منابع ثانویه اعلام کردند، تولید نفت خام ایران در ماه دسامبر نسبت به نوامبر روزانه پنج هزار و 700 بشکه افزایش یافت و به دو میلیون و 882 هزار بشکه در روز رسید.
این آمار نشان میدهد، رقابت بین ایران و امارات بر سر میزان تولید همانند ماههای قبل همچنان وجود دارد. در ماه اوت تولید نفت امارات روزانه 10 هزار و 200 بشکه افزایش یافت و به دو میلیون و 895 هزار بشکه در روز رسیده و رده سوم اوپک را تصاحب کرده است.
ایران در ماه می سال گذشته امارات را کنار زد و پس از عربستان و عراق سومین تولیدکننده بزرگ اوپک شد.
با توجه به لغو تحریمهای ایران طی روزهای گذشته و اعلام ایران مبنی بر افزایش روزانه 500 هزار بشکه ای تولید نفت خود، انتظار میرود ایران از ماه آتی با اختلاف زیاد نسبت به امارات بر جایگاه سوم اوپک تکیه بزند.
تولید نفت عراق در ماه دسامبر برخلاف ماههای قبل روزانه 31 هزار و 100 بشکه کاهش یافته و از چهار میلیون و 340 هزار بشکه در روز به روزانه چهار میلیون و 309 هزار بشکه تنزل کرده است. عراق در این ماه جایگاه خود را به عنوان دومین تولید کننده اوپک حفظ کرده است.
ایران در صورت افزایش تولید روزانه 500 هزار بشکه و جهش به محدوده تولید روزانه سه میلیون و 400 هزار بشکه باید برای بازگشت به رده دوم که قبل از تحریمها در اختیار داشت باید با عراقی رقابت کند که در حال حاضر روزانه بیش از چهار میلیون و 300 هزار بشکه تولید دارد.
عراق طی سال گذشته میلادی و پیش از بازگشت نفت ایران به بازار تا جایی که توان داشت تولید خود را افزایش داد و مشتریان قبلی ایران را جذب کرد تا پس از حضور مجدد ایران در بازار ضرر کمتری متوجه اش شود.
تولید نفت عربستان در ماه دسامبر روزانه با 57 هزار و 700 بشکه کاهش نسبت به نوامبر به 10 میلیون و 88 هزار بشکه در روز رسید.
تولید نفت کویت نیز در ماه گذشته میلادی روزانه با 22 هزار و 500 بشکه کاهش از روزانه دو میلیون و 730 هزار بشکه به دو میلیون و 708 هزار بشکه در روز رسید.
منبع: ایسنا