کد خبر: ۳۲۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۹
راه حلی برای از بین بردن مزاحمت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: تمامی صنوف مزاحم شهر تهران با همکاری و هماهنگی اتحادیه ها و انجمن های صنفی به شهرک صنعتی قرچک انتقال داده می شوند. ن

کورش شرفشاهی – مشکل را می دانیم،‌ از راه حل نیز خبر داریم، برای حل آنها جلسه نیز میگذاریم، اما معلوم نیست که چرا اقدام عملی صورت نمیگیرد.یکی از این معضلات، آلودگی های صنعتی است که باعث بحران آب، خاک و هوا در سراسر جهان شده است. این معضل به اندازه ای اهمیت دارد که آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین بررسی خود اعلام کرد: سالیانه حدود 6.5 میلیون مرگ زودرس در جهان را می توان به آلودگی هوا نسبت داد. آژانس بین المللی انرژی برای نخستین بار در گزارش چشم انداز انرژی جهان خود به طور ویژه به مساله انرژی و آلودگی هوا پرداخته است. با وجود شناخت بشر از اهمیت هوای پاک در سلامت موجودات کره زمین، آلودگی هوا در بسیاری از کشورهای جهان همچنان یک معضل جدی است.

انتقال تمام صنوف مزاحم تهران به قرچک

اما در این رابطه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: تمامی صنوف مزاحم شهر تهران با همکاری و هماهنگی اتحادیه ها و انجمن های صنفی به شهرک صنعتی قرچک انتقال داده می شوند. نعمت الله ترکی افزود: مکانی در شهرک صنعتی قرچک به منظور استقرار صنوف مزاحم شهر تهران جانمایی شده است. وی با بررسی روند واگذاری پروژه های دولتی استان تهران به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: اقدامات لازم برای واگذاری ۱۰۵ پروژه در بخش های مختلف آب و فاضلاب شهری ، فرهنگی و ورزشی به بخش خصوصی انجام شده است. وی با تاکید بر اینکه استان تهران ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری و مشارک بخش خصوصی در اجرای پروژه ها را دارد، خاطرنشان کرد: مشخصات تمامی پروژه ها برای جذب مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی اعلام و شرایط مناسب برای تسهیل فرایند واگذری پروژه ها به بخش خصوصی فراهم است.

نام 166 واحد مازندران در فهرست سیاه آلاینده ساز

در حالی که خروج صنایع مزاحم از تهران تاکید می شود، مدیرکل محیط زیست مازندران اعلم میکند که از 700 واحد صنعتی آلاینده محیط زیست در این استان نام 166 واحد در فهرست سیاه آلاینده ساز است. ناصر مهردادی در گفت و گو با ایرنا افزود : واحدهایی که نامشان در فهرست سیاه آلاینده زیست محیطی قرار می گیرد ، باید یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بیشتری را نسبت به سایر واحدهای پرداخت کنند. وی گفت: 25 شهرک و نواحی فعال در این استان تصفیه خانه فاضلاب صنعتی ندارد با این وجود تصفیه خانه فاضلاب اولویت آخر شهرک های صنعتی این استان است. مدیرکل محیط زیست مازندران افزود: این در حالیست که داشتن تصفیه خانه فاضلاب برای شرکت شهرک ها و نواحی صنعتی در این خطه باید اولویت اول کاری باشد.در حالی که مازندران 37 شهرک و ناحیه صنعتی فعال دارد که بر اساس اعلام شرکت شهرک های صنعتی هم اکنون تصفیه خانه فاضلاب صنعتی تنها در 12 شهرک وجود دارد و حدود سه هزار واحد تولیدی و صنعتی در مازندران فعال است، مدیرکل محیط زیست مازندران با اظهار این که بعضی از شهرک های صنعتی استان شرایط لازم را برای استقرار تصفیه خانه فاضلاب ندارند ، گفت: نبود تصفیه خانه سبب شده تا بازرسان سازمان محیط زیست واحدهای مستقر در آنها را به دلیل آلایندگی جریمه کنند.

تاکید جهانگیر بر خروج واحدهای آلاینده

اما مشکل ما از این است که جلسات تا اجرایی شدن فاصله بسیاری دارد. به نوعی که معاون اول رئیس جمهور در سال گذشته در جلسه ای که شهردار تهران نیز حضور داشت گفت:برای ساماندهی واحدهای صنعتی آلاینده نیازمند برنامه ریزی دقیقی هستیم و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا واحدهای آلاینده به خارج از شهرها انتقال یابند. اسحاق جهانگیری، بر لزوم ساماندهی واحدهای صنعتی آلاینده در کلان شهرها تأکید کرد و گفت: برای ساماندهی واحدهای صنعتی آلاینده نیازمند برنامه ریزی دقیقی هستیم و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا واحدهای آلاینده به خارج از شهرها انتقال یابند. وی با اشاره به حساسیت افکار عمومی نسبت به آلودگی هوا گفت: آلایندگی هوای کلانشهرها و بخصوص تهران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دولت وظیفه ی خود می داند که این معضل را ساماندهی کند. معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برای جلوگیری از آلودگی هوا و ساماندهی واحدهای صنعتی آلاینده مصوباتی نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی دستگاه های مرتبط از جمله شهرداری تهران، تا کنون اقدامات و مطالعات خوبی در این زمینه انجام داده اند و امروز موضوعات پراهمیت که باید تمرکز بیشتری بر آن معطوف کنیم، مشخص شده است. وی با تأکید بر لزوم تشکیل ستادی برای پیگیری این برنامه ها، از معاون رئیس جمهور در امور اجرایی خواست به صورت هفتگی جلساتی را با دستگاههای ذیربط برگزار کند تا اقدامات و مطالعاتی که تاکنون انجام شده است در قالب یک برنامه ی جامع تدوین شود. جهانگیری همچنین نیروگاه های کشور را یکی از منابع آلاینده دانست و گفت: باید تلاش کنیم همه ی نیروگاه ها به خصوص نیروگاه های کلانشهرها استانداردهای لازم را رعایت و به جای استفاده از سوخت مایع از گاز استفاده کنند.

عدم شناخت دقیق منابع و منشأ آلودگی هوا

اما شهردار تهران مشکل اصلی آلودگی کلانشهرها را عدم شناخت دقیق منابع و منشأ آلودگی هوا دانست و گفت: شهرداری تهران در چند سال اخیر مطالعات دقیقی برای شناسایی منابع اصلی آلودگی هوا انجام داده است که این اطلاعات می تواند کمک شایانی برای برنامه ریزی در جهت رفع آلایندگی تهران باشد. محمدباقر قالیباف اظهار داشت: اگر بتوانیم منابع آلاینده را به خوبی شناسایی کنیم، راه حل ها چندان دشوار نیست چرا که مصوبات خوبی در این زمینه وجود دارد و اجرای بسیاری از این مصوبات به منابع مالی نیز نیاز ندارند.

با وجود تمامی این اظهارات، پاسخ به یک سوال الزامی است که آیا می بایست صنایع مزاحم را از شهر خارج کنیم و به حاشیه شهرها ببریم،‌ یا باید صنایع کشور به نوعی مدیریت شود که آلودگی آن به حداقل ممکن کاهش یابد. در شرایطی که جابه جایی هوا، انتقال آلودگی صنایع به رودخانه ها و دریاها، مدفون کردن آلودگی ها در دل زمین و انتقال شیرابه آنها به آبهای زیر زمینی و بسیاری موارد دیگر همچنان مشکل ساز است، چرا به جای از بین منشا آلودگی، باید به فکر انتقال آن به حاشیه شهرها باشیم؟

برچسب ها: صنوف مزاحم ، قرچک ، تهران
نام:
ایمیل:
* نظر: