بی‌اعتمادی به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه او در میان ساکنان سرزمین‌های اشغالی پرده برداشتند. روزنامه «هاآرتص» در گزارشی با استناد به نتایج یک نظرسنجی اعلام کرد که ۴۶ درصد از ساکنان سرزمین‌های اشغالی اعتمادی به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ندارند. بر اساس این نظرسنجی، سطح اعتماد عمومی به نتانیاهو و کابینه او در میان ساکنان سرزمین‌های اشغالی در سطح پایین باقی مانده است و کمتر از ۴۰ درصد از پاسخ‌دهندگان نیز اعلام کرده‌اند که به «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعتماد دارند. این نتایج در شرایطی منتشر می‌شود که رژیم صهیونیستی همچنان با پیامدهای جنگ در غزه، فشارهای داخلی، بحران اعتماد عمومی و درگیری‌های سیاسی گسترده مواجه است.

«تجارت» از تغییر بنیادی استراتژی هسته‌ای ایران گزارش می‌دهد

گروه سیاسی: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان دیروز -چهارشنبه- در راستای اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با سازمان (آژانس) انرژی هسته‌ای (اتمی)» را که در جلسه چهارم تیر ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۴ تیر ۱۴۰۴ به تایید شورای نگهبان رسیده، برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
به گزارش «تجارت»، ایران در پی کوتاهی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس در عمل به وظایف قانونی خود در حفاظت از تاسیسات هسته‌ای ایران در میانه حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا به آن و گزارش جانبدارانه اخیر او درباره برنامه هسته‌ای ایران که زمینه‌ساز قطعنامه ضدایرانی اخیر تروئیکای اروپا و این حملات شد، اعلام کرد که همکاری با آژانس را به تعلیق در می‌آورد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین اعلام کرده است که اقدامات گروسی در این زمینه را تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد. هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی ایران طرح دو فوریتی تعلیق همکاری تهران با آژانس اتمی را که در پاسخ به تجاوز وحشیانه آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشور ارائه شد، به تصویب رساند که پس از آن به تائید شورای نگهبان نیز رسید. بر اساس این قانون، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف شده است هرگونه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تا زمان تضمین «امنیت تأسیسات و دانشمندان هسته‌ای» به حالت تعلیق درآورد.
 
واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق همکاری‌ها از سوی ایران
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصمیم جمهوری سلامی ایران برای تعلیق همکاری با این سازمان تصریح کرد: منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران هستیم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به این تصمیم ایران اعلام کرد: ما از این گزارش‌ها مطلع هستیم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از ایران است. 
مقامات جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز بوده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای کشور را تائید می‌کند، حمله هفته گذشته آمریکا به سه سایت هسته‌ای در ایران را تجاوز غیرقانونی عنوان و آن را محکوم کرده‌اند. مقامات ایرانی همچنین خاطر نشان می‌کنند که اما جدیدترین گزارش مدیرکل آژانس اتمی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران بهانه را به دست رژیم صهیونیستی و آمریکا برای تجاوز به ایران و هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای کشور داد.

خشم رژیم صهیونیستی از تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس
در حالیکه رژیم صهیونیستی تنها دارنده زرادخانه هسته‌ای در غرب آسیا به شمار می‌آید، اما هرگز آن را به‌طور نپذیرفته است و عضو هیچ معاهده و کنوانسیون بین‌المللی در زمینه هسته‌ای نیست، نسبت به رسمی و اجرایی شدن تعلیق همکاری ایران با آژانس واکنش نشان داد. وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به این تصمیم ایران مدعی شد: این به منزله چشم‌پوشی کامل از تمام الزامات و تعهدات بین‌المللی هسته‌ای است.   ساعر در ادامه ادعاهای خود از کشورهای اروپایی طرف برجام خواست تا بند موسوم به «اسنپ‌بک»، مکانیسم ماشه را اجرا و تمام تحریم‌های سازمان ملل را که ذیل برجام لغو شده بود، دوباره اعمال کنند.  او که رژیم متبوعش در تجاوز اخیر خود به ایران ده‌ها غیرنظامی بی‌گناه، شامل زنان و کودکان را به شهادت رساند، همچنین مدعی شد: اکنون جامعه بین‌المللی باید قاطعانه عمل کند و از تمام ابزارهای موجود برای متوقف کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران استفاده کند.
در سطحی دیگر، دولت آلمان که این روزها به حامی سرسخت رژیم صهیونیستی تبدیل شده، تصمیم ایران برای به تعلیق درآوردن همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پی بی‌عملی این نهاد در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران در برابر حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا را در بر دارنده «پیامی فاجعه‌بار» دانست. «مارتین گیس» سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان امروز چهارشنبه گفت که تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «پیام فاجعه‌باری» ارسال می‌کند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان پس از امضای رسمی قانون تعلیق همکاری توسط «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران در جمع خبرنگاران گفت:  همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی تمی برای رسیدن به راهکاری دیپلماتیک ضرورت دارد.
  پشتوانه مردمی تعلیق همکاری‌ها
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که «ما با هیچ‌کسی در سازمان‌های بین‌المللی دشمنی نداریم اما مردم ما واقعا از موضع آژانس اتمی به خشم آمده‌اند و از آن ناراحت هستند». «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی اظهار داشت: ما با هیچ‌کسی در سازمان‌های بین‌المللی، شامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دشمنی نداریم اما نکته این است که ما خشمگین و عصبانی هستیم. مردم ما واقعا از موضع آژانس اتمی به خشم آمده‌اند و از آن ناراحت هستند. بقائی در گفت‌وگویی با رسانه «ویوری» که در توسط «هندوستان تایمز» منتشر شده، گفته است: قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی زیربنای حملات رژیم اسرائیل به ایران و تاسیسات هسته‌ای را ایجاد کرد. ما به‌طور همزمان نسبت به نقش مدیرکل آژانس اتمی در انشار جدیدترین گزارش خود درباره برنامه هسته‌ای ایران انتقاد جدی داریم. او می‌دانست که فعالیت‌های هسته‌ای ما کاملا صلح‌آمیز است و در مصاحبه خود با شبکه سی‌ان‌ان هم تائید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه‌ را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.
بقائی تصریح کرد: نکته دیگر این است که ما از آژانس اتمی و مدیرکل آن و به‌علاوه شورای حکام به حق انتظار داشتیم که به صراحت و قاطعانه حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ما را محکوم کنند. چنین اتفاقی نیفتاد و ما همچنان انتظار داریم که آنها، این کار را انجام دهند، چراکه این بخشی از مسئولیت آن‌هاست که نسبت به این بی‌عدالتی‌ها و این تجاوزات غیرقانونی واکنش دهند. دیپلمات ایرانی افزود: تنها چند روز از حمله آن‌ها گذشته است و سازمان‌ انرژی اتمی ایران به سختی تلاش می‌کنند تا ارزیابی کنند که چه اتفاقی افتاده است. در نهایت، این بر عهده آن‌هاست که وضعیت را تشریح کنند و بگویند که تاسیسات هسته‌ای‌مان تا چه اندازه آسیب دیده‌اند. بقائی خاطر نشان کرد: من به شما می‌گویم که سطح آسیب جدی است و امیدواریم که در آینده نزدیک جزئیات آن از سوی نهادهای هسته‌ای ایران اعلام شود.

عراقچی در گفت‌وگو با «سی‌بی‌اس» مطرح کرد؛

 گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ایران با بیان این‌که هیچ‌کس اطلاع دقیقی ندارد که در حال حاضر چه اتفاقی در «فردو» افتاده است، گفت: تا آنجایی‌که من می‌دانم، میزان آسیب‌ها خیلی زیاد و خیلی جدی بوده است. با این‌حال سازمان انرژی اتمی ایران در حال بررسی و ارزیابی وضعیت است و نتیجه کار به دولت اعلام خواهد شد.
به گزارش «تجارت»، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه  با شبکه «سی‌بی‌اس» آمریکا، با بیان مطلب فوق گفت: انرژی هسته‌ای به یک علم و فناوری در ایران تبدیل شده و روشن است که فناوری را به وسیله بمباران نمی‌توان از بین برد. بنابراین اگر اراده ما بر پیشرفت مجدد در صنعت باشد که هست، این اراده مسلم است که به سرعت می‌توان همه خرابی‌ها را ترمیم و همه صدماتی که وارد شده را، جبران کرد و این به این دلیل نیست که تاسیسات دست نخورده است نه؛ به این دلیل که فناوری دست نخورده است و تکنولوژی در بین دانشمندان ما وجود دارد. عراقچی در این مصاحبه در پاسخ به این سوال که گزارش شده که دولت شما اعلام کرده در حال تسریع فعالیت‌های مهندسی با هدف ایجاد دسترسی به فردو است. اکنون وضعیت فردو چگونه است؟ اظهار کرد: هیچ‌کس اطلاع دقیقی ندارد که در حال حاضر چه اتفاقی در فردو افتاده است. تا آنجایی که من می‌دانم میزان آسیب‌ها خیلی زیاد و خیلی جدی بوده است. با این‌حال سازمان انرژی اتمی ایران در حال بررسی و ارزیابی وضعیت است و نتیجه کار به دولت اعلام خواهد شد.
این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین در واکنش به این پرسش که آیا بازرسان ایرانی قادر به دسترسی به فردو بوده‌اند؟ آیا هنوز در تلاشند تا وارد فردو شوند؟ خاطرنشان کرد: این مورد را سازمان انرژی اتمی باید پاسخ دهد آن‌ها در حال ارزیابی وضعیت هستند. عراقچی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبکه «سی‌بی‌اس» مبنی‌بر این‌که ترامپ در چندین نوبت اعلام کرده که تاسیسات هسته‌ای ایران در حملات آمریکا به قول وی محو شده‌اند. آیا چنین چیزی واقعیت دارد؟ اظهار کرد: ظاهر امر نشان می‌دهد که  صدمات خیلی سنگین و خیلی جدی بوده است. من دوباره تکرار می‌کنم که اطلاعات دقیق ندارم. ولی ظاهرا فعلا قابل استفاده نیستند تا بررسی بشود که چه میزان طول می‌کشد تا مجدداً راه‌اندازی بشوند یا اصلاً آیا می‌تواند راه‌اندازی بشود یا نه.
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که «رافائل گروسی»  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده، ایران احتمالا دوباره غنی‌سازی را ظرف چند ماه آینده آغاز خواهد کرد. آیا ارزیابی شما هم همین است؟ تصریح کرد: ببینید ارزیابی ایشان بر پایه فناوری و دانش غنی‌سازی در ایران است. از این زاویه بله من فکر می‌کنم درست است. چون صنعت غنی‌سازی ما یک صنعت بومی است و از خارج وارد نشده که بشود از طریق بمباران از بین برد. وی افزود: انرژی هسته‌ای به یک علم و فناوری در ایران تبدیل شده و روشن است که فناوری را به وسیله بمباران نمی‌توان از بین برد. بنابراین اگر اراده ما بر پیشرفت مجدد در صنعت باشد که هست، این اراده مسلم است که به سرعت می‌توان همه خرابی‌ها را ترمیم و همه صدماتی که وارد شده را، جبران کرد و این به این دلیل نیست که تاسیسات دست نخورده است نه؛ به این دلیل که فناوری دست نخورده است و تکنولوژی در بین دانشمندان ما وجود دارد.
سید عباس عراقچی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر شبکه سی‌بی‌اس مبنی‌بر این‌که اگر ایران بتواند ظرف چند ماه غنی‌سازی را آغاز کند، آیا ایران این کار را انجام خواهد داد؟ تاکید کرد: ما در حال ارزیابی شرایط بعد از حمله و تهاجم رژیم اسرائیل و آمریکا هستیم. سیاست‌های ما در حال تدوین است. واقعیت این هست که ما برای صنعت غنی‌سازی زحمت زیادی کشیده‌ایم؛ هم دانشمندان ما خیلی زحمت کشیده‌اند و تلاش کرده‌اند، هم مردم ما تحمل کرده‌اند. به خاطر غنی‌سازی بیش از ۲۰ سال تحت تحریم‌های بسیار سنگین قرار گرفتیم؛ ما را به شورای امنیت بردند، دانشمندان ما را ترور کردند، در صنایع و تاسیسات ما خرابکاری کردند. ولی در همه این سال‌ها تلاش کردیم که برنامه غنی‌سازی ما همچنان صلح‌آمیز بماند و از محدوده صلح‌آمیز فراتر نرود و تلاش کردیم که ثابت کنیم به جامعه بین‌الملل و به همه کشورهایی که نگرانی دارند، که این برنامه کاملاً صلح‌آمیز است. یک‌بار هم حتی وارد توافق شدیم و به یک توافقی رسیدیم که همه دنیا آن را به عنوان یک دستاورد دیپلماسی جشن گرفت. ولی متاسفانه آمریکا از آن خارج شد.

درخواست رژیم اسرائیل از اروپا برای بازگرداندن تحریم‌های ایران

گروه سیاسی: درحالی‌که رژیم صهیونیستی تنها دارنده زرادخانه هسته‌ای در منطقه به شمار می‌آید، وزیر امور خارجه آن از اروپا خواست تا پس از تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی، تحریم‌ها علیه این کشور را بازگرداند.
به گزارش «تجارت»، «گدعون ساعر»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه و طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به تصمیم اخیر جمهوری اسلامی ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی واکنش نشان داد. هفته گذشته، مجلس شورای اسلامی ایران طرح دو فوریتی تعلیق همکاری با آژانس اتمی را که در پاسخ به تجاوز وحشیانه آمریکا به تاسیسات هسته‌ای کشور ارائه شد، به تصویب رساند که پس از آن به تائید شورای نگهبان نیز رسید.
«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری ایران، قانون «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» را برای اجرا ابلاغ کرده است. بر اساس این قانون، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف شده است هرگونه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تا زمان تضمین «امنیت تأسیسات و دانشمندان هسته‌ای» به حالت تعلیق درآورد. وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به این تصمیم ایران مدعی شد: این به منزله چشم‌پوشی کامل از تمام الزامات و تعهدات بین‌المللی هسته‌ای است.
رژیم صهیونیستی تنها دارنده زرادخانه هسته‌ای در غرب آسیا به شمار می‌آید، در حالی‌که هرگز آن را به‌طور نپذیرفته است و عضو هیچ معاهده و کنوانسیون بین‌المللی در زمینه هسته‌ای نیست. ساعر در ادامه ادعاهای خود از کشورهای اروپایی طرف برجام خواست تا بند موسوم به «اسنپ‌بک»، مکانیسم ماشه را اجرا و تمام تحریم‌های سازمان ملل را که ذیل برجام لغو شده بود، دوباره اعمال کنند. او که رژیم متبوعش در تجاوز اخیر خود به ایران ده‌ها غیرنظامی بی‌گناه، شامل زنان و کودکان را به شهادت رساند، همچنین مدعی شد: اکنون جامعه بین‌المللی باید قاطعانه عمل کند و از تمام ابزارهای موجود برای متوقف کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران استفاده کند.