کد خبر: ۱۸۰۱۵۱
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۴
تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:
فضائلی با بیان اینکه عضویت دائم ایران در اجلاس شانگهای یک موفقیت دیپلماتیک به شمار می‌رود، گفت: این اجلاس در حل بحران افغانستان نقش تعیین‌کننده دارد.

//مهدی فضائلی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان و شرکت در اجلاس شانگهای، اظهار داشت: امروز در معادلات بین‌المللی جهان شرق یک جایگاه ویژه‌ای دارد و روز به روز موقعیت و تاثیرگذاری اجلاس شانگهای در حال افزایش است.

وی ادامه داد: کشور‌های بسیار قدرتمند و موثری از جمله چین، روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سطح بین‌المللی در شرق جهان شکل گرفتند و برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا در منطقه، اجلاس شانگهای را تشکیل دادند.

فضائلی تصریح کرد: این کشور‌ها به خصوص با عضویت جدید ایران در این اجلاس صاحب بخش بسیار قابل توجه انرژی دنیا ازجمله نفت و گاز هستند و اقتصاد‌های بزرگ، تاثیرگذار و بازار‌هایی تعیین‌کننده دارند؛ همچنین در حوزه مسائل اقتصادی به لحاظ سیاسی و ژئوپلتیک موقعیت تعیین‌کننده‌ای دارند.

معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه رویکرد شرق یک موضوع راهبردی است که جمهوری اسلامی ایران به آن توجه دارد، گفت: دولت سیزدهم این رویکرد را تقویت می‌کند و با توجه به اینکه ایران عضویت در این اجلاس را از قبل پیگیری می‌کرد زمینه استقبال از عضویت دائم جمهوری اسلامی هم بیشتر فراهم شد و می‌توان گفت عضویت دائم ایران در اجلاس شانگهای یک موفقیت دیپلماتیک بود.

فضائلی با اشاره به بحران افغانستان و ضرورت حل مشکلات این کشور توسط کشور‌های عضو اجلاس شانگهای اظهار داشت: این اجلاس در حل این بحران تعیین کننده است، اما مشکلات افغانستان پیچیده است و طبیعتا اکثر کشور‌هایی که عضو این اجلاس هستند بعضا با افغانستان هم مرز هستند و منافع مشترکی دارند و شرایط کابل برای آن‌ها موضوعیت دارد و آن را دنبال می‌کنند.

وی افزود: مجاورت با افغانستان باعث می‌شود که کشور‌های عضو شانگهای بر تحولات افغانستان حساس باشند و در پی حل بحران این کشور برآیند.

براساس این گزارش، بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای به ریاست تاجیکستان و با حضور روسای جمهور قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، ایران، بلاروس، ترکمنستان و شرکت مجازی روسای جمهور روسیه، چین، هند و مغولستان هفته گذشته در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.

بررسی طیف وسیعی از موضوعات همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقلی، امنیتی، مبارزه با پیامد‌های همه‌گیری کرونا در دستور کار این اجلاس قرار داشت.

همچنین در این اجلاس روند پذیرش ایران به عضویت دائم این سازمان در دستور کار قرار گرفت. پذیرش عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای از جمله دستاورد‌های نخستین سفر خارجی رئیس جمهور کشورمان بود. عضویت راهبردی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های تاثیر مهمی بر روند همکاری‌های همه جانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیامحور دارد.

انتهای پیام/341

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین