کد خبر: ۱۸۰۹۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سطح زیرکشت بهاره استان نسبت به سال‌های گذشته ۳۵ درصد و محصولات زراعی نیز ۳۳درصد کاهش داشتند.

حسین برزگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد به تداوم خشکسالی و کاهش تولید محصولات کشاورزی در استان  اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی ۱۰ تا ۲۵ درصد سطح زیرکشت بهاره استان به خصوص در زمینه کشت حبوبات و سیب زمینی نسبت به سال‌های گذشته ۳۵ درصد کاهش داشت.

کاهش ۳۳درصدی محصولات زراعی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سال زراعی جاری تولید محصولات زراعی ۱۱۴ تن بود که این میزان در مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۷۰ هزار تن بود و کاهش ۳۳درصدی داشت.

وی افزود: برای سال زراعی جاری ۲ هزار و ۷۰۰تن بذر تهیه شده که ۳۰ درصد بذرتهیه شده در استان بذرگواهی شده است.

برزگر با تاکید بر اینکه سال زراعی جدید حدود پنج هزار تن بذر برای کشاورزان تهیه شده که برای کشت پاییزه توزیع شود، گفت: در ۲ سال گذشته، توزیع تراکتور و ادوات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است و در سال ۹۹ در استان ۳۱۱ دستگاه تراکتور و ۳۳۱ دستگاه ادوات کارنده و کشنده و امسال نیز ۱۹۸ دستگاه تراکتور بین کشاورزان استان توزیع شد.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون ۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه تراکتور، ۲۴۳ دستگاه کمباین در استان فعال است و ظرفیت مکانیزاسیون استان ۱.۹۵ درصد است که از متوسط کشوری بالاتر است.

برزگر افزود: ۵۰ درصد سهمیه کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان تهیه شده است و تاکنون ۱۵ هزار تن سهیمه کودی کشاورزان توزیع شده است.

راه‌اندازی دومین شهرک تخصصی کشاورزی استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی استان از راه‌اندازی دومین شهرک تخصصی کشاورزی در استان یاد کرد و گفت: این شهرک تخصصی در حوزه نهاده کشاورزی راه‌اندازی خواهد شد تا تمام موارد مورد نیاز زیر مجموعه بخش زراعت از جمله تامین نشاء، بذر را با استفاده از توان و تکنولوژی نو تولید کنند البته شهرک تخصصی بادام در شهرستان سامان نیز هم اکنون در دست اقدام است.

وی به توسعه کشاورزی قراردادی، تغییر الگوی کشت به عنوان برنامه‌های مهم و راهبردی در حوزه زراعت اشاره کرد و گفت: تکمیل زنجیره تولید با همکاری بخش صنعت از دیگر برنامه‌های این حوزه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت کشت محصولات راهبردی در استان گفت: سطح زیرکشت محصولات راهبردی در استان به خصوص کلزار باید توسعه پیدا کند و در برنامه است در سال زراعی جدید یک‌هزار و ۳۲۵ هکتار زیر کشت کلزار قرار گیرد.

وی گفت: با توجه به اینکه نیمی از فرصت کشت پاییره کلزا در استان گذشته است تنها ۲۲۰ هکتار زیر کشت کلزار قرارگرفته است که باید در راستای توسعه کشت کلزا در استان برنامه‌های حمایتی انجام شود.

وجود ۱.۲ درصدی اراضی کشور در استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه ۱.۲ درصد اراضی کشاورزی کشور در استان قرار دارد، گفت: در این استان ۶۷ بهره‌بردار در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود که ۹۴۰ تن از این میزان تولیدات زراعی است.

برزگر افزود: هفت هزار میلیارد تومان کل ارزش تولیدات کشاورزی استان است که از این میزان یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به حوزه زراعت است.

تأمین ۶۴ درصد تولیدات کشاورزی از بخش زراعی 

به گفته وی، ۶۴ درصد تولیدات کشاورزی این استان از بخش زراعی است و با توجه به اینکه این تولیدات بیشترین میزان تناژ و سطح زیرکشت استان را شامل می‌شود، اما ارزش ریالی این تولیدات نسبت به سایر حوزه‌های کشاورزی از جمله باغات، دامپروری و شیلات کمتر است و این امر باعث شده که توجه کمتری برای توسعه این بخش انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه بخش صنعت و خدمات، بخش دامپروری وابستگی فراوان به حوزه زراعت دارد، گفت: بخش دامپروری ۳۳ درصد ارزش تولیدات را در استان به خود اختصاص داده و در صورتی که علوفه‌ای توسط فعالان بخش زراعت در استان تولید نشود، صنعت دام نیز دچار مشکل خواهد شد.

برزگر افزود: هم‌اکنون مهمترین تولیدات زراعی استان شامل گندم، جو ،کلزا، چغندر قند، سیب زمینی و حبوبات است.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار