کد خبر: ۱۴۵۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۱
سه هفته بی آبی، مردم دهستان «برنطین» را نسبت به آبرسانی گلایه مند کرده است و نگرانی ها را از افزایش طولانی مدت قطعی آب در این دهستان افزایش داده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، دهستان برنطین با جمعیت تقریبی ۹ هزار نفر در ۳۰ کیلومتری مرکز شهر رودان سه هفته است که به دلیل نقص فنی پمپ شناور چاه شماره یک با مشکل تأمین آب شرب مواجه هستند. این معضل موجب نگرانی جدی مردم شده است به نحوی که امام جمعه شهرستان رودان به همراه مدیر آبفا از محل بازدید کردند.

آنگونه که به نظر می‌رسد مردم باید ۲۰ روز دیگر منتظر بمانند تا تعمیر یا تجهیز چاه مورد اشاره انجام شود البته باز هم نمی‌توان به حل مشکل امیدوار بود.

حل مشکل آب آشامیدنی دهستان برنطین تقریباً به رویایی تبدیل شده بود که شهریور ماه ۱۳۹۵ با حضور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان، فرماندار رودان و جمعی از دهیاران و شورا‌های روستایی، کلنگ پروژه آبرسانی به این روستا زده شد.

مدیر عامل وقت آب فاضلاب روستایی هرمزگان در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح گفته بود: خط انتقال و شبکه توزیع به طول ۶۷ کیلومتر و احداث مخزن بتن با ظرفیت ۱۰۰۰ مترمکعب با اعتباری بالغ بر۵ میلیارد ریال اعتبار از منابع صندوق توسعه ملی اجرایی می‌شود.

پروژه شامل اجرای ۶۷ هزار و ۵۰۰ متر لوله گذاری و احداث مخزن یک هزار متر مکعبی است. این طرح توسط شرکت پیمانکاری آغاز شد و طی ۱۶ ماه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما متاسفانه بنابر دلایل نامعلومی با پیمانکاری که فوق العاده کار می‌کرد فسخ قرارداد شد تا مردم خسارت دیده واقعی لقب گیرند.

پروژه ناتمام ملی و مشکل بی پایان مردم/ قطعی ۳ هفته‌ای آب «برنطین»

جا به جایی مدیریتی سد راه پیشرفت طرح آبرسانی برنطین

افضل خاشعی رئیس شورای اسلامی برنطین بیان داشت: در حالی که شرکت اجرا کننده طرح به سرعت فعالیت خود را دنبال می‌کرد، لوله‌های مورد نیاز تعویض کامل شبکه آبرسانی روستا را تامین کرده بود، حتی اهالی تنها با پرداخت ۲۵۰ هزار ریال هزینه نصب خدمات مربوط به انشعاب (اعم از انتقال شاه لوله به منازل، کنتور و سایر ملزومات) دریافت می‌کردند و بیش از ۵۰ هزار متر شبکه تعویض شده بود و تقریباً ۲۵ هزار متر باقی مانده بود، سفر معاون وقت آب و فاضلاب روستایی استان به مکه و جایگزینی فرد دیگری در این پست موجب شد اختلافات فی مابین شرکت پیمانکار با آبفار استان به فسخ قرارداد و توقف پروژه بینجامد.

رئیس شورای اسلامی برنطین افزود: به همراهی دهیاری و اعضای شورا پیگیری‌های مستمر از طریق فرمانداری، شرکت آب و فاضلاب روستایی استان و مراجع مسئول صورت پذیرفت در نهایت ۱۱ هزار و ۵۷۰ متر از شبکه به مناقصه گذاشته شد که در مرحله اول برنده‌ای نداشت و در مرحله دوم پیمانکار تعیین شد.

خاشعی اظهار کرد: عملیات اجرایی شامل احداث مخزن هزار متر مکعبی بتنی، اجرای لوله پلی‌اتیلن به طول ۶۷ هزار و ۱۰ متر، تهیه، حمل و اجرای کلیه اتصالات و تهیه نقشه از مشخصات این پروژه در تعهد پیمانکار بود و به مردم وعده داده شد یکساله این طرح به بهره برداری می‌رسد.

او خاطر نشان کرد: با آغاز به کار پیمانکار متوجه شدیم بنا به توصیه‌های پنهان، در اجرای طرح تنها به رفع ترگیدگی‌ها و ترمیم شبکه اهتمام ورزیده شود. این موضوع با اعتراض شدید ما و البته مردم رو به رو شد و به پیمانکار اعلام کردیم تعویض کانال شبکه آبرسانی در تعهد شما است و ترمیم هرگز نمی‌تواند مشکلات آبرسانی منطقه را حل کند نهایتاً مقرر شد با همکاری شورای اسلامی و حمایت‌های مردمی یک کیلومتر لوله و شرکت آب و فاضلاب استان دو کیلومتر لوله تهیه کنند و ۱۵ هزار متر اجرا شود.

پروژه ناتمام ملی و مشکل بی پایان مردم/ قطعی ۳ هفته‌ای آب «برنطین»

او ادامه داد: طرحی که قرار بود یک ساله به بهره برداری برسد ۴ سال و ۳ ماه معطل مانده و متاسفانه انجام نیمه تمام تعویض شبکه موجب شده فشار بیشتری به ۱۲ کیلومتر شبکه قدیمی وارد آمده و شکستگی‌ها و ترکیدگی‌های متعددی را موجب شود و نتیجه آن قطع مکرر آب و عوارض بهداشتی است که دامن ساکنان را گرفته است.

پاسخ روشنی در تعلل اجرای طرح آبرسانی نداده‌اند

جواد خاشعی دهیار برنطین با اشاره به خارج شدن چاه شماره یک از مدار گفت: متاسفانه وارد چهارمین هفته از بروز این مشکل می‌شویم. مسئولان شهر اعم از فرماندار، امام جمعه، شورای شهرستان با توجه به اعتراضات مردم وارد عمل شدند، اما بعید می‌دانم به زودی این مشکل برطرف شود.

دهیار برنطین افزود: چرا پیمانکار را تغییر دادند؟ شرکت به خوبی در حال انجام خدمت بود. خاتمه پیمان داده می‌شود و شرکت جایگزین از نصب انشعاب منازل طفره می‌رود، انجام امور تعویض شبکه بسیار کند دنبال می‌شود، مردم برنطین تاوان چه چیزی را پس می‌دهند؟

خاشعی یاد آور شد: ۱۲ کیلومتر شبکه تعویض نشده و شاید یکی از دلایلی که باعث نقص پمپ شناور شد همین مسئله بود. از یک طرف می‌گویند مشکل اعتباری است از طرف دیگر می‌گویند مشکل فنی است، هیچکس پاسخ روشنی نمی‌دهد. مگر احداث مخزن ۱۰۰۰ متری بتنی در طرح دیده نشده بود؟ الان آن مخزن کجا است و چرا احداث نشده؟ حتی یک متر از شبکه آبرسانی محلات مسجد صاحب الزمان، فرهنگیان، نبرد و غدیران تعویض نشده است.

او خاطر نشان کرد: با سهمیه بندی آب نه تنها مشکل اهالی حل نشده بلکه عملاً همه ۲۰۰۰ خانوار برنطینی با کمبود آب مواجهند. آبرسانی با تانکر هم نتوانسته درد مردم را درمان کند.

او تاکید کرد: پروژه ملی که قرار بود موجب رفاه مردم شود اکنون به دردسر جدی عمومی تبدیل شده، انتظار مردم برنطین این است که پس از ۴ سال و ۳ ماه تکلیف این پروژه را روشن کنند.

تعویض شبکه آبرسانی برنطین اولویت ما است

قنبر داوری مدیر آب فاضلاب رودان با اشاره به مشکل آبرسانی به روستای برنطین گفت: کمبود آب برنطین به علت فرسودگی شدید جداره چاه شماره یک برنطین است طوری که امکان نصب پمپ در آن میسر نبود.

مدیر آب فاضلاب رودان با اشاره به ضرورت حل مشکل افزود: برنامه آبفا برای جبران کمبود آب، جیره بندی و توزیع آب با تانکر سیار آبرسانی است که در حال اجرا است.

داوری امکان بهره برداری از چاه شماره یک برنطین را منتفی دانست و تصریح کرد: حفر چاه جایگزین، در دستور کار قرار گرفته و عملیات حفاری توسط شرکت آبرسانی آبستا شروع شد، اگر در حین اجرا مشکل پیش بینی نشده‌ای رخ ندهد، انشاالله ظرف ۳۰ روز کاری آینده چاه جدید حفر، تجهیز و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

مدیر آب و فاضلاب رودان در خصوص اتمام طرح تعویض شبکه آبرسانی دهستان گفت: ۱۲ کیلومتر باقیمانده در برنطین هم به لحاظ فنی و هم درخواست‌های مردمی جزء یکی از اولویت‌های شرکت آب و فاضلاب استان است که در صورت تامین بودجه حتماً عملیاتی خواهد شد. ولی متاسفانه تا این لحظه هیچ‌گونه تخصیصی نداریم.

آنچه مسلم است، مردم برنطین ۲۵ سال با یک شبکه فرسوده آبرسانی رو به رو بودند و اجرای این پروژه می‌توانست موجب رضایتمندی عمومی شود طرحی که قرار بود یک ساله به سرانجام برسد ۵۱ ماه به طول انجامیده و نقطه پایانش نامشخص است.

طرحی که قرار بود با اعتبار ۶۰ میلیارد ریالی به اتمام برسد با توجه به افزایش قیمت‌ها (قیمت لوله و منصوبات، حق العمل کاری، دستمزد، هزینه اجرایی طرح) با چه اعتباری به پایان خواهد رسید؟ چگونه می‌توان هزینه‌های سوء مدیریت در تاخیر را جبران کرد؟

۲ هزار خانوار برنطینی که عمدتاً در بخش کشاورزی فعالیت دارند و نقش غیرقابل انکاری در جهش تولید ایفا می‌کنند اکنون از به پایان رسیدن این طرح ناامید شده‌اند انتظار می‌رود پس از ۵۱ ماه پاسخ روشنی به افکار عمومی داده شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ح

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار