به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛ پس از آغاز برنامه های عملیاتی اتصال ایران به افغانستان از طریق محور هرات و اتصال شمال شرق کشور به ترکمنستان از طریق اینچه برون که مراحل پایانی کار خود را پشت سر میگذارند حالا سخن از اتصال کشور به یکی از همسایههای شمال غربی مطرح است.
در روزهای گذشته معاون وزیر حمل و نقل و ارتباطات ارمنستان به همراه رییس شرکت مدیریت احداث راهآهن این کشور به ایران آمدهاند تا مذاکراتی را با طرف ایرانی در رابطه با تجهیزات و همکاریهای ریلی آینده انجام دهند.
در این جلسات که مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور به عنوان نماینده ایران در آن حضور داشته بررسیهای مناسبی برای برطرف شدن موانع اتصال ریلی دو کشور صورت گرفته و هر دو طرف بر لزوم اتصال خطوط راهآهن خود تا سالهای آینده به یکدیگر تاکید کردند. ایران وعده داده تا 10 سال آینده خطوط ریلی خود را تقریبا دو برابر کند و در این بین اتصال ریلی به همسایگان را در اولویت اصلی خود قرار دهد.
از سوی دیگر مقامات ارمنستانی نیز با اشاره به سابقه و حجم همکاریهای گسترده اقتصادی دو کشور بر لزوم اجرایی شدن طرح اتصال ریلی تاکید کردند. حتی ارمنیها از طرحی سخن گفتند که طی آن اتصال ریلی دو کشور در طول 300 کیلومتر به یکدیگر اجرایی خواهد شد و حتی در آن پلها و تونل های مورد نیاز نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است.
با توجه به نگاه ویژه دولت و مقامات کشوری به گسترش نفوذ راهآهن در خدمات مسافرتی و باری کشور به نظر میرسد امر بالا بردن نقش قطارها در ترانزیت کالا نیز مدنظر قرار گرفته و با توجه به صرفه اقتصادی بالایی که دارد درباره اتصال ایران به کشورهای همسایه نیز یک اجماع نظر به وجود آمده است.
در طول سالهای گذشته ایران از طریق ریل با عراق و سوریه ارتباط داشته که با تکمیل پروژههای فعلی افغانستان و ترکمنستان نیز به این لیست اضافه می شوند. با اجرایی شدن طرحهای در دست پیگیری احتمالا تا سالهای آینده همسایگان شمال غربی از جمله آذربایجان و ارمنستان نیز در لیست همسایگان قطاری ایران جای می گیرند تا کشور از این نظر جزو پیشروهای منطقه باشد.
انتهای پیام/