ایجاد مشوق‌ برای استفاده مردم از لوازم برقی کم مصرف

 وزیر نیرو گفت: یکی از برنامه‌های این وزارتخانه برای رفع ناترازی برق ترغیب مشترکان برای استفاده از وسایل پربازده برقی با اتخاذ ساز و کارهای خودکنترلی است.
به گزارش گروه اقتصادی به نقل از وزارت نیرو، "عباس علی‌آبادی"، در گفت‌وگویی رادیویی اظهار کرد: وزارت نیرو متولی تأمین دو کالای اساسی آب و برق است که ارتباط مستقیم با زندگی مردم دارند و هرگونه اختلال در این بخش‌ها، زندگی روزمره را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
وی افزود: ناترازی در حوزه آب و برق ناشی از شرایط اقلیمی و نیز برخی سیاست‌گذاری‌های گذشته بوده است. هرچند این سیاست‌ها در مسیر خوداتکایی موفق عمل کرده‌اند، اما به‌دلیل عدم فرهنگ‌سازی کافی در زمینه صرفه‌جویی، این ناترازی تشدید شده است.
علی‌آبادی گفت: در گذشته به‌دلیل تصور وفور منابع نفت و گاز، تمرکز بر توسعه برق حرارتی بوده و انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما اکنون سیاست اصلی وزارت نیرو، حرکت به‌سوی تجدیدپذیرهاست.

 

تهران، خوزستان و فارس بیشترین مصرف برق را دارند

 مدیرعامل شرکت توانیر مشترکان را به مصرف بهینه برق دعوت کرد و گفت: تهران، خوزستان و فارس به ترتیب بیشترین مصرف برق را دارند. به گزارش گروه اقتصادی مصطفی رجبی مشهدی، با اشاره به روزهای گرم پیش رو گفت: مصرف برق در روزهای آینده به‌دلیل افزایش دما و ادامه فعالیت‌های روزمره، با رشد قابل‌توجهی همراه خواهد بود و نیاز به کنترل و پایش دقیق تر مصارف ضروری است. وی با بیان اینکه اقدامات همکاران صنعت برق تاکنون بسیار اثربخش و حرفه‌ای بوده است، افزود: مدیریت صحیح مصرف در شرایط سخت کنونی، مرهون تلاش میدانی همکاران ما در سراسر کشور است که اگر این تلاش‌ها نبود، بی‌شک با شرایطی مشابه سال‌های گذشته مواجه می‌شدیم. رجبی مشهدی در عین حال تأکید کرد: در بخش‌های کشاورزی و صنعت، هنوز ظرفیت‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف وجود دارد. لازم است با دقت و همکاری بیشتر، به نقطه هدف در این حوزه برسیم. وی با اشاره به سایر اقدامات اجرایی خاطرنشان کرد: کاهش روشنایی‌های غیرضروری، کنترل مصرف سرمایشی در ساختمان‌ها و همکاری ادارات و اصناف از جمله محورهای مؤثر در کاهش مصرف است که باید با جدیت ادامه یابد.

 صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
وزیر نفت تاکید کرد که صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد. به گزارش گروه اقتصادی از ایسنا، محسن پاک نژاد، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت وگوی تلویزیونی خاطرنشان کرد: صادرات نفت مانند سابق باکیفیت و کمیت قبل ادامه دارد. وی تاکید کرد: دغدغه ای در این زمینه نداریم.

 وب سایت وزارت راه و شهرسازی غیرفعال شد
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: وب سایت این وزارتخانه با هماهنگی فرماندهی امنیت سایبری کشور و به منظور حفظ امنیت اطلاعات، توسط این وزارتخانه از دسترس خارج شد.
به گزارش گروه اقتصادی از وزارت راه، در راستای حفظ امنیت اطلاعات، جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی و با هدف صیانت از زیرساخت‌های حیاتی کشور در شرایط پساجنگ، وزارت راه و شهرسازی دسترسی به وب‌سایت خود را با هماهنگی فرماندهی امنیت سایبری کشور، به‌طور موقت مسدود کرده است.بر اساس این اطلاعیه، این اقدام در چارچوب تدابیر حفاظتی و پدافند غیرعامل و در هماهنگی کامل با نهادهای ذی‌ربط صورت گرفته و تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.اطلاع‌رسانی‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی از طریق رسانه‌های معتبر و کانال‌های ارتباطی رسمی ادامه خواهد یافت و شهروندان نگرانی از بابت دسترسی به اطلاعات ضروری نداشته باشند.

مسیرهای جدید هوایی بین المللی اعلام شد
همزمان با اعمال محدودیت های پروازی در بخش بین‌الملل و داخلی مسیرهای جدید هوایی در برخی شهرها اعلام شد. توجه به اعمال محدودیت های پروازی در برخی از شهرها در راستای امنیت پروازی برخی از شرکت‌های هواپیمایی اقدام به راه اندازی مسیرهای جدید پروازی‌ و همچنين پروازهای فوق‌العاده  کرده است که این اقدامات با ارائه مجوز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری و  همچنین با توجه به درخواست مسافران خارجی بوده است. در همین راستا از ۱۰ تیرماه مسیرهای پروازی جدید (بین‌المللی) راه اندازی شده است. در راستای توسعه خدمات پروازی و پاسخ‌گویی به تقاضای سفرهای بین‌المللی، مجموعه‌ای از پروازهای فوق‌العاده از فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد به صورت رفت و برگشت به مقاصد دبی، استانبول، ایروان، نجف و مسقط در بازه زمانی ۱۰  تا ۱۶ تیرماه راه اندازی شده است.
بر اساس این برنامه، پروازها از روز   سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ در مسیر مشهد | دبی | مشهد ، مشهد | استانبول | مشهد  انجام شده و در روز  پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ در مسیر مشهد | ایروان | مشهد، مشهد | نجف | مشهد انجام و در روز جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴،مشهد | مسقط | مشهد، مشهد | استانبول | مشهد، مشهد | نجف | مشهد توسط شرکت هواپیمایی قشم صورت می گیرد. همچنین یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴، مشهد | نجف | مشهد ، دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴، مشهد | نجف | مشهد انجام می شود. براساس این گزارش در حال حاضر مسیرهای پروازی از فرودگاه امام خمینی و مهرآباد بسته است و طبق اعلام  وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر   آسمان مرکز و نیمه غربی کشور برای پروازهای عبوری بین المللی باز است و لغو پروازهای داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ امروز بسته است.

صادرات نفت عربستان در ژوئن ۲۰۲۵ افزایشی شد
داده‌های مؤسسه کپلر نشان می‌دهد عربستان سعودی در ماه ژوئن صادرات نفت خام خود را افزایش داده است. به گزارش گروه اقتصادی به نقل از رویترز، صادرات نفت عربستان در ماه ژوئن به بالاترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته رسید، زیرا این کشور در بحبوحه ترس از اختلال‌های احتمالی عرضه به‌دلیل تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، نفت خام بیشتری را به مخازن ذخیره‌سازی خارج از کشور ارسال کرد. بزرگ‌ترین تولیدکننده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دهه‌هاست که در بازارهای نفت مداخله می‌کند تا در زمان اختلال‌ها، نفت بیشتری عرضه کند، یا در صورت احساس مازاد عرضه در بازار، تولید را کاهش دهد. داده‌های مؤسسه تحلیلی کپلر نشان می‌دهد صادرات نفت خام در ماه ژوئن با ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه مه به روزانه ۶ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه رسید. بر اساس برآورد این مؤسسه تحلیلی، ممکن است در ماه ژوئیه افزایش بیشتری حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز داشته باشد. افزایش ماه گذشته صادرات نفت عربستان در حالی رخ داد که نگرانی‌هایی درباره اختلال عرضه به‌دلیل درگیری نظامی بین رژیم صهیونیستی و ایران و حمله ایالات متحده آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران وجود داشت.
 
هشدار سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص خرید بلیت از مبادی غیرمجاز
سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد: هموطنان تنها از طریق شرکت‌های هواپیمایی، دفاتر خدمات مسافرت هوایی و سامانه‌های آنلاین دارای مجوز رسمی اقدام به تهیه بلیت کنند. به گزارش گروه اقتصادی از وزارت راه در پی افزایش درخواست هموطنان برای سفرهای داخلی و بین‌المللی از طریق مسیرهای هوایی تاکید کرد که در شرایط کنونی و تا اطلاع ثانوی، هیچ‌گونه فروش بلیت از طریق فرودگاه‌های واقع در مناطق شمال، جنوب و غرب کشور انجام نمی‌شود و صرفاً برخی فرودگاه‌های منتخب در شرق کشور شامل؛ بجنورد، سبزوار، مشهد، بیرجند، زابل، زاهدان، سراوان، چابهار، ایرانشهر، سرخس، گناباد، جیرفت و جاسک، امکان ارائه خدمات محدود به استان‌های شرقی و یا کشورهای همسایه را دارا هستند. 

در گفت‌و‌گوی «تجارت» با کارشناسان پیامدهای جنگ ۱۲ روزه بررسی شد

  گروه اقتصادی:بازار مسکن ایران پس از نبرد 12 روزه چه وضعیتی دارد؟ این پرسش یکی از پرسش هایی است که طی روزهای اخیر بیشترین فراوانی را در محافل اقتصادی و رسانه ها داشته است. 
برخی تحلیلگران معتقدند با تحولات اخیر و به دلیل افزایش ریسک های اقتصادی ایران، قیمت مسکن در دالان نزولی قرار گرفته و بازار در رکودی عمیق فرو رفته است. طیف دیگری از متولیان بازار مسکن اما اعلام می کنند تحولات اخیر کمترین تاثیری در بازار مسکن نداشته و بازار روند طبیعی خود را طی می کند. نايب‌رييس اتحاديه مشاوران املاك تهران از جمله این افراد است که در واکنش به اخباری که در خصوص نزولی شدن قیمت ها در بازار مسکن منتشر می شود، می گوید:«  مردم تهران تجربه تحولاتي همچون هشت سال دفاع مقدس و پس از آن صلح با عراق، ورود به برجام و خروج از آن و‌... را پشت سر گذاشته اند . هيچ‌گاه بار رواني ايجاد شده ناشي از تحولات سياسي و نظامي نتوانسته تاثير چنداني بر تصميم‌گيري‌هاي افراد در حوزه مسکن بگذارد.» در عین حال بر اساس گزارش‌های میدانی شاخص قیمت پیشنهادی آپارتمان‌های تهران در ابتدای تیرماه نسبت به ابتدای خردادماه، کاهش حدود ۹ درصدی را تجربه کرده که از فروردین ۱۳۹۲ تاکنون بی‌سابقه بوده است.  به نظر می رسد مسکن با 3سناریو روبه رو باشد. نخستین سناریو، تحقق توافقی پایدار است که باعث رونق بازار مسکن و افزایش تقاضا در این بخش می شود. سناریوی دوم، دستیابی به یک آتش بس موقت است که بازار را در میان مدت به سمت ثبات سوق می دهد. سناریوی بدبینانه اما تداوم وضعیت بی ثبات و پر تنش است که باعث عمیق تر شدن رکود در بازار مسکن می شود. 
تجارت برای بررسی وضعیت بازار مسکن سراغ رییس و دبیر کانون انبوه سازان مسکن رفته تا درباره واقعیت بازار مسکن پس از جنگ 12 روزه گفتگویی با آنها انجام دهد. 

خریدار قیمت مسکن را تعیین می کند نه فروشنده 
حسن محتشم رییس انجمن انبوه سازان تهران در گفتگو با تجارت در پاسخ به این پرسش که آیا جنگ 12 روزه در بازار مسکن تاثیر داشته یا نه؟ می گوید:« جنگ 12 روزه در کلِ اقتصاد کلان کشور تاثیر گذار بوده است، اگر کسی بگوید که این جنگ در بازارهای مختلف از جمله مسکن بی اثر بوده نشان می دهد شناخت چندانی از واقعیت های اقتصادی ندارد. اصولا جنگ ها بازار را به سمت کم رونقی و رکود سوق می دهند. چرا که ریسک اقتصادی بالا رفته و فعالیت ها و داد و ستد اقتصادی کاهش می یابد.
او ادامه می دهد:« در واقع توجه مردم در ایام جنگ معطوف فعالیت های نظامی و دفاعی است و اقبال کمتری به مناسبات اقتصادی دارند. این روند در بازار مسکن هم رخ داده است.»
رییس انجمن انبوه سازان مسکن تهران یادآور می شود:« فراموش نکنید ایران 2سال است با رکود در بخش مسکن روبه رو بوده است. جنگ 12 روزه این رکود را تشدید کرده است. بورس کشور پس از جنگ قرمزپوش شد و نوعی بی اطمینانی و فضای تعلیق در کل بخش های اقتصادی مشاهده می شود. سایر زمینه های سرمایه گذاری هم به خاطر عدم تامین امنیت یا خارج شده و یا فعلا متوقف شده اند. «
محتشم با تاکید بر اینکه در بخش ساخت و ساز نیز طی 21سال اخیر، رونق کمی ایجاد شده، می گوید:« البته پروژه های در دست اجرا ناچار به اتمام کار و تعهداتشان هستند اما فعلا پروژه های جدید به دلیل شرایط خاص کشور مسکوت می مانند. دلیل این امر هم کاهش نقدشوندگی است. مسکن یکی از کالاهایی است که نقدشوندگی آن در شرایط ثبات سیاسی و رونق اقتصادی شکل میگیرد. در غیر این صورت چون نقد شوندگی پایینی دارد، سرمایه کمتر جذب می شود. »
این تحلیلگر یادآور می شود:«اخیرا با توجه به رکود بازار مسکن و تشدید آن در جنگ 12 روزه با کاهش قیمت ها مواجه شده ایم. امروز خریدار است که قیمت را تعیین می کند نه فروشنده. چرا که فروشنده مسکن و ملک زیاد است و خریدار کم. چه در بخش سرمایه ای و چه در حوزه مسکن، حجم سرمایه گذاری پایین آمده یا متوقف شده است. »
محتشم در پاسخ به این پرسش تجارت که این وضعیت در چشم انداز آینده چه تغییری ممکن است داشته باشد؟ می گوید:«دورنمای پیش روی مسکن به سیاست های دولت بستگی دارد. اگر دولت به سمتی برود که تلاش برای توافق و گسترش ثبات در دستور کار گیرد، مسکن در میان مدت رونق پیدا می کند. در غیر این صورت روند رکود فعلی ادامه دار خواهد بود. اقتصاد ایران پس از جنگ 12 روزه به سمت بازارهای زود نقد شونده و زودبازده می رود. به همین دلیل قیمت ارز، سکه و طلا در حال صعود  هستند. اما در بازار سرمایه و مسکن بیشتر خروج سرمایه در دستور کار است تا جذب سرمایه .»
او ادامه می دهدک« یعنی اگر جنگ با اسراییل تکرار شود، قیمت خرید و فروش مسکن کم شده و رکود تورمی عمیق تر می شود. اما اگر توافق شکل بگیرد، اقتصاد از سیاست بهره مند شده و سرمایه گذاری چه از خارج و چه در داخل بیشتر می شود. در این صورت بازار مسکن هم رونق بیشتری می گیرد و تقاضا برای مسکن بیشتر می شود.»

توافق پایدار به رونق بازار مسکن می انجامد 
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان معتقد است بازار مسکن پس از جنگ 12 روزه با 3سناریو روبه رو خواهد بود. فرشید پورحاجت مانند محتشم با تشریح سه سناریوی سیاسی-اقتصادی پیش‌روی کشور می گود:آینده بازار مسکن به کیفیت توافقات سیاسی و سیاست‌گذاری دولت گره خورده است. در دوره ۱۲ روزه جنگ تحمیلی اخیر مردم مشغول دفاع از کشور بودند، نه فعالیت در بازار مسکن. ضمن اینکه هیچ‌یک از مراجع رسمی آماری طی این مدت، گزارشی درباره تحولات بازار مسکن منتشر نکرده‌اند. به‌نظر می‌رسد ادعاها بیشتر حاصل تصورات برخی رسانه‌ها باشد و با واقعیت‌های بازار مسکن همخوانی ندارد.
به گفته دبیر کانون انبوه‌سازان، در صورت دستیابی به یک تفاهم پایدار در سطح سیاسی، که منجر به رفع تحریم‌ها و بهبود روابط بین‌المللی شود، می‌توان انتظار بهبود فضای اقتصادی کشور را داشت. این روند با افزایش دسترسی ایران به بازارهای جهانی و کاهش نوسانات ارزی همراه خواهد بود.
او در این خصوص می گوید: «در چنین شرایطی، رونق ساخت‌وساز قابل انتظار است. کاهش هزینه مواد اولیه و حمایت دولت از پروژه‌های تولید مسکن، انگیزه سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد. همچنین رشد تقاضای مسکن از سوی خانوارهای متوسط و جوانان می‌تواند بازار واحدهای کوچک‌متراژ زیر ۸۰ متر را به حرکت درآورد. در این سناریو می‌توان به جلوگیری از رشد افسارگسیخته قیمت‌ها، افزایش اشتغال در صنعت ساختمان و ارتقای اعتماد عمومی امیدوار بود.»
پورحاجت سناریوی دوم را مبتنی بر یک توافق موقت ارزیابی کرد که تأثیر اقتصادی محدودتری دارد.  او می گوید:« این نوع توافق ممکن است به کاهش جزئی نرخ ارز و بهبود موقت فضای روانی منجر شود، اما رفتار سرمایه‌گذاران همچنان محتاطانه خواهد بود. در این وضعیت، شاهد نوسان محدود قیمت‌ها خواهیم بود، ممکن است در برخی مناطق پرتقاضا رشد جزئی و در مناطق کم‌تقاضا ثبات یا کاهش قیمت محتمل است. اما نبود برنامه‌ریزی منسجم از سوی دولت و احتمال بازگشت تحریم‌ها، همچنان رکود بازار را تشدید خواهد کرد.»   پورحاجت در تشریح بدبینانه ترین حالت یادآور می شود:« در بدبینانه‌ترین حالت، شکست مذاکرات می‌تواند اقتصاد کشور را وارد فاز رکود تورمی کند؛ بازاری که در آن ساخت‌وساز گران، اما معاملات کم‌رمق خواهد بود. افزایش نرخ ارز و تورم، هزینه ساخت را به‌شدت بالا می‌برد. در چنین شرایطی، قدرت خرید مردم افت می‌کند و بسیاری از پروژه‌های بخش خصوصی و حتی دولتی متوقف می‌شوند. حتی در صورت کاهش اسمی قیمت‌ها، نبود اعتماد و نااطمینانی عمومی باعث می‌شود بازار قفل شود و معامله‌ای انجام نگیرد.»

 به‌دنبال ابلاغ قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بهای نفت حدود یک دلار افزایش پیدا کرد. به گزارش گروه اقتصادی از ایرنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران دیروز در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی ، «قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با سازمان (آژانس) انرژی هسته‌ای (اتمی)» را که در جلسه چهارم تیر ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۴ تیر ۱۴۰۴ به تایید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد. به نوشته رویترز، بهای نفت تحت تاثیر ابلاغ این قانون و همچنین انتظارات بازار درباره افزایش تولید صادرکنندگان بزرگ در ماه آینده، افزایش پیدا کرد. نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۹۲ سنتی یا ۱.۴ درصدی، هر بشکه ۶۸.۰۳ دلار معامله و معاملات وست تگزاس اینترمیدیت نیز با افزایش ۸۹ سنتی یا ۱.۴ درصدی، هر بشکه ۶۶.۳۴ دلار انجام شد. به‌دنبال کاهش نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت در خاورمیانه پس از برقراری آتش‌بس بین ایران و اسرائیل، برنت از ۲۵ ژوئن تاکنون همواره بین سقف ۶۹.۰۵ و ۶۶.۳۴ دلار معامله شده است. جیوانی استونوو، تحلیلگر بانک «یوبی‌اس» دراین‌باره گفت: پس از اقدام ایران درباره تعلیق همکاری با آژانس، بازار، مبلغی را بابت برخی مخاطرات ژئوپلیتیکی به معاملات نفت اضافه کرد. اما موضوع هیجانات بازار است و هیچ اختلالی در عرضه نفت دیده نمی‌شود. فیلیپ نووا، تحلیلگر ارشد بازار در «پریانکا ساچدوا» نیز بر این باور است که تصمیم احتمالی اوپک‌پلاس برای افزایش تولیدات در ماه آگوست هم به افزایش قیمت نفت دامن زده و به نظر نمی‌رسد که بازار را به این زودی‌ها دوباره غافلگیر کند. چهار منبع اوپک پلاس هفته گذشته به رویترز گفتند که این گروه قصد دارد تا مشابه سه ماه مه، ژوئن و جولای، تولیدات نفت را در ماه آگوست به اندازه ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش دهد.  

روایتی از قهرمانی یک مهندس بی ادعا در ماجرای بمباران پالایشگاه گازی فاز۱۴

وحید در همان بحبوحه با هزارجور دردسر نامه ای از سوی نیروی انتظامی منطقه گرفت و خطرهای پیش رو را به جان خرید تا بتواند پمپ های آمین شیرین سازی و قطعات مکانیکال خسارت دیده را به کارگاه بازسازی و تعمیر برساند.کار شاقی که در جو بسیار نا امید بعد از حمله ی دشمن امید آفرین بود. وحید از ۲۶ پست ایست بازرسی رد شد، چون مدام به او مشکوک می شدند. او تجهیزاتی را در جبعه های شبیه به مهمات جنگی حمل می کرد. قطعاتی آسیب دیده از بمباران پالایشگاه فاز ۱۴. هیچ کسی از او نخواسته بود، قلبش به شماره افتاد که باید کاری کرد. به گزارش گروه اقتصادی، نفت خبر در مطلبی می نویسد:  «پالایشگاه آتش گرفته و بمب بر سرش آوار شده بود. در آن میانه وحید به فکر کاری می افتد. متجاوز بالای سرکنگان آمده بود و بر سر پالایشگاه فاز ۱۴ بمب ریخته بود. روایت وحید روایت مردان بی ادعایی است که در کشاکش روزهای سخت از جان مایه میگذارند و بی صدا اقداماتی قهرمانانه میکنند. مصاحبه نمی کنند. از رسانه ای شدن تلاش هایشان هم پرهیز دارند. این اما روایتی است که چندین .و چند منبع معتبر آنرا تایید می کنند، ورایت مردی که در میان آتش و خون، منادی ابادانی و سازندگی می شود.
 مهندس وحید یکی از آن گمنام هایی است که هیچ علاقه ای ندارد که روایتش از روز های بعد از حادثه تخریب بخشی از تجهیزات حیاتی پالایشگاه فاز ۱۴ را برای کسی تعریف کند و خود را قهرمان جا بزند. بی تردید او یک مهندس ملی است. مهندسی که روز ۲۶ خرداد ماه بعد از دیدن تخریب ناشی از بمباران پالایشگاه فاز ۱۴ ،دست بر زانوی همت زد و تجهیزات آسیب دیده را بار ماشین کرد و از کنگان استان بوشهر تا هشتگرد استان البرز، یعنی چیزی در حدود۱۲۵۳ کیلومتر راه را رانندگی کرد و دنده عوض، تا این وسایل را هرچه زودتر به کارگاه های تعمیراتی وبازسازی برساند.» در ادامه این روایت آمده است:«اینها همه در حالی بود که در همان روزها بسیاری و کسان پر شماری، مربوط و نامربوط به وزیر نفت نامه میزدند که آمادگی خود برای بازسازی و تعمیرات قطعات پالایشگاه را اعلام کنند اما وحید نامه نزد، کاری که باید را کرد. وحید در همان بحبوحه با هزارجور دردسر نامه ای از سوی نیروی انتظامی منطقه گرفت و خطرهای پیش رو را به جان خرید تا بتواند پمپ های آمین شیرین سازی و قطعات مکانیکال خسارت دیده را به کارگاه بازسازی و تعمیر برساند.کار شاقی که در جو بسیار نا امید بعد از حمله ی دشمن امید آفرین بود. ۲۴ ساعت رانندگی در گرمای خرداد ماه از جنوبی ترین منطقه کشورِ در حال جنگ به غرب استان البرز واقعا امان آدم را می برد.با اینحال وحید مجبور شد مسیر بوشهر و شیراز و اصفهان را طی کند و از اراک و خرم آباد و اهواز بازگردد و به چشم خود مرتب موشک باران ها و حملات وحشیانه اسراییل را ببیند و خم به ابرو نیاورد.» در ادامه آمده:«داستان البته وقتی پیچیده تر شد که او مجبور شد ۲۶ واحد ایست و بازرسی در طول مسیر را طی کند.آنهم در حالی که قطعات مربوطه در جعبه هایی مانند جعبه مهمات جای داده شده بود و به خودی خودی و به اندازه کافی می توانست شک ماموران ایست بازرسی های بین راهی را برانگیزد. در بسیاری از این ایست بازرسی ها که شهر به شهر بود و حتی برخی نقاط در روستاها بود ، او باید به ده ها سوال مربوط و نامربوط پاسخ می داد و مدارک اداری و شخصی خود را ارائه می کرد و ساعت ها معطل می ماند چرا که قطعاتی و تجهیزاتی که برای تعمیرات به همراه می برد برای عموم ناشناخته بودند و در آن شرایط بدجوری بدگمانی برمیانگیخت. جدا از اینکه در جعبه هایی حمل میشد که شبیه جعبه های حمل مهمات بود. این هم از طنز ماجرای وحید است.
او حاضر به مصاحبه با خبرنگاران نشد فقط یک جمله گفت: من نماینده بسیاری از همکاران زحمت کشم بودم که بی ادعا آنجا مشغول هستند و کاری را کردم که دیگران هم انجام می دادند.»