به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ناصر ریاحی با اشاره به اینکه اجرای نظام قیمتگذاری مشابه برای همه انواع داروها سبب میشود تا انگیزه افزایش کیفیت دارو در داخل چندان به وجود نیاید، افزود: همین وضعیت باعث میشود که صادرات داروی کشور نیز نتواند به حد مطلوبی برسد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حجم زیادی دارو در گمرکهای کشور دپو شده و به آنها اجازه ترخیص داده نمیشود، افزود: علاوه بر اینکه دپوی دارو در گمرکها هزینه انبارداری زیادی را به واردکنندگان دارو تحمیل میکند از سوی دیگر دقیقا مشخص نیست که دارو در انبارهای گمرک در چه شرایطی نگهداری میشود. اساسا دارو باید برای نگهداری طولانی، در انبارهای معتبرسازی شده و دارای امکان کنترل دما و شرایط محیطی ذخیره شود که انبارهای گمرک چنین شرایطی را ندارند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو اظهار داشت: رویه وزارت بهداشت در حال حاضر این است که به واردات دارو مجوز میدهد اما اگر موجودی یک دارو در بازار کافی باشد به آن دارو مجوز ترخیص از گمرک را نمیدهد که همین باعث تحمیل هزینه و ریسک زیادی به واردکنندگان میشود. در این شرایط وزارت بهداشت میتواند حداقل مجوز ترخیص دارو را بدهد اما برای کنترل بازار مجوز توزیع را در فواصل زمانی موردنظر خود بدهد که صاحب کالا از شرایط نگهداری آن دارو در محیط استاندارد مطمئن گردد.
ریاحی تاکید کرد: منطق اقتصاد امروز دنیا این است که سرمایهگذاری باید برای سرمایهگذاران جذاب و مناسب باشد و به همین دلیل برای اینکه صنعت داروسازی کشور برای شرکتهای معتبر دنیا جذاب شود باید نظام قیمتگذاری دارو اصلاح شود. در حالی که شرکتهای دارویی بسیاری علاقمند به سرمایهگذاری و احداث کارخانه تولید دارو در ایران هستند به دلیل نظام قیمتگذاری کشور از این کار خودداری میکنند، به عبارت دیگر نظام قیمتگذاری فعلی ضد سرمایهگذاری خارجی است.
وی تصریح کرد: ایجاد رقابت در بازار دارو علاوه بر اینکه باعث رشد کیفیت داروهای تولید داخل میشود در همین حال موجب کاهش قیمت تمام شده خواهد شد که این به نفع مصرفکنندگان است.