کد خبر: ۱۷۸۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۵
کارشناس بازار سرمایه گفت: ریسک سیستماتیک می‌تواند از رشد بازار سرمایه و تمام بازار‌ها جلوگیری کند و حتی می‌تواند سبب ریزش آن‌ها شود.

پویان مظفری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، ریسک سیستماتیک در بازار سرمایه چیست؟، اظهار کرد: دو نوع ریسک در بازار سرمایه وجود دارد، یکی ریسک سیستماتیک و دیگری ریسک غیر سیستماتیک است. ریسک غیر سیستماتیک، ریسکی است که با متنوع سازی پرتفوی سرمایه گذاری قابل کاهش است.


بیشتر بخوانید


او بیان کرد: اما ریسک سیستماتیک، ریسکی است که برای کلیت بازار سرمایه وجود دارد. قابل اندازه گیری است ولی قابل حذف شدن نیست و با تغییر نحوه چینش پرتفوی کاهش نمی‌یابد. همچنین ریسک سیستماتیک، ریسکی غیر قابل اجتناب است و برای کلیت وضعیت بورس وجود دارد که می تواند پایه‌های مختلفی نیز داشته باشد.

او تاکید کرد: ریسک سیستماتیک، یکسری پایه‌های سیاسی و اقتصادی دارد. سرمایه گذار و یا صاحب یک بنگاه اقتصادی با شناخت پایه‌های سیاسی و اقتصادی میتوانند از فرصت‌های اقتصادی بهره‌مند شوند. مثل اگر افراد چرخه‌های تورمی را بشناسند، می توانند بیش از تورم پیش روی کنند و سود کسب کنند. در نتیجه ریسک سیستماتیک بر روی عملکرد اقتصادی و مالی شرکت ها و تولید و فروش آن ها اثرگذار است که این ریسک با متنوع سازی از بین نمی‌رود.

کارشناس بازار سرمایه افزود: ریسک سیستماتیک می تواند بر روی کلیت بازار سرمایه اثرگذار باشد. مثلا، ریسک کاهش و یا افزایش نرخ بهره، ریسک وقوع با عدم وقوع جنگ، ریسک تحریم‌های سیاسی، از انواع ریسک‌هایی هستند که بر روی کلیت بازار سرمایه اثرگذار هستند. مثلا، اگر شما در ایران سرمایه گذاری کنید وقتی که شرایط اقتصادی کشور به سمت منفی می‌رود، شرایط بازار‌ها برای سرمایه گذاری نیز به سمت منفی متمایل می‌شود.

مظفری در پاسخ به این پرسش که، آیا ریسک سیستماتیک مانع از رشد بازار سرمایه می‌شود؟، گفت: در تمامی کشور‌ها ریسک‌های سیستماتیک معمولا بازار‌ها را با چالش رو به رو میکند. مثلا با آمدن ویروس کووید ۱۹ اکثر کشور‌های دنیا تا مرز فروپاشی رفتند، ولی هر کشور با اتخاذ سیاست‌هایی، توانست بازار و اقتصادی خود را به نوعی نجات داد.

او بیان کرد: بنابراین ریسک سیستماتیک میتواند از رشد بازار سرمایه و تمامی بازار‌ها جلوگیری کند و حتی میتواند سبب ریزش آن ها شود. در سال گذشته با افزایش نرخ بهره بین بانکی بازار سرمایه در تابستان ۹۹ به کمای ۹ ماه رفت و تقریبا هیچ حرکتی نمیتوانست انجام دهد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار