کد خبر: ۱۰۷۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳

سلامت نیوز: مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور،با تاکید براینکه ما بهبودیافتگان کرونا را به اهدای پلاسما تشویق می کنیم،گفت:« اهدای پلاسما هیچ مشکلی برای سلامت بهبودیافتگان کرونا بوجود نمی آورد. ما برای حفظ سلامت بیمارانمان گفتیم ۲۸ روز بعد از بهبودی از کرونا پلاسما اهدا کنند.»

به گزارش سلامت نیوز، پیمان عشقی، مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوکنفرانس، در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت نیوز درباره اینکه آیا اهدای پلاسما از بهبود یافتگان کرونا برای سلامت آنها ضرری ندارد، با تاکید براینکه ما بهبودیافتگان کرونا را به اهدای پلاسما تشویق می کنیم، گفت:«ما سخت گیرانه ترین استانداردها را برای اهدی پلاسما در نظر گرفتیم یعنی ۲۸ روز بعد از بهبودی بیمار مبتلا به کرونا از وی پلاسما دریافت می کنیم. یک نهاد فعالی در امریکا تشکیل شده است که دعوت کردند از بیمارانی که ۱۴ روز از بهبودی آنها گذشته است پلاسما اهدا کنند و اگر آنها کرونای آنها منفی باشد از آنها پلاسما دریافت می کنند ولی ما برای حفظ سلامت بیمارانمان گفتیم ۲۸ روز بعد از بهبودی از کرونا پلاسما اهدا کنند.»

وی تاکید کرد:« اهدای پلاسما هیچ مشکلی برای سلامت بهبودیافتگان کرونا بوجود نمی آورد و این یک کار روتین در دنیا است. ما مجرب ترین کشور منطقه هستیم و تاسیساتمان برای پوشش این قضیه کافی است.اهدای پلاسما هیچ خطر ویژه ای برای بهبودیافتگان کرونا ندارد. ۵۰۰ سی سی پلاسمای آنها دریافت می شود البته قبل و بعد از اهدای پلاسما باید مایعات بخورند.»

وی در پاسخ به اینکه آیا بخش خصوصی هم وارد درمان بیماران کرونایی با پلاسما شده است، گفت:« تمام بیماران کرونا مثل بقیه بیماران سطح کشور از همه گروه های خونی هستند و مقالات منتشر شده درباره اینکه برخی گروه های خونی بیشتر به کرونا مبتلا می شوند انقدر اعتبار علمی ندارند. بخش خصوصی در یک کارآزمایی بالینی و یک پروژه تحقیقاتی همکاری هایی با سازمان انتقال خون داشته است ولی در فعالیت های ساختاری و حاکمیتی سازمان انتقال خون ، بخش خصوصی هیچ دخالتی ندارد.»


وی در ادامه گفت:« بخش خصوصی در یک کارآزمایی بالینی هم به سازمان انتقال خون ایران اعلام امادگی کرده است و همکاری هایی می کند ولی در پروژه ملی جمع آوری پلاسما فقط سازمان انتقال خون ایران درگیر است و این وظیفه سازمانی ما است و تنها متولی خون و فراورده های خونی مورد نیاز مراکز درمانی سازمان انتقال خون ایران است. ما در ۱۴ مرکز شروع به جمع آوری پلاسما کرده ایم و بخش خصوصی در آن نقشی ندارد اما در تولید دارو در آینده اگر بشود ممکن است بخش خصوصی به عنوان مشتری فعالیت هایی بکند.»


وی گفت:«درباره شاخص های اهدای خون، کمبود خون در کشور ما هم پیش امد البته ما کمبودهای بیشتری را حدس می زدیم. در دنیا بحران کرونا موجب کمبود خون شده است ولی در ایران این کمبود خون به حد بحران نرسیده است و ذخایر خونی در حد قابل قبولی است. با توجه به فرارسیدن ماه رمضان و شروع اعمال جراحی و بازگشت فعالیت روتین بیمارستان ها نیاز به ادامه همکاری مردم با سازمان انتقال خون برای اهدای خون و نجات جان هموطنانمان داریم.»


وی گفت:« در طی بحران کرونا در تمام دنیا درخواست خون کاهش پیدا کرده است ولی اهدای خون بیشتر کاهش پیدا کرده است. در دو هفته نوروز امسال میزان درخواست خون ما نسبت به نورز گذشته ۴ تا ۵ درصد کاهش پیدا کرده است درحالی که اهدای خون ما ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده بود ولی در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا اهدای خون ۷۵ درصد کاهش یافته است و منجر به این شد که استانداردهای پذیرش اهدای خون را پایین اوردند ولی ما این کار را نکردیم. تقریبا ذخایر خونی کشور ثابت مانده است.»


دکتر عشقی افزود:« در حال حاضر میزان شاخص های اهدای خون و میزان ذخایر خون ما قابل قبول است. در تمام ایام کرونا بالای ۹۰ درصد درخواست خون ها را جواب دادیم که این درخواست ها از سوی بیماران تالاسمی ، شیمی درمانی ، سرطانی ،اعمال جراحی و بیماران دیالیزی و .. بوده است. ما نگرانیم که با افزایش درخواست خون دچار مشکل شویم. از هموطنان می خواهیم به اهدای خون ادامه دهند و ازهمکاران درخواست می کنم مدیریت مصرف خون بیمارستانی را رعایت کنند و اعمال جراحی را هوشمندانه مدیریت کنند.»

ادامه دارد...

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار