بسیاری از فعالان بازار و تحلیلگران معتقدند: در حال حاضر روزانه حدود دو میلیون بشکه نفت مازاد در بازار عرضه میشود.
آنها میگویند: اوضاع چندان تغییر نکرده که توجیه کننده افزایش قیمتها طی دو هفته گذشته باشد.
تعداد سکوهای حفاری نفت در آمریکا این هفته به پایینترین سطح از ماه اوت 2011 تاکنون رسید، اما واکنش بازار در مقایسه با دو هفته گذشته زمانی که قیمتها در واکنش به کاهش سکوها جهش داشت کمتر افزایش یافت.
طارق ظاهر یکی از اعضای موسسه مشاور سرمایهگذاری تایچی در نیویورک گفت: فکر میکنم مردم تا حدودی متوجه شده اند که حتی اگر تعداد سکوها کاهش یابد قرار نیست در کوتاه مدت روی تولید تاثیر بگذارد. چند ماه طول میکشد تا این اتفاق رخ دهد.
آمارهای دولتی هفته گذشته نشان داد: ذخایر نفت آمریکا به سطح بیسابقه حدود 418 میلیون بشکه رسیده است.
نفت برنت در آخرین روز معاملات هفته گذشته با دو دلار و 24 سنت (حدود 4 درصد) 61 دلار و 52 سنت در هر بشکه معامله شد.
نفت برنت در هفته گذشته شش درصد و در یک ماه اخیر 15 درصد افزایش قیمت داشته است.
همچنین نفت سبک آمریکا با یک دلار و 57 سنت (سه درصد) افزایش 52 دلار و 78 سنت در هر بشکه داد وستد شد.
بهای نفت در ماههای ژوئن تا ژانویه به دلیل اشباع بازار بیش از 50 درصد کاهش قیمت داشت و از 115 دلار به کمتر از 46 دلار (پایینترین قیمت شش سال اخیر) رسید.
فیل فلین تحلیلگر بازار نفت در شیکاگو گفت: طبیعتا وقتی قیمتها ظرف یک دوره کوتاهمدت این قدر کاهش پیدا میکند احتمالا یک جهش قیمت شدید نیز در پی خواهد بود. اگرچه گمانهزنیها نیز در این افزایش قیمت تاثیرگذار بوده است.
برخی فعالان بازار افزایش اخیر قیمت نفت را به تحرک غیرمنتظره در رشد اقتصادی منطقه یورو در سه ماهه آخر 2014 نسبت میدهند. آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا در سه ماهه آخر 2014 بیش از دو برابر انتظارات رشد داشته است.
تحلیلگران همچنین میگویند: کاهش در بودجه اکتشافات شرکتهای بزرگ نفتی نیز در افزایش قیمتها تاثیرگذار است زیرا در باعث کاهش عرضه نفت در آینده خواهد شد.