کد خبر: ۱۱۰۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
درباره افزایش شیوع کرونا در 15 استان کشور را بخوانید

سلامت نیوز:آمار مبتلایان جدید بیماری کرونا در کشور دیروز در یک رشد بالا به 1223 نفر رسید که در مقایسه با روز قبل که این آمار 976 مورد بود، 247 نفر بیشتر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،این در حالی است که آخرین بررسی‌های صورت‌گرفته درباره بیماری کووید19 تا روز 14 اردیبهشت که از سوی کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت انجام شده، نشان می‌دهد روند صعودی یا شروع پیک در ۱۵ استان کشور در حال روی دادن است.سخنگوی وزارت بهداشت و درمان کشور ظهر دیروز که به روال هر روز آمار مبتلایان جدید مربوط به بیماری کرونا را اعلام کرد، مشخص شد تعداد مبتلایان جدید افزایش یافته و دوباره به بالای هزار نفر در کشور رسیده است.

این در حالی است که تعداد فوتی‌ها در فاصله ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه نیز به 74 نفر رسید. آمار مربوط به جانباختگان در روز قبل از آن 47 نفر بود. آقای کیانوش جهانپور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۶۴۷ نفر رسید. وی مجموع جان‌باختگان این بیماری را هم ۶۲۷۷ نفر اعلام کرد. از سوی دیگر خوشبختانه تاکنون ۷۹۳۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، ۲۶۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. از سوی دیگر تا کنون ۵۰۸ هزار و ۲۸۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.اما نکته مهم در سخنان جهانپور آنجا بود که گفت:

«همچنان در فاز مدیریت‌شده بیماری هستیم و البته به‌هیچ‌وجه شرایط عادی را در هیچ‌کجای کشور مشاهده نمی‌کنیم و لذا توصیه ما همچنان رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی و فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ و ترددهای ضروری است.»

هشدار روند صعودی در برخی استان‌ها

سخنان سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر این است که شرایط همچنان عادی نشده است اما شاهد این مدعا گزارش کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت است که بررسی‌هایی را تا تاریخ 14 اردیبهشت انجام داده و منتشر کرده است.

بر این اساس، هرچند روند کشوری کرونا در چند روز اخیر نزولی بوده، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که روند صعودی یا شروع پیک در ۱۵ استان کشور مشاهده می‌شود. بر اساس گزارش منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید۱۹ در استان‌های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق‌افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش‌شده روزانه استفاده شده است.

برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در پنج روز اخیر، ابتدا متوسط سه‌روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین ‌گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شده است، سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ آخر با میانگین ‌گرفتن از اعداد به‌دست‌آمده برای روزهای آخر محاسبه شد. برای تحلیل بهتر، شاخص‌های پنج روز آخر وارد آنالیز شد.گزارش وزارت بهداشت اذعان دارد که برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی موارد زیر مدنظر قرار گرفت:

در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالا روند افزایشی دارد. در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالا اخیرا پیک اول اپیدمی رد شده است. در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالا روند نزولی دارد.

در مواردی که تغییرات ناهمگن شاخص‌های روند ابتلا و مرگ یا تغییرات بیش از حد انتظار هر کدام از داده‌های ابتلا و مرگ دیده شد، رفتار ناسازگار داده‌ها وجود دارد و تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده‌های درست‌تر می‌توان ارائه داد. وجود ناسازگاری داده‌ها به این معناست که داده‌ها به‌خوبی قابل تفسیر نیستند و علل مشاهده آن می‌تواند متفاوت باشد.

از جمله دلایل بروز ناسازگاری می‌توان به ثبت غیر‌دقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان یعنی شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی در نقطه دیگر یا مهاجرت‌ها به داخل استان یا خروج از استان اشاره کرد؛ البته باید کم‌شماری موارد و ثبت با تأخیر بیماران به صورت جدی پیگیری شود.روند کشوری بیماری در چند روز اخیر نزولی بوده است. ۹ استان مرکزی، آذربایجان‌شرقی، تهران، البرز، مازندران، خراسان شمالی، فارس، همدان و سیستان و بلوچستان روند نزولی را نشان می‌دهند.

احتمالا چهار استان قزوین، خراسان‌جنوبی، آذربایجان‌غربی و بوشهر نیز اخیرا پیک اپیدمی را تجربه کرده‌اند. بنا بر اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت منتشرشده در پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، روند صعودی یا شروع پیک در ۱۵ استان قم، لرستان، ایلام، گیلان، گلستان، خراسان‌رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه) مشاهده می‌شود. تصور می‌شود استان کردستان به مرحله ثبات رسیده باشد.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد که در اردبیل و سمنان ناسازگاری داده‌ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمی‌دهد؛ البته، باید مدنظر داشت که یک استان می‌تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.

کرونای سه‌ونیم میلیون نفری

کرونا در 212 کشور جهان نیز همچنان یکه‌تازی می‌کند. طبق آمارها تا ظهر روز دوشنبه سه میلیون و ۵۶۶ هزار و ۸۰۵ نفر در جهان به کروناویروس آلوده شده‌اند که از این میان ۲۴۸ هزار و ۳۰۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

همچنین یک میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۲ نفر از مبتلایان به بیماری کووید۱۹ بهبود پیدا کرده‌اند. ایالات متحده آمریکا همچنان در جایگاه نخست کشورهای درگیر با بیماری کووید۱۹ قرار دارد و رییس‌جمهوری این کشور اخیرا گفته که تعداد قربانیان همه‌گیری ویروس کرونا در آمریکا ممکن است به ۱۰۰ هزار نفر برسد. باوجود تعداد بالای مبتلایان و قربانیان، ترامپ تاکید دارد که کسب‌وکارها، پارک‌ها و مدارس باید برای بازگشایی آماده شوند.

این درحالی است که کارشناسان هشدار می‌دهند در صورت تعجیل در لغو فاصله‌گذاری اجتماعی، شیوع ویروس کرونا دوباره افزایش خواهد یافت. در اروپا نیز کشورهای اسپانیا و ایتالیا بیشترین تعداد مبتلایان به کووید۱۹ را گزارش کرده‌اند و آمار مبتلایان و تلفات این بیماری واگیردار در انگلیس به این دو کشور نزدیک شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار