به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، بورس اوراق بهادار تهران با رشد خیره کننده خود در فروردین ماه توانست بازدهی 7.2 درصدی را نصیب سهامداران خود کرده و در نخستین ماه سال از سایر بازارها جلو بیافتد.
بورس تهران که بعد از رکود عمیق سال 1393 و خوش بینی ناشی از مذاکرات هستهای،از ابتدای سال 1394 روند صعودی خود را آغاز کرده بود، بعد از بیانیه لوزان به روند جهشی خود شدت داد و با رشد چشم گیر تقاضا موفق به ثبت رکوردهای خیره کننده ای شد به طوری که این بازار توانست در 10 روز ابتدایی سال بازدهی 13 درصدی را نصیب همراهان خود کرده و سهامداران خود را خوشحال کند.
اما ابهامات سیاسی و عرضه سنگین سهام موجب شد تا تب هیجانات در بورس تهران فروکش کرده و بازار سهام در نیمه دوم فروردین ماه روی دیگری از خود نشان دهد به طوری که بعد از 18 فروردین ماه بورس وارد فاز منفی شد و سودآوری 13 درصدی سهامداران را تا سطح 7.2 درصد کاهش داد.
با این حال سودآوری 7.2 درصدی بورس در حالی طی 18 روز معاملاتی به دست آمد که در این مدت بازارهای رقیب یعنی سکه و ارز و مسکن تحرک چندانی نداشتند به طوری که قیمت سکه در فروردین ماه نوسانات زیادی را تجربه کرد و در نهایت سودآوری کمتر از 3 درصدی را کسب کرد؛ بازار ارز نیز شاهد رشد کمتر از یک درصدی بود و بازار مسکن نیز با رکود مدت دار خود دسته پنجه نرم کرد.
به این ترتیب شاخص بورس تهران به مدت افزایش قیمت و تقاضا با رشد 7.2 درصدی معادل 4 هزار و 485 واحدی مواجه شد و از نیمه 62 هزار واحد به کانال 67 هزار واحد رسید.
با افزایش قیمتها در بورس تهران و ورود نقدینگی به این بازار ارزش و حجم معاملات نیز در مقایسه با اسفند ماه رشد قابل توجهی کرد و در مجموع 27 هزار و 60 میلیون سهم به ارزش 45 هزار و 997 میلیارد ریال داد و ستد شد بر این اساس ارزش معاملات با رشد 4.5 درصدی و حجم معاملات با رشد 41 درصدی مواجه شد.
همچنین با برگشت رونق به بورس تهران تعداد دفعات معاملات 88 درصد رشد کرد و به بیش از یک میلیون و 576 هزار دفعه رسید؛ تعداد خریداران نیز با بهبود شرایط بورس رشد 96 درصدی را تجربه کرد و به بیش از 398 هزار نفر بالغ شد.