این روزها استفاده از شبکههای اجتماعی در بین اغلب مردم رواج دارد و به رفتاری طبیعی تبدیل شده است. در این میان ما فراموش کردهایم که مهمترین موضوع برای شرکتهای سرویس دهندهی شبکههای اجتماعی ماندگاری در بین مردم است. به همین دلیل تمام الگوریتمها و روشهای تبلیغاتی درون برنامهای خود را به صورتی تنظیم میکنند که شما بیشتر و بیشتر از آنها استفاده کنید. همین موضوع است که باعث ایجاد تأثیر منفی شبکههای اجتماعی در افراد میشود.
علاوه بر شبکههای اجتماعی وبلاگها و ویدیوبلاگهای زیادی وجود دارد که دانشآموزان از آنها استفاده میکنند و به شکل فعالی با آنها درگیر هستند. امروز در دیجیکالا مگ قرار است دربارهی تأثیر منفی شبکههای اجتماعی و رسانههای آنلاین بر دانشآموزان را بررسی کنیم.
دانشآموزان برای یافتن اطلاعات مختلف مربوط به درسها و همچنین تحقیقات خود به صورت روزانه از شبکههای اجتماعی و رسانههای آنلاین استفاده میکنند و به اطلاعات منتشر شده در آنها اعتماد دارند. این دسترسی زیاد و کنترل نشده نمایانگر این موضوع است که تمرکز آنها بر روی یادگیری و حفظ اطلاعات در ذهن بسیار پایین آمده است.
یکی دیگر از تأثیرات منفی دسترسی آسان به انواع اطلاعات این است که دانشآموزان در تلاشند تا چند کار را همزمان انجام دهند. درحالی که در سایتهای مختلف به دنبال اطلاعات میگردند در شبکههای اجتماعی هم حضور دارند و موضوعات مختلف را بررسی میکنند. این موضوع پس از مدتی باعث افت تحصیلی و کاهش کیفیت عملکردهای تحصیلی آنها میشود. همچنین عامل اصلی حواسپرتی در آنها و کاهش قدرت تمرکز بر روی موضوعات از عوارض همین اتفاق است.
تأثیر منفی شبکههای اجتماعی به عدم تمرکز خلاصه نمیشود، دانشآموزان مدت زمان زیادی را در فضای آنلاین میگذرانند و به مرور زمان میزان معاشرتهای حضوری و واقعی آنها کاهش پیدا میکند. این اتفاق خود را به صورت تغییر لحن، انعطافپذیری در برابر موضوعات و تحرکات بدنی نشان میدهد. پس لازم است که شما، به عنوان والدین، آنها را به برقراری ارتباطات حضوری تشویق کنید تا زمان کمتری را در وبسایتها و شبکههای اجتماعی بگذرانند.
شبکههای اجتماعی و انواع بلاگهای متنی و تصویری، به دلیل انتشار سریع و گستردهی انواع اطلاعات، در مدت زمان کوتاهی بسیار محبوب شدهاند. به دنبال این روش انتشار اطلاعات دستور زبان و تلفظهای جدیدی از کلمات ایجاد شده است. حتما با این موضوع روبهرو شدهاید که دانشآموزان شکل نوشتاری صحیح خیلی از کلمات را نمیدانند یا علائم دستورزبانی را اشتباه استفاده میکنند. این اتفاقی است که در اثر استفادهی بیش از حد از شبکههای اجتماعی پیش میآید.
مخفی بودن هویت افراد در فضای مجازی باعث شده است که دانشآموزان فیلتر و بازنگری مطالبی که ارسال میکنند را فراموش کنند. به تازگی بعضی از مدارس و مؤسسههای آموزشی در زمان پذیرش دانشآموزان علاوه بر بررسی سوابق تحصیلی و مصاحبه با فرد، تمایل دارند که پروفایل آنها را در شبکههای اجتماعی هم بررسی کنند. دانشآموزان زیادی هستند که بدون بررسی، محتواهای مختلفی را منتشر میکنند و این موضوع میتواند برای آنها عواقب بدی داشته باشد.
دانشآموزانی که به صورت مداوم و منظم از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند علاوه بر مشکلات خواب درگیر اضطراب، استرس و دردهای معده میشوند. همچنین این دانشآموزان با اختلالات روانشناختی، تمایلات خودشیفتگی، رفتارهای ضداجتماعی و تمایلات پرخاشگرانه روبهرو هستند.
تأثیر منفی شبکههای اجتماعی در استفادهی روزمره دانشآموزان را در معرض مشکلات سلامتی جسمی هم قرار میدهد. دقیقا اینجاست که شما باید به عنوان والدین یا معلم وارد عمل شوید. شما باید آگاهیهای لازم دربارهی معضلات و آسیبهایی که استفادهی زیاد از رسانههای اجتماعی را در اختیار آنها قرار دهید تا بدانند زمان زیادی که در فضای آنلاین میگذرانند چه تأثیراتی بر روان و جسم آنها خواهد داشت.
این روزها به دلیل تغییر روش آموزشی و آنلاین شدن کلاسها استفاده از فضای مجازی در بین دانشآموزان رواج بیشتری پیدا کرده است. در این میان دسترسی نامحدود به اطلاعات و همچنین استفادهی آسان از شبکههای اجتماعی معضلات و تأثیرات منفی زیادی بر روان و جسم دانش آموزان میگذارد. در این مطلب آسیبهایی که دانشآموزان با آنها روبهرو هستند را بیان کردهایم تا شما به عنوان والدین یا معلم آگاهانه رفتار آنها را زیر نظر گرفته و در زمان مناسب یاریشان کنید.
منبع: business2community