کد خبر: ۲۱۲۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
کارشناسان افق نرخ تورم را پيش بيني كردند
بانک مرکزی در آخرین گزارش خود نرخ تورم در 12 ماهه منتهی به مهرماه جاری را 14.8 درصد اعلام کرد. براساس این گزارش همان‌گونه که انتظار می‌رفت، روند کاهش نرخ تورم که در ماه‌های اخیر مشاهده شده، در مهرماه سال جاری نیز استمرار یافته و رشد نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی به آستانه یک‌رقمی شدن نزدیک‌تر شده است که انتظار می‌رود در ماه‌های آتی شاهد کاهش بیشتر نرخ تورم در کشور باشيم.
از سوی دیگر حسن روحانی بارها وعده خود درمورد تک رقمی کردن نرخ تورم را در بین رسانه‌های داخلی و خارجی مطرح کرده و کاهندگی مستمر نرخ تورم را از اقداماتی دانسته که تا پایان دولت ادامه خواهد داد. همچنین علی طیب نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی و مرد ضد تورم کابینه دولت یازدهم به تبعیت از رییس جمهور، روی تک رقمی شدن نرخ تورم تاکید کرد و گفت: اگر روند کنونی را ادامه دهیم
می توانیم تا پایان دولت یازدهم به نرخ تورم تک رقمی برسیم. حال باید دید تک عددی کردن نرخ تورم می تواند محقق شود یا نه؟ در ادامه چند اظهار نظردرمورد تحقق تک رقمی کردن نرخ تورم تا پایان دولت یازدهم را می خوانید.
امکان تک نرخی کردن تورم وجود دارد
درهمین رابطه رییس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت و گو با ایسنا، عنوان كرد: با این روشی که دولت یازدهم از آغاز روی کار آمدنش در پیش گرفته و نرخ تورم را به مرز 14 رسانده، به نظر من امکان تک نرخی کردن تورم وجود دارد.
وی ادامه داد: البته باید این را عنوان کرد که تک نرخی کردن تورم به چه قیمتی؟ اگر رکود به دلیل فشار بیشتر برای کاهش تورم تشدید شود از دیدگاه من فایده ای ندارد. زیرا وجود رکود باعث قفل شدن سیستم اقتصادی کشور می شود. از سوی دیگر همیشه تک نرخی کردن تورم برای اقتصاد ایران یک آرزو بوده اما انتظاری که در حال حاضر وجود دارد این است که رفع رکود در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار گیرد. شرایط اقتصاد ایران خوب نیست و در کما رفته است. واحدهای تولیدی کشور در شرایط سخت بی پولی به سر می برند. بنابراین هیچگاه نباید در اقتصاد یک فاکتور را در نظر گرفت.
اتفاقی در تولید رخ نمی دهد
علیرضا خائف، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان این که به تک نرخی شدن نرخ تورم آن هم تا پایان دوره دولت یازدهم بسیار شک دارم عنوان کرد:  روند حرکت صنعت و تولید کشور روز به روز در حال پسرفت و هیچگونه اتفاقی در رشد تولیدات کشور رخ نداده است.
وی ادامه داد: بسیاری از بنگاه‌های تولیدی کشور ورشکست شده اند و باقی مانده‌ها با ظرفیت 30 درصدی فعالیت می کنند.
نمی توان تورم را با سرعت زیاد کاهش داد
علی دینی ترکمانی، اقتصاددان نیز در
گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: امکان ندارد که دولت یازدهم بتواند تا پایان دوره خود نرخ تورم را یک رقمی کند.  وی اضافه کرد: تورم به عنوان یک ساختار در اقتصاد ایران تاکنون وجود داشته است و نمی توان آن را با سرعت زیاد کاهش داد. این در حالیست که آمارها نشان می دهد که به طور متوسط بین سال‌های 60 تا 90 نرخ تورم 20 درصد بوده و در سال‌های 90 تا 92 به 43 درصد هم رسید. نهایت نرخی که می توان به طور ثابت آن را پذیرفت عددی بین 15 تا 16 درصد است و بسیار بعید است که بیش از نرخ تورم کاهش یابد. این در حالی است که بر این باورم اگر قدرت خرید مردم و تحریک تقاضا افت کند شاید نرخ تورم دوباره افزایشی شود.
نرخ تورم ثابت می ماند
محمود دودانگه، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در گفت و گو با فارس عنوان کرد: تا پایان سال جاری احتمالا نرخ تورم در حد فعلی و رقم 15 تا 14 درصد باقی می‌ماند، مگر آنکه برای تأمین مالی، فشار روی دولت و بانک مرکزی افزایش یابد و مجبور به افزایش و تزریق نقدینگی به جامعه شوند که این مسأله تورم‌زاست، اما باز هم تأثیر خود را نه امسال که در دوره‌های بعد بر جا خواهد گذاشت. از دیدگاه من احتمال تک رقمی شدن تورم تا پایان سال 95 وجود ندارد، اما ممکن است تا پایان دولت نرخ تورم تک رقمی شود.
وی افزود: تجربه‌‌های گذشته نشان می‌دهد، با نگاه تک بعدی، تورم پایدار تک رقمی حاصل نمی‌شود و مشکل را نباید صرفاً در سیاست‌های عرضه یا تقاضا دید. برای حصول به تورم  تک‌رقمی و پایدار باید قوانینی از قبیل قانون پولی و بانکی و دیگر  ابعاد اقتصادی سیاسی کنترل تورم را لحاظ کرد. بدون اصلاح ساختار بانکها و بدون دیدن بازار پولی نمی‌توان تورم را کنترل کرد و بی‌تردید نمی‌توان بدون دیدن سیاستهای بانکداری داخل، همه سیاستهای دیگر کشورها را کپی و پیاده کرد.
برچسب ها: کارشناس ، تورم ، نرخ
نام:
ایمیل:
* نظر: