به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله صولتثنا روز چهارشنبه در حاشیه جلسه بررسی و تشریح کاربرد پرتوهای هستهای در بخش صنعت، کشاورزی، خدمات و درمان در اراک اظهار کرد: جلسه امروز با نتایج خوبی همراه بود و تصمیمهای مهمی اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: در این جلسه در خصوص کاربردهای پرتوها، سامانههای گاما، سامانههای پرتو الکترون و ساخت تجهیزات پرتویی و… بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در راستای دستیابی به هدف توسعه کاربرد پرتوها و ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به فعالیتهای سازمان انرژی اتمی که از قابلیت اجرا توسط این بخش برخوردار است، پیگیر این هستیم که فعالیت کاربرد پرتوها در زمینه صنعت، کشاورزی، پزشکی، محیط زیست، مسائل گمرگی و… را در کشور و استان مرکزی فعالتر کنیم.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد تفاهمنامهای بین استان مرکزی و شرکت توسعه کاربرد پرتوها منعقد شود و نماینده سازمان انرژی اتمی و استانداری مسائل اجرایی شدن آنرا دنبال کنند که امیدواریم در چند ماه آینده ایجاد این سامانههای پرتویی با مشارکت و سرمایهگذاری بخشهای خصوصی و تعاونی آغاز شود.
صولتثنا بیان کرد: در حال حاضر در کشور سه سامانه گاما، ۲ سامانه زیر مجموعه شرکت توسعه کاربرد پرتوها در شهرهای تهران و بناب، یک سامانه در شهرکرد زیرمجموعه بخش خصوصی و با سرمایهگذاری این بخش و معاونت فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده است که هر سه سامانه بهخوبی کار میکنند و ارتباط خوبی بین سامانههای دولتی و خصوصی برقرار است.
وی افزود: ظرفیت کشور به مراتب بالاتر از سه سامانه مذکور است و درصدد هستیم در شهرها و استانهای مختلف بر حسب نیاز مناطق و با بررسی آمایش سرزمینی این سامانهها توسعه پیدا کند.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: ایجاد حداقل ۱۰ سامانه گاما و ۱۰ سامانه پرتو الکترون در کشور در دستور کار است و در حال حاضر یک سامانه پرتو الکترون فعال در استان یزد وجود دارد و تا پایان سال ۹۹ یک سامانه فعال پرتو الکترون در استان قزوین خواهیم داشت که امیدواریم مراحل پیش راهاندازی آن در تابستان امسال آغاز و در ۶ ماهه دوم امسال فرآیند بهرهبرداری آن پایدار شود و به سود دهی اقتصادی بیانجامد.
صولتثنا گفت: با توجه به وجود یک سایت زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی در استان مرکزی، میتوان ارتباطات خوبی را برقرار کرد و نمیخواهیم سامانهای را ایجاد کنیم که به لحاظ اقتصادی و کاربردی مفید نباشد، بههمین دلیل در حال بررسی زیرساختها و پیش نیازها برای ایجاد سامانه و تأسیسات مورد نیاز در استان هستیم و امیدواریم در استان حداقل یکی از سامانههای شتابدهنده و با توجه به ظرفیتهای کشاورزی سامانه گاما نیز ایجاد شود.
به گفته وی، استان مرکزی یکی از صنعتیترین استانهای کشور و از زیرساختهای خوبی برخوردار است و امیدواریم با مدیریت بهتر و افزایش بازدهی و بهرهوری، در راستای رفاه اجتماعی و بهبود شرایط (معیشتی) مردم گام برداریم.