کد خبر: ۱۲۹۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۰
اختلال یادگیری شرایطی است که باعث می شود فرد در یک زمینه برای یادگیری کلاس درس دچار مشکلات شود.

اختلال یادگیری شرایطی است که باعث می شود فرد در یک زمینه برای یادگیری کلاس درس دچار مشکلات شود.
اختلال یادگیری ممکن است در توسعه مهارت های سواد آموزی و ریاضیات / هندسه تداخل داشته باشد و همچنین می تواند بر حافظه، توانایی تمرکز و مهارت های سازمانی تأثیر بگذارد.
کودک یا بزرگسال با مشکل یادگیری ممکن است به زمان بیشتری برای انجام تکالیف در مدرسه نیاز داشته باشد و غالباً می تواند از آموزش استراتژی و اسکان در کلاس درس مانند مواد تحویل شده در فونت های خاص یا امکان استفاده از رایانه برای یادداشت برداری بهره ببرد.
مشکلات یادگیری و اختلال یادگیری گاهی اوقات نیز معلولیت یادگیری گفته می شود. همچنین ممکن است با اصطلاحات تفاوت یادگیری یا تفاوت های خاص یادگیری روبرو شوید.
تفاوت بین این برچسب ها می تواند ظریف به نظر برسد اما ممکن است دلالت بر چگونگی مشاهده یک فرد با مشکل در یادگیری داشته باشد. کلمه معلولیت به معنای آن است که شخص نسبت به همسالان خود توانایی کمتری دارد.
همچنین می تواند نشان دهد که آن ها در وضعیت نامطلوب قرار دارند و باعث از بین رفتن قدرت یادگیری آن ها می شود.

چگونه اختلال یادگیری را تشخیص دهیم؟
علائم اختلال یادگیری
اگر فرزند شما علائم زیر را داشته باشد ممکن است اختلال یادگیری داشته باشد. علائم اختلال یادگیری عبارتند از:
مهارت های خواندن، املا، نوشتن یا ریاضی را در سن و در سطح مورد نظر خود ندارد
در درک و دستورالعمل ها مشکل دارد
در به خاطر سپردن آنچه فقط کسی به او گفته است مشکل دارد
عدم هماهنگی در پیاده روی، ورزش یا مهارت هایی مانند نگه داشتن مداد
به راحتی کارهای خانه، کتاب های درسی یا موارد دیگر را فراموش می کند یا نادرست انجام می دهد
در درک مفهوم زمان مشکل دارد
در برابر انجام مشق شب یا فعالیت هایی که شامل خواندن، نوشتن یا ریاضی است، مقاومت می کند یا به طور مداوم نمی تواند تکالیف خانه را بدون کمک قابل توجهی انجام دهد.
سرپیچی، خصومت و یا واکنش های عاطفی بیش از حد در مدرسه یا هنگام انجام فعالیت های دانشگاهی، مانند مشق شب یا خواندن، از خود بروز می دهد یا نشان می دهد.

اختلال یادگیری چه علائمی دارد؟
تشخیص اختلال یادگیری
تشخیص ناتوانی یادگیری مشکل است چرا که لیست قطعی از علائم مرتبط و مناسب با هر کودک وجود ندارد. همچنین بسیاری از کودکان سعی در مخفی نگه داشتن مشکل‌شان دارند.
ممکن است به غیر از چیز‌های مشخصی مانند شکایات مکرر از کار خانگی کودکی که نمی‌خواهد به مکتب برود، توجه نکرده باشید.
با توجه به علائمی که در بالا ذکر شد اگر مشکوک هستید کودک‌ تان اختلال ناتوانی یادگیری دارد، با متخصص اطفال یا معلم فرزندتان درباره‌ی ارزیابی کردن او صحبت کنید.
ممکن است دیدن چند متخصص قبل از تشخیص قطعی اختلال یادگیری، ضروری باشد. این متخصصین شامل روانشناس بالینی، روانشناس مکتب، روانشناس رشد، متخصص کاردرمانی یا گفتار درمانی می‌شود که بستگی به مشکل فرزندتان دارد. آن‌ها آزمایشات و ارزیابی‌های متفاوتی را برای کاهش مشکل انجام می‌دهند.
دانستن علائم اختلال یادگیری در کودکان توسط والدین کمک می‌کند تا کمکی که فرزندشان نیاز دارد را هرچه سریع‌ تر به او برسانند. به همین دلیل مهم است که به نقاط عطف رشد فرزندتان توجه کنید. تاخیر داشتن مانند دیر شروع به حرکت کردن یا دیر صحبت کردن می‌تواند علایم ناتوانی یادگیری در کودکان نوپا یا پیش از مکتب باشد.

چگونگی شناسایی اختلال یادگیری
کاری که والدین می توانند برای اختلال یادگیری فرزندشان انجام دهند
یادگیری خواندن مشکل و اختلال یادگیری ممکن است بر عزت نفس فرزند شما تأثیر بگذارد. حتماً ابراز عشق و پشتیبانی کنید. فرزند خود را با ستایش استعدادها و نقاط قوتش تشویق کنید.
به فرزندتان توضیح دهید که مشکلات یادگیری چیست و این یک نارسایی شخصی نیست. هرچه فرزند شما این مسئله را بهتر بشناسد، بهتر خواهد توانست با یک ناتوانی یادگیری مقابله کند.
مکانی تمیز، ساکت و منظم را فراهم کنید تا فرزند شما بتواند درس بخواند. همچنین، اطمینان حاصل کنید که کودک شما به اندازه کافی استراحت می کند و وعده های غذایی منظم و سالم را می خورد.
هر روز زمان صفحه نمایش الکترونیکی را محدود کنید و از وقت اضافی برای تمرین خواندن استفاده کنید.
مرتباً با معلمان صحبت کنید تا مطمئن شوید فرزند شما قادر به پیگیری است. در صورت لزوم، مطمئن شوید که او وقت بیشتری برای تست هایی که نیاز به خواندن دارند، می گذارد. از معلم بخواهید که آیا این به فرزند شما کمک می کند تا دروس روز را ضبط کند تا بعداً اجرا کند.
آموزش‌های ویژه، رایج ترین درمان برای ناتوانی‌های یادگیری هستند. بعد از انجام یک ارزیابی برای تشخیص مشکل فرزندتان، یک تیم از مربیان ویژه، برنامه تحصیلی مشخصی را برای فرزندتان ایجاد می‌کنند که به چه خدمات ویژه‌ای برای پیشرفت در مکتب نیاز دارد.
سپس مربیان ویژه به فرزندتان کمک می‌کنند تا بر روی نقاط قوتش اثر بگذارند و راه‌ های جبران ضعف‌هایش را به او یاد دهند. ناتوانی یادگیری مانعی برای موفقیت نیست. با امکانات مناسب، افراد ناتوان در یادگیری می‌توانند با هر مشکلی مقابله کنند

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار