کد خبر: ۱۶۱۹۰
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
سرانه مصرف آب در کشور 250 متر مکعب و در تهران 350 متر مکعب است که حدود دو برابر سرانه جهانی است؛ علاوه بر این طبق گفته مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران، میزان هدر‌رفت منابع آبی کشور در قیاس با کشور‌های اروپایی پیشرفته چهار برابر بیشتر است که عمده این معضل باید توسط دولت برطرف شود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، علیرضا ‌الماسوندی، مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران د رفع معضلات آبی در کشور را بسته به تلاش مردم در امر صرفه‌جویی و اهتمام دولت در زمینه افزایش سرمایه‌گذاری عنوان و اظهار کرد: اگرچه صرفه‌جویی و اقدامات کوچک مردم در بهینه سازی مصرف آب می‌تواند موثر باشد اما مهره اصلی و محرک در این زمینه تنها سرمایه‌گذاری‌های دولت است.
 
نقش کلیدی و کاهنده وزارت صنعت در مصرف آب
 
این کارشناس ارشد حوزه آب با بیان اینکه در 15 سال اخیر میزان خشکسالی در کشور افزایش و بارندگی به ویژه در ارتفاعات کاهش یافته است، گفت:دولت باید با ایجاد هماهنگی با وزارت صنعت در کاهش مصرف جریان آب نقش ایفا کند چرا که در حال حاضر در اکثر کشور‌های دنیا هم در حوزه کشاورزی و هم در شبکه‌های خانگی توانسته‌اند با ایجاد فناوری‌هایی میزان مصرف آب را یک سوم کاهش دهند.
 
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه باید از روش‌های مدرن و موثر در کاهش جریان آب استفاده شود، اظهار کرد: این مساله تنها مربوط به مصارف خانگی نمی‌شود به همین دلیل دولت نیز باید در مراکز عمومی تمهیدات لازم را در این مورد بیاندیشد.
 
کنارگذاشتن روش‌های سنتی عاملی مهم در صرفه‌جویی آب
 
وی ادامه داد : باید در تمامی مراکز عمومی و حتی فضاهای خانگی از شیرآلات دارای حسگر استفاده شود چراکه متاسفانه شیرآلات اهرمی پس از چند سال استفاده در قطع جریان دچار مشکل می‌شوند و به طور مداوم آب از آن‌ها چکه می‌کند.
 
الماسوندی در خصوص اقدامات لازم دولت در این زمینه گفت: دولت باید با ارائه وام به تولیدکنندگان موجب تشویق آن‌ها شود و با کنترل قیمت ها بتواند توزیع فراگیر را از کلان شهر‌ها و سپس در مابقی استان‌ها بسط دهد.
 
بهبود اوضاع آبی کشور تنها با شعار برطرف نمی‌شود
 
به گفته این کارشناس دولت باید همانگونه که لامپ‌های کم‌مصرف را با قیمت کمتر در اختیار مردم قرار داد شیر آلات مدرن و دارای حسگر را نیز در اختیار عامه مردم قرار دهد چراکه بهبود اوضاع آبی کشور تنها با شعار برطرف نمی‌شود.
 
ایران چهار برابر بیش‌تر از کشورهای اروپایی هدر رفت آب دارد
 
وی یکی دیگر از راه‌های بهبود وضعیت آبی کشور را ساماندهی دولت در بخش شبکه‌های آب‌رسانی دانست و افزود: با توجه به اینکه در حال ‌حاضر به دلیل نداشتن شبکه‌های آبی مناسب ایران چهار برابر بیش‌تر از کشورهای اروپایی هدر رفت آب دارد لازم و ضروریست که دولت در این حوزه سرمایه‌گذاری ویژه‌ای انجام دهد.
 
الماسوندی با بیان اینکه در کشور‌های مدرن تنها پنج درصد هدر‌رفت آب از طریق شبکه‌ها صورت می‌گیرد گفت: اینکه آب کشور به دلیل این مساله از بین برود منطقی نیست لذا باید دولت اهتمام ویژه‌ای به این امر داشته باشد.
 
انتقاد به توسعه فضای سبز بدون توجه به آب‌رسانی
 
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به طرح افزایش فضای سبز در ایران اظهار کرد: این اقدام البته نکات مثبتی برای کشور دارد اما باید توسعه فضای سبز با نیاز تامین آب در یک راستا صورت بگیرد.
 
وی با انتقاد از این موضوع که آبیاری فضای سبز هنگام ظهر صورت می‌گیرد گفت: آبیاری باید در شب انجام شود چرا که این مساله از تبخیر آب جلوگیری و موجب صرفه‌جویی در آب می‌شود.
 
الماسوندی یکی دیگر از راهکار‌های صرفه‌جویی درمصرف آب را تعدیل فشار آب از سوی سازمان آب و فاضلاب عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر میزان فشار آب در تمام مناطق کشور یکسان نیست و این مساله نیز ارتباطی به نوع شیرآلات ندارد و مربوط به فشار داخل شبکه است که باید این مساله نیز برطرف شود.
برچسب ها: دولت ، آب ، مدیریت ، منابع
نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین