کد خبر: ۱۱۶۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۹
قام دبیرکل خانه کارگر در گفت وگو با «تجارت آنلاین» از بی کفایتی دولت در کنترل تورم انتقاد کرد
وی با تاکید بر اینکه سودجویان تقاضای کاذب را در تمامی سالهای گذشته تحریک کرده اند گفت: متاسفانه واسطه ها، سودجویان و دلالان کسانی هستند که می دانند چه شکلی بازار را تحریک کنند و همزمان کالاها را در انبارشان احتکارکنند.

ردپای یقه سفیدها در رانت خواری و احتکار

گروه اقتصادی کورش شرفشاهی: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از توان داخلی و نامگذاری سالها با رویکرد اقتصادی، جنگ اقتصادی جدی است و تنها راهکار مقابله با این سیاست دشمن، تقویت بنیه اقتصادی کشور است. اما شدت گرفتن تحریم ها ومحدودیت ها به نوعی است که توجه عادی به تولید کفایت نمی کند. به همین دلیل رهبر انقلاب سال جاری را با عنوان جهش تولید نامگذاری کردند. اما اینکه تا چه اندازه در این زمینه موفق شده ایم و چقدر فاصله داریم، در گفت و گوی تجارت با حسن صادقی قائم مقام دبیر کل خانه کارگر مطرح شد.

صادقی با یادآوری اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شد گفت: هر ساله رهبریت نظام تاکید بر تولید داخل که موضوع مهمی است، دارند زیرا به حساسیت قضیه آگاه هستند و بر گرانیگاه توسعه اقتصادی کشور هم به خوبی اشراف دارند.

وی باتاکید بر اینکه تولید می تواند موتور محرک اقتصاد نظام مالی اقتصادی هر کشوری باشد گفت: اگر تولید با مکانیزم های تعریف شده علمی به گونه ای باشد که هم پاسخ نیازهای داخلی را بدهد و هم به نوعی نگاه فرامرزی داشته باشد، قطعا می تواند بار مثبتی را برای اقتصاد کشور بگذارد و بهینه شدن وضعیت جامعه را سبب شود.

قائم مقام دبیر کل خانه کارگر با تاکید بر اینکه تحقق تولید مناسب، مستلزم ساز و کار خودش است گفت: در کشورمان می توانیم با همین تحریم ها و با همین فضای سنگینی که بر اقتصاد کشور حاکم است، جهش تولید را در بسیاری از حوزه ها شاهد باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت حوزه لوازم خانگی یا ملزومات و مواد اولیه ساختمانی که در کشور توان تولید آنها را داریم گفت: لوازم خانگی و ساختمان دو بخش بزرگ اقتصادی کشور است و هنگامی که ابزار، نیروی انسانی متخصص و مواد اولیه تولید این قبیل بخشها وجود دارد، جهش تولید را در تمامی صنایعی که مواد اولیه و توان آن در درون قابل دسترسی است، میتوانیم رقم بزنیم.

صادقی با تاکید بر اینکه در برخی از واحدهای تولیدی که نگاه درصدی از مواد اولیه آنها به خارج است، قطعا جهش تولید را خیلی نمی توانیم رقم بزنیم گفت: البته در همین صنایع هم می توانیم با مکانیزم دور زدن تحریم ها و تمرکز بر استفاده از توانمندی های کشورهای همسایه، به نوعی کمبودها را مرتفع کنیم. وی با تاکید بر اینکه آنچه که می تواند صددرصد به این موضوعات کمک کند، رضایتمندی نیروهای انسانی است گفت: وقتی که سرمایه، نیروی انسانی و مدیریت بعنوان سه ضلع تعریف شده برای واحد تولیدی درنظر می گیریم، هریک از این اضلاع که درست کار نکند، دو ضلع دیگر را تحت تاثیر منفی خودش قرار می دهد. قائم مقام دبیر کل خانه کارگر با تاکید بر اینکه ضلع مدیریت و ضلع سرمایه از رضایت نسبی برخوردار هستند اما ضلع نیروی کار که مهمترین ضلع است و می تواند نقش مهمی در پیشبرد هدف داشته باشد، به هیچ عنوان رضایت ندارد گفت: نیروی انسانی است که سرمایه را باز تولید می کند و موجب رشد آن می شود. خلاقیت فکری نیروی انسانی است که چالش ها را برطرف و تولید را متحول می کند و پیش می برد.

وی با تاکید بر اینکه اگر نیروی انسانی بعنوان یک ضلع موثر تولید، رضایت لازم را نداشته باشد، نه تنها تمرکز فکری در حوزه جهش تولید ندارد، بلکه می تواند به روند تولید آسیب برساند گفت: در نهایت نارضایتی نیروی کار در عمل می تواند شعار سال را ابتر کند.

صادقی با انتقاد از بی کفایتی دولتها در کنترل تورم گفت: به نظر می رسد دولت هیچ نقشی در مدیریت اقتصاد ندارد زیرا سالهاست تورم راه و مسیر خودش را طی کرده و مسیری را در پیش گرفته که براساس هیچ معادله علمی نیست.

وی با تاکید بر اینکه سودجویان تقاضای کاذب را در تمامی سالهای گذشته تحریک کرده اند گفت: متاسفانه واسطه ها، سودجویان و دلالان کسانی هستند که می دانند چه شکلی بازار را تحریک کنند و همزمان کالاها را در انبارشان احتکارکنند.

قائم مقام خانه کارگر با تاکید بر اینکه واسطه ها و سودجویان در حالی بازار تقاضا را تحریک می‏کنند که تولید و عرضه جواب این حجم تقاضا را نمیدهد گفت: چوب نابسامانی بازار عرضه و تقاضا را مصرف کننده ای می خورد که هیچ نقشی در سومدیریت نداشته اما به عنوان بازار مصرف در دامن زدن به بازار تقاضا نقش عمده ای دارد. وی با ابراز تاسف از اینکه واسطه ها و سفته بازها هر بلایی که میخواهند بر روزگار مصرف کننده می آورند گفت: یک روز مصرف کننده بخت برگشته باید لپه ۱۱ هزار تومانی را ۲۸هزارتومان بخرد، روز دیگر تلویزیون ۴ میلیون تومانی ۸ میلیون تومان می شود و روز دیگر خودرویی که ۲۳ میلیون قیمت داشته به ۹۰ میلیون تومان می رسد و با کمال تاسف دولت در این میان هیچ نقش مدیریتی ندارد. صادقی معیاری که باعث شده وضعیت کشور بدین جا برسد را بی تدبیری و بی سیاستی دولتمردان دانست و گفت: با کمال تاسف شاهد این هستیم که در بسیاری از فسادها، رانت خواری ها، احتکارها و سودجویی ها، رد پای دولتمردان، دستگاه قضا و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیده می شود.

وی با اشاره به رشد وحشتناک نقدینگی که باعث بحران اقتصادی شده است گفت: این پول کلانی که اکنون در سطح جامعه وجود دارد، هر چند یک بار حوزه ای از اقتصاد را تحریک می کند و بحران می آفریند.

قائم مقام دبیرکل خانه کارگر با تاکید بر اینکه واسطه ها نیازهای اساسی را نیز نشانه گرفته اند گفت: جامعه اولین بخشی که از اقتصاد نشانه می گیرد، بحث کالاهای اساسی است. زیرا مردم می توانند نیازهای لوکس را نادیده بگیرند اما در هر صورت باید خوراک و پوشاک را تامین کنند.

وی با تاکید بر اینکه در تولید و تامین کالاهای اساسی مشکلی نداریم گفت: کالاهای اساسی که در کشور تولید می شود، بازار مصرف آن وجود دارد و همین تقاضا و بازار مصرف، تولید و عرضه را تحریک می کند که آثارش را در محیط تولید می بینیم.

صادقی بر افزایش دستمزد نیروی کار متناسب با تورم موجود تاکید کرد و گفت: امسال تصمیمی که خصوص افزایش دستمزد گرفته شد، بر شعار سال تمرکز نداشت و نتوانست شعار سال را تفسیر و بر مبنای آن ساز و کار جهش تولید را تعریف کند.

وی با تاکید بر اینکه تاثیرات افزایش دستمزد می تواند در محیط کار متبلور شود گفت: افزایش دستمزد مناسب میتواند اثرات مثبت خودش را در بلند مدت داشته باشد، اما وقتی نیروی کار را با عدم افزایش دستمزد مناسب، دچار سرخوردگی می کنیم، تاثیرات منفی خودش را بر اقتصاد میگذارد. قائم مقام دبیر کل خانه کارگر با تاکید بر اینکه آنچه می تواند به رشد، بهینه شدن، صادرات محور کردن و در نهایت رشد تولید منجر شود و اثر مثبت بگذارد، خلاقیت نیروی کار است گفت: متاسفانه خلاقیت را با نارضایتی نیروی کار متوقف می کنیم. وقتی که با افزایش نامناسب دستمزد، معاش زندگی نیروی کار را درنظر قرار نمیدهیم و معیشت او را تامین نمی کنیم، در عمل در جهت نا کارآمد کردن شعار سال حرکت می کنیم و بصورت ناخواسته درمقابل این شعار قرار می گیریم. صادقی در پایان تاکید کرد: برای تحقق جهش تولید باید رضایتمندی هر سه ضلع نیروی کار را به گونه ای ایجاد کنیم که بتوانند اثر گذار باشند و بتوانند تحول گرا باشند

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار