به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که «تینگ مائونگ نائینگ» سفیر جدید میانمار در سازمان ملل علیرغم آنکه به تازگی توسط ارتش کشورش به این سمت گمارده شده بود، از سمت خود کنارهگیری کرده است.
بنابر گزارش شبکه تلویزیونی «cna»، سفیر تازه منصوب شده میانمار در سازمان ملل در توضیح استعفای خود گفته است که «کیوا میو تان» سفیر پیشین میانمار در سازمان ملل علیرغم آنکه توسط دولت نظامی این کشور آسیایی اخراج شده است، اما همچنان نماینده کشور میانمار است.
روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه، مقامهای نظامی میانمار، «کیوا میو تان» سفیر میانمار در سازمان ملل را پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و درخواست از جامعه بینالملل برای کمک به لغو کودتا در کشورش، برکنار کردند و معاون وی تینگ مائونگ نائینگ را بعنوان سفیر جدید میانمار در سازمان ملل منصوب کردند.
با این حال، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل روز گذشته (پنجشنبه) اعلام کرد که هیأت نمایندگی میانمار طی نامهای به سازمان ملل گفته است که تینگ مائونگ نائینگ «با تحویل نامه استعفای خود....یادآور شده است که کیوا میو تان همچنان نماینده دائم میانمار در سازمان ملل است».
استعفای سفیر جدید میانمار در سازمان ملل در حالی صورت گرفت که کیوا میو تان روز دوشنبه در نامهای به مجمع عمومی سازمان ملل، کودتای نظامی در کشورش را «غیرقانونی» توصیف کرده بود و گفته بود که ارتش میانمار اجازه برکناری وی را ندارد.
کیوا میو تان روز جمعه هفته گذشته طی یک سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حاکمان نظامی میانمار را که هماکنون کنترل قدرت را به دست دارند، به چالش کشید و از شورای امنیت سازمان ملل و جامعه جهانی درخواست کرد تا از «هرگونه ابزار لازم» برای نجات مردم میانمار و محاکمه ارتش میانمار بهره گیرند.
وی ادامه داد: «ما به شدیدترین اقدامات ممکن جامعه جهانی برای پایان دادن هرچه سریعتر به این کودتای نظامی، متوقف کردن سرکوب مردم بیگناه، بازگرداندن قدرت به مردم و احیای دموکراسی نیازمندیم».
طبق این گزارش، هماکنون با استعفای سفیر جدید میانمار، یک بحران دیپلماتیک به وجود میآید و کشورهای عضو سازمان ملل هماکنون باید تأیید کنند که کدامیک از دو فرد مذکور را بعنوان سفیر میانمار در سازمان ملل تأیید کنند.
میانمار امروز (جمعه) شاهد بیست و هفتمین روز پیاپی از اعتراضات از زمانی بوده است که ارتش این کشور قدرت را طی یک کودتای نظامی در اول فوریه (۱۳ بهمن ماه) به دست گرفت و «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر رهبران این حزب و همچنین «وین مینت» رئیسجمهور میانمار را بازداشت کرد.
حزب «اتحادیه ملی دموکراسی» به رهبری سوچی در ۲۳ آبان ماه با کسب ۸۳ درصد از آراء در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شده بود.
برخی گزارشها حاکی از آن است که دستکم ۶۰ نفر در جریان اعتراضات میانمار از زمان کودتای نظامی تاکنون جان خود را از دست دادهاند اما هیچ آمار رسمی در این خصوص منتشر نشده است.
طبق این گزارش، امروز (جمعه) گروهی از معترضان میانمار با تجمع در «ماندالی» دومین شهر بزرگ میانمار علیه دولت نظامی میانمار شعار میدادند: «عصر حجر به پایان رسیده است، ما از تهدیدات شما نمیهراسیم».
در پی کودتای نظامی در میانمار، بسیاری از کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس با محکوم کردن این اقدام، شماری از سران دولت کودتا در میانمار را به خاطر آنچه که نقض حقوق بشر توصیف کردند، مورد تحریم قرار دادند.
انتهای پیام/