رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روابط ۹۰ ساله ایران و ژاپن نشان از عمق و طولانی بودن روابط تاریخی دو کشور دارد، گفت: ارتباطات دو کشور باید بر اساس یک نقشه راه بلندمدتی تعریف شود و لازم است ژاپن نسبت به تحریمهای دارویی علیه ایران عکس العمل جدی نشان دهد.
به گزارش ایرنا، توشیمیتسو موتگی وزیر امور خارجه ژاپن امروز - یکشنبه - با محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت وگو کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در این دیدار از وزیر خارجه و دولت ژاپن برای اهدای واکسن به کشورمان تشکر کرد و با بیان اینکه روابط ۹۰ ساله ایران و ژاپن نشان از عمق روابط تاریخی دو کشور دارد، افزود: همکاریهای بشر دوستانه دو کشور در بخش های مختلف نمادی از دوستی دولت ها و مردم ایران و ژاپن است.
قالیباف با بیان اینکه ذهن مردم ما نسبت به ژاپن مثبت است، ادامه داد: یکی از وظایف پارلمانی دو کشور ارتقای روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و باید تلاش کرد که ارتباطات براساس نقشه راه بلندمدتی تعریف شود و امیدواریم همکاری های دو کشور به ویژه در زمینه بشردوستانه، مسائل محیط زیست، بهداشت و بلایای طبیعی نسبت به گذشته گسترش یابد.
وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی از جمله مسائل مهمی است که لازم است دو کشور به ویژه دولت ها به آن توجه کنند، گفت: درحالی که روابط تجاری ما تحت تحریم های یکجانبه آمریکا بسیار کاهش پیدا کرده است، با توجه به سابقه ارتباطات دو کشور ضرورت دارد از این سابقه طولانی برای ارتقای روابط تجاری و حل مشکلات ناشی از تحریم های آمریکا استفاده کنیم.
قالیباف با تاکید بر این که آمریکا یک طرفه از برجام خارج شده است، افزود: این کشور با خروج از برجام همه تعاملات چندجانبه و بین المللی را زیرپا گذاشت و باعث شد تحریم های غیرقانونی بر ملت و دولت ما تحمیل شود.
وی تاکید کرد: از دولت ژاپن انتظار داریم برای آزادسازی دارایی های ایران به ویژه در مسیر مقابله با شیوع کرونا، حرکت و اقدام جدی از خود نشان دهد.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه ما به عنوان یک طرف برجام به تعهدات خودمان عمل کردیم و این موضوعی روشن است، گفت: آمریکایی ها باید به تعهدات خودشان عمل کنند؛ کارشکنی های آمریکا باعث شده حتی خرید دارو در شرایط شیوع کرونا ممکن نباشد و توقع داریم ژاپن به عنوان کشوری صلح دوست نسبت به این موضوع عکس العمل جدی نشان دهد.
قالیباف در پایان با اشاره به تحولات منطقه گفت: ثبات منطقه و رفع مشکلات و بحران های آن از جمله در سوریه، یمن و افغانستان تنها با همکاری کشورهای منطقه ممکن است. ما همانند ژاپن معتقدیم که بحران های منطقه از جمله بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و باید راهکارهای سیاسی حل و فصل شوند.
توشیمیتسو موتگی وزیر خارجه ژاپن نیز در ابتدای این دیدار گفت: مجلس ژاپن علاقمند به توسعه گفت وگوها و روابط با مجلس شورای اسلامی است. امیدواریم در روزهای پیش رو گفت وگوهایی به صورت وبیناری میان روسای گروه های دوستی پارلمانی دو طرف برگزار شود.
وی در ادامه با اشاره به اهدای واکسن کرونا از طرف ژاپن به کشورمان گفت: کمک های ژاپن به مردم ایران در شرایط شیوع کرونا، نشان از عمق روابط دوستانه ایران و ژاپن دارد.
توشیمیتسو موته گی وزیر خارجه ژاپن در ادامه با اشاره به لزوم تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و ژاپن گفت: حمایت های ما از ایران در شرایط تحریم هم تداوم داشت. ما علاقه مند به تقویت گفت وگوهای فیمابین در زمینه مسائل اقتصادی هستیم.
وی با بیان این که مسائل منطقه ای و مذاکرات هسته ای ایران را به دقت رصد می کنیم، افزود: مسائل منطقه ای بسیار پیچیده هستند و نیاز به گفت وگوهای بیشتری دارند. از طرف دیگر ما بر پایبندی طرفین برجام به تعهدات مندرج در این سند و ادامه مذاکرات برجامی تاکید داریم.