کد خبر: ۱۳۴۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷

روزهای سیاه؛ وضعیت قرمزشاید اگر در روزهای ابتدای اسفند ۱۳۹۸ از شما سوال می شد که کرونا با جهان چه خواهد کرد؟ هیچگاه فکر نمی کردید که روزی برسد که از هر گوشه و کنار زمین صدای مرگ به گوش برسد. مرگی در همین نزدیکی، آنقدر نزدیک که سردی نفس هایش را بر جان مان احساس کنیم و هر روز اعلامیه های فوت بیشتری را بر در و دیوار شهرمان شاهد باشیم.

هیچگاه تصورش را نمی کردید که سلطه این ویروس بر زمین ماه ها به طول بینجامد، هزاران قربانی بگیرد، راه تنفس را بر بسیاری از انسان ها ببندد، بسیاری را از کار بیکار کند، کار به احتکار ماسک بکشد و به شما بسیار نزدیک شود یا حتی درگیرتان کند، اما این ویروس خیلی زود ماهیت خطرناکش را به ما نشان داد و هر روز شمار زیادی از مردن دنیا را به کام مرگ فرو برد.

در فروردین 99 اقدامات سختگیرانه بسیاری در ایران و دیگر کشورها برای مهار شیوع غیرقابل وصف کرونا انجام شد که نتایج امیدوارکننده ای هم داشت و با بهبود نسبی وضعیت شیوع در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، همه دلخوش بودیم که روند حرکت این ویروس کند شده و برخی فکر می کردند که احتمالا بساط این ویروس در حال جمع شدن است، اما بلافاصله روی دیگری از خود نشان داد و باز قدرت‌نمایی کرد.

امیدوار بودیم که در هوای گرم دست و پای ویروس کوتاه شود، اما اتفاقا برعکس این تصورات‌مان، وضعیت خطرناک‌تر هم شد، تابستان گرم و سبز و زیبا تمام شد و طبیعت رنگ زرد و نارنجی و قرمز به خود گرفت و کرونا هم همینطور.

این وضعیت تا امروز که نیمی از مهرماه گذشته ادامه یافته است.

از اوایل تابستان زنگ‌ خطرهایی برای پاییز و زمستان به صدا درآمد، مسئولان یکی پس از دیگری هشدار پاییز دادند و امروز تمام آن پیش‌بینی‌ها تحقق یافته و شرایط نامناسب حتی زودتر از پاییز خودنمایی کرده است.

از مردادماه وضعیت استان مرکزی مجددا در حالت پرخطر قرار گرفت، شهرستان‌ها یکی پس از دیگری قرمز شدند و نمی توان کتمان کرد که عمده این اتفاقات حاصل رفتار ماست.

دکتر عبدالرحیم فردوسی رییس شبکه بهداشت و درمان دلیجان می گوید آمار فوتی در دو ماه گذشته بیش از حد انتظار بوده و اصلا این شرایط قابل قبول نیست.

شهرستان دلیجان متاسفانه از روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا تا امروز که بیش از هفت ماه از این اپیدمی می‌گذرد همواره در شرایط قرمز یا نارنجی قرار داشته و امروز نیز همچنان این وضعیت خطرناک را دنبال می‌کند.

فردوسی می‌گوید: از ماه‌های مرداد و شهریور آمار ابتلای بیماران به کرونا هر روز افزایش یافت و این روند تاکنون ادامه داشته است.

به گفته وی تعداد بستری بیماران در بیمارستان دلیجان از ظرفیت معمول خارج شده و بخش‌های ویژه همواره تحت اشغال بیماران کرونایی است و با وجود فرسودگی کادر درمان، امکان افزایش پرسنل و نیرو وجود ندارد.

فردوسی با بیان اینکه فصل سرد سال همواره باعث افزایش چشمگیر بیماری‌های تنفسی می شود و قطعا در پاییز و زمستان موارد ابتلا بالا می‌رود، معتقد است که دوره خوبی پیش‌بینی نمی‌شود و قطعا چشم‌انداز خوبی نخواهیم داشت. ادامه این شرایط به رفتار مردم باز می‌گردد به طوری که اگر رعایت کنند می‌توان با آسیب کمتری شرایط را کنترل کرد.

وضعیت خطرناک این اپیدمی در دیگر نقاط استان مرکزی نیز شرایط بدی را رقم زده است.

شهرستان آشتیان از جمله شهرستان‌هایی است که کنترل خوبی روی بیماری داشت به طوری که در خردادماه رسما شهرستان سفید معرفی شد، اما در کمتر از دو ماه به وضعیت قرمز و پرخطر رسید و این وضعیت تاکنون نیز ادامه داشته است.

دکتر عباس ملاطایفه سرپرست شبکه بهداشت و درمان آشتیان می‌گوید: همانظور که از قبل پیش‌بینی می‌شد با شروع فصل پاییز تعداد بیماران کرونا افزایش می‌یابد و امروز با گذشت ۱۵ روز از مهرماه و آغاز فصل پاییز این پیش‌بینی کاملا محقق شد و تعداد مبتلایان به شکلی افزایش یافته است که ناچارا تعداد تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان آشتیان را افزایش داده‌ایم.

وی با بیان اینکه شهرستان در وضعیت پرخطر قرار دارد و با توجه به سرعت افزایش مبتلایان به این ویروس ممکن است شرایط خطرناکی رقم بخورد، می‌گوید: کادر درمان خسته‌اند و در چند روز اخیر فشار بالایی را متحمل شده‌اند و قطعا همین توانایی کم به مرور کمتر هم می‌شود.

ملاطایفه تاکید می‌کند که مردم باید فقط برای موارد اورژانسی از خانه خارج شوند، تمامی اجتماعات حتی تجمعات خانگی را لغو کنند، حتما از ماسک استفاده کنند و مرتبا شست و شوی دست و ضدعفونی و فاصله گذاری اجتماعی انجام شود چراکه جز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، کنترل بیماری امکانپذیر نیست.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر که استان مرکزی در وضعیت قرمز قرار دارد، تنها شهرستان استان که در وضعیت زرد قرار دارد، شازند است که به گفته دکتر مرتضی واعظ سرپرست شبکه بهداشت و درمان شازند این وضعیت حاصل تلاش پرسنل و کادر درمان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم است.

وی ضمن ابراز امیدواری در خصوص رعایت این پروتکل‌ها در تعطیلات پیش رو و مراسم های عزاداری، هشدار داد که پس از اتمام ماه صفر، مراسم‌های جشن، شادی و عروسی مجددا آغاز می‌شود و امیدواریم از امروز مانع چنین تجمعاتی باشیم تا در فصل سرد سال که بیماری‌های خاص خود را به همراه دارد، مجددا با افزایش شمار مبتلایان روبرو نشویم.

به گزارش ایسنا، به گفته دکتر جمالیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک طی دو هفته ابتدایی پاییز ۲۱۶۸ نفر در استان مرکزی کرونا گرفته‌اند و ۶۴ نفر جان باخته‌اند و در حال حاضر ۳۹۳ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند که از این تعداد ۷۴ بیمار بدحالند و ۳۵ بیمار با دستگاه نفس می کشند و در مجموع از ابتدای شیوع این بیماری تا امروز کرونا 566 را در استان مرکزی از دم تیغ گذرانده است.

استان ما وضعیت خوبی را پشت سر نمی‌گذارد، گلایه‌ها از رعایت نشدن پروتکل‌ها توسط مردم، اصناف و ... زیاد است و قطعا ادامه دار بودن این شرایط باعث می‌شود که کنترل از دست خارج شود و آن موقع است که با توجه به محدودیت‌های موجود در امکانات و تجهیزات بخش بهداشت و درمان، باید نشست و شاهد افزایش غیرقابل کنترل تلفات بود.

حالا چند روز به آخر هفته مانده، آخر هفته ای که تعطیلاتش نه تنها جذاب نیست که لرز بر اندام مسئولان و متولیان بهداشت و درمان می اندازد. آنها نگرانند، از بی توجهی به قوانین و پروتکل های بهداشتی و بی اعتبار کردن هر آنچه تاکنون برای مهار ویروس انجام شده توسط کسانی که سفر را بر ماندن و تحمل کردن ترجیح می دهند. رفتار خودخواهانه ای که مرگ را هر روز به ما و عزیزان مان نزدیک تر و این روزهای قرمز را برایمان سیاه تر می کند.

برچسب ها: کرونا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار