کد خبر: ۴۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰
خبرگزاری رویترز می‌گوید که قرار است هزینه صادرات فولاد از شرکت «اسار» هند به ایران، از محل دارایی‌ها بلوکه‌ شده ایران پرداخت شود.
به گزارش تجارت آنلاین؛خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی مدعی شد که قرار است یک شرکت بزرگ تولید فولاد هندی به نام «اسار» بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران در این کشور را به شکل فولاد به ایران بازگرداند.

شرکت «اسار» که در حقیقت یک گروه چندمنظوره اقتصادی است، سرمایه‌ای بالغ بر 39 میلیارد دلار دارد.

شرکت ملی نفت ایران در مرداد ماه سال جاری اعلام کرده بود که راه‌هایی برای تسهیل مبادلات نفتی به طرف هندی پیشنهاد داده است.

رویترز می‌گوید که بر اساس گفته‌های مقامات سیاسی و اقتصادی هند و مکاتباتی که به وسیله خبرنگاران این خبرگزرای دیده شده، شرکت «اسار» که در صنایع نفت و گاز هم حضور فعال دارد و 12 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده، از مقامات دهلی‌نو خواسته مجوزی برای بازگرداندن پول نفت ایران در قالب ورقه‌های فولادی صادر کند؛ ورقه‌های فولادی مزبور که 2.5 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت، به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران که یکی از شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ایران است، تحویل خواهد شد.

هند یکی از خریداران عمده نفت ایران است؛ پالایشگاه‌های هندی 45 درصد از پول نفت ایران را به صورت «روپیه» به فروشنده پرداخت می‌کنند ولی تاکنون می‌گفتند که برای پرداخت مابقی 55 درصد، منتظر برداشته شدن تحریم‌های غرب علیه ایران هستند.

خبرنگاران رویترز برای مطمئن شدن از صحت و سقم این خبر با شرکت ملی نفت ایران و وزارت دارایی تماس گرفته‌اند که مقامات هر دو کشور از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده‌اند.

تنها یک مقام آگاه در شرکت نفت هند به شرط ناشناس ماندن گفته که در مورخه 12 آبان ماه امسال مقامات نفتی و اقتصادی هند به همراه صاحبان پالایشگاه‌های این کشور دور هم آمدند و بر سر کلیات برنامه شرکت «اسار» به توافق رسیده‌اند؛ اجرایی شدن این توافق کلی به توافق مقامات ارشد دولت منوط خواهد بود.

رویترز برای بررسی ابعاد حقوقی برنامه هندی نفت در برابر فولاد هم مصاحبه‌هایی گرفته است؛ «جاناتان ماس» رئیس دپارتمان حقوق تجاری شرکت «دی‌دابلیواف» گفته که این کار بر اساس مفاد تحریم‌های اتحادیه اروپا غیرقانونی است.

«سروش ضیاءالله» رئیس یک شرکت مشاوره حقوقی مستقر در لندن اما نظری مخالف داشته است؛ «ضیاءالله» گفته که «اگر آمریکایی‌ها ادعا نکنند که این ورقه‌های فولاد در برنامه‌های مرتبط با اشاعه تسلیحات اتمی استفاده شده، این یک معامله کاملاً قانونی خواهد بود.»

شرکت «اسار» در پاسخ به پیگیری‌های رویترز یک نامه الکترونیک ارسال کرده و گفته که برنامه نفت در برابر ولاد یک پروژه تهاتری نیست و گامی در راستای سیاست واردات-صادرات هند خواهد بود. بر اساس مدارک رسیده به رویترز، اولین محموله از فولاد هندی که از طریق شرکت بازرگانی هند به مقصد ایران صادر شده، در اردیبهشت ماه بر روی کشتی بارگیری شده و 100 میلیون دلار ارزش داشته است.

«هاگار چمالی» سخنگوی اداره تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا هم از جمله مقاماتی است که حاضر نشده در خصوص این خبر، نظر بدهد.

بر اساس قانون «ضداشاعه اتمی» که در سال 2012 و با هدف رویارویی با ایران در پرونده هسته‌ای این کشور به تصویب دولت آمریکا رسید، فولاد جزء کالاهای ممنوع‌المعامله با ایران است و شرکت‌های خاطی، فارغ از ملیت‌شان، تنبیه و جریمه می‌شوند.

آمریکایی‌ها در حالی برای «جلوگیری از دستیابی ایرانیان به بمب اتم» مانع از صدور فولاد به این کشور شده‌اند که ایران بر اساس آمار انجمن بین‌المللی فولاد، سالانه 10.9 میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند.

کشورهای غربی تاکنون تحریم‌های متعددی را برای فلج کردن اقتصاد ایران تصویب و اجرایی کرده‌اند؛ غربی‌ها می‌گویند که به نیت ایران از پیگیری برنامه هسته‌ای شک دارند.

ایران که عضو پیمان منع اشاعه تسلحیات هسته‌ای است اما می گوید که برنامه‌ای صلح‌آمیز را پی گرفته و در صدد تأمین نیاز روزافزون خود به برق و ساخت رادیودارو برای بیماران سرطانی است.

در این میان مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که سازمان تحت امرش، مسئول بررسی جوانب فنی برنامه هسته‌ای ایران و رد و یا تأیید گفته‌های ایرانیان است می‌گوید که برنامه ایران صلح‌آمیز است ولی «شاید» ابعادی در این برنامه باشد که برای دنیا هنوز ناشناخته باقی مانده است.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر: