به گزارش تجارت آنلاین و به نقل از ایسنا، معاون وزیر جهاد کشاورزی از تلاش این وزارتخانه برای سهمیهای شدن ثبت سفارش و واردات محصولات اساسی کشاورزی از سال آینده خبر داد و گفت: این اقدام به منظور جلوگیری از واردات بیرویه این اقلام انجام خواهد شد.
عباس کشاورز اظهارکرد: درصددیم از سال آینده به گونهای برنامه ریزی کنیم تا ثبت سفارش و واردات محصولات اساسی کشاورزی مانند برنج، شکر و... به اندازه نیاز داخلی و با در نظر گرفتن میزان تولید داخلی، سهمیه بندی شود تا دیگر شاهد ادامه واردات این محصولات به کشور حتی پس از اعلام ممنوعیت نباشیم.
البته پیش از این نیز یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از بررسی تغییر سیاست واردات برنج و احتمال سهمیهای شدن آن در سال آینده خبر داه بود.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی نیز درباره احتمال سهمیه ای شدن ثبت سفارش و واردات برنج در سال آینده به ایسنا گفت: علیرغم اعلام ممنوعیت ثبت سفارش برنج شاهد ادامه واردات این محصول هستیم که نشان میدهد این واردات مربوط به ثبت سفارشهای صورت گرفته از قبل بوده است. چرا که براساس استعلامهای صورت گرفته از گمرک جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه ثبت سفارشی در این بازه زمانی انجام نشده است.
به گفته وی با توجه به این که برنج جزو محصولات با قابلیت انبارداری بالاست، سیاست فصلی و تعرفهای برای تنظیم واردات این محصول کارآیی لازم را ندارد و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، سیاست سهمیهای واردات برنج را بررسی میکنند که در صورت رسیدن به نتیجه مناسب، آن را به وزیر جهاد کشاورزی برای بررسی و تصویب ابلاغ خواهند کرد.
گرچه مشخص کردن میزانی دقیق برای واردات محصولات اساسی کشاورزی که بعضا ارزبری بالایی برای کشور دارد، می تواند تولیدکنندگان و مردم را به کاهش یا قطع واردات بی رویه این محصولات که سود آن تنها به جیب عده ای خاص می رود، امیدوار کند اما به گفته کارشناسان سهمیه بندی هر کالایی می تواند انحصار برای برخی افراد ایجاد کند که از رانت های اطلاعاتی برخوردارند. بنابراین در این زمینه دولت باید به گونه ای سیاست گذاری کند که همه فعالان بخش خصوصی و واردکنندگان بتوانند به نسبت توانایی شان در واردات محصولات کشاورزی سهیم باشند تا این رقابت سالم سهمیه بندی شده بتواند در کنار تولید، بازار داخلی را تنظیم کند.