کد خبر: ۱۰۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
رشد اقتصادی بخش صنعت طی دو سال گذشته نوسانی 15 درصدی را تجربه کرده است و در حالی در شش ماهه نخست سال جاری به 6.5 درصد رسیده که باید برای روشن شدن وضعیت دقیق صنعت کشور تا اعلام رشد سالانه صبر کرد. البته علیرغم افزایش رشد اقتصادی در این بخش صنعت، میزان اشتغال در زمینه جوازهای تاسیس و پروانه‌های بهره برداری با کاهش روبرو بوده است.
به گزارش تجارت آنلاین و به نقل از ایسنا، در شرایطی که در سال 1390 رشد اقتصادی کشور رقم 4.3 درصد را به خود اختصاص داده بود، نقش 5.6 درصدی صنعت از رشد اقتصادی نکته مثبتی برای این عرصه به شمار می‌رفت.
 
اما با سقوط نرخ رشد اقتصادی در سال 1391، نقش پررنگ بخش صنعت در این زمینه بیش از پیش نمایان شد؛ به طوریکه نرخ رشد اقتصادی در این سال به منفی 6.8 درصد رسید که در تاریخ جمهوری اسلامی بی سابقه بوده است.
 
در همین زمان نرخ رشد اقتصادی بخش صنعت نیز به منفی 8.5 درصد کاهش پیدا کرد تا نرخ رشد این بخش تنها در یک سال سقوطی 12.4 درصدی را تجربه کند.
 
با تغییر سیاست‌های دولت در سال گذشته وضعیت صنعت و آمارهای اقتصادی کشور روند بهتری به خود گرفت و بخش صنعت نیز از این موضوع بی نصیب نماند تا اینکه نرخ رشد اقتصادی در این سال از منفی 6.8 درصد به منفی 1.9 درصد رسید و در عین حال بخش صنعت نیز دوباره با روندی صعودی رقم منفی 3.9 درصد را به خود اختصاص داد.
 
سال 1393 به نوعی سال شکوفایی رشد اقتصادی کشور و افزایش چشمگیر رشد بخش صنعت بود. در این سال بر اساس اعلام آمار شش ماهه، رشد اقتصادی کشور پس از دو سال، دوباره در مدار مثبت قرار گرفت و به چهار درصد رسید.
 
در همین زمان بخش صنعت نیز توانست به رشد 6.5 درصدی دست یابد تا در طول دو سال با تغییر از منفی 8.5 درصد به مثبت 6.5 درصد افزایشی 15 درصدی را تجربه کند.
 
این رشد اقتصادی در حالی اتفاق افتاده که تعداد مجوزهای تاسیس صادر شده از سوی وزارت صنعت در این 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش و تعداد پروانه‌های بهره برداری در این مدت افزایش یافته است.
 
بر اساس آخرین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت طی 9 ماهه امسال 12 هزار و 646 جواز تاسیس صادر شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 14 هزار و 39 مورد بوده است و همین امر کاهش 9.9 درصدی صدور جوازهای تاسیس در این مدت را نشان می‌دهد.
 
اما در عین حال تعداد جوازهای تاسیس صادره در آذر امسال نسبت به آبان ماه 28.7 درصد افزایش یافته و از 1279 مورد به 1646 مورد رسیده است.
 
از سوی دیگر در 9 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد پروانه‌های بهره برداری با افزایش از 1861 پروانه به 2230 پروانه رشد 19.8 درصدی داشته است.
 
این در حالی است که میزان اشتغال در جوازهای تاسیس صادره در این مدت 15.7 درصد و در پروانه‌های بهره برداری چهار درصد کاهش یافته است.
 
به این ترتیب آمار نشان می‌دهد به رغم افزایش رشد اقتصادی در بخش صنعت و تعداد پروانه‌های بهره برداری صادر شده، میزان اشتغال در این حوزه در زمینه جوازهای تاسیس و پروانه‌های بهره برداری با کاهش روبرو بوده است.
برچسب ها: اشتغال ، صنعتی ، اقتصاد
نام:
ایمیل:
* نظر: