به گزارش تجارت آنلاين به نقل از روزنامه شرق پس از این مقدمه، آورده است: حسین دهدشتی، کیف چرمی بهدست به سمت کازیهاش میرود. نماینده آبادان است و سالهاست در کنار مسائل حوزه انتخابیه، درگیر پرونده بابک زنجانی است. درباره روابط تجاری و اقتصادی زنجانی و مرتضوی به اسناد مندرج در ویژهنامه «خورشید» اشاره دارد؛ همان ویژهنامه آبیرنگی که اسناد متعددی از دوره مدیریت سعید مرتضوی را در قالب سند در اختیار همگان قرار داد و به گفته برخی نمایندگان، «سوتی بزرگ مرتضوی بود».
سادهانگاری است ملاقات این دو را اتفاقی بدانیم
دهدشتی ویژهنامه را ورق زده و به صفحه 157 آن میرسد. بالای صفحه چنین نوشته شده «27 آذر سال 91 تفاهمنامهای بین سازمان تأمین اجتماعی و هلدینگ سورینت قشم منعقد شد، براساس آن تعداد زیادی از شرکتهای خارج از استراتژی سرمایهگذاری تأمین اجتماعی به این هلدینگ سرمایهگذاری واگذار و مقرر شد وجه مربوط به این تفاهمنامه به حساب ارزی سازمان تأمین اجتماعی نزد بانک مسکن واریز شود».
دهدشتی به تصویر قراردادها اشاره دارد؛ سه تصویر از قرارداد میان سعید مرتضوی و بابک زنجانی که نشان از همکاری جدی اقتصادی این دو دارد. دهدشتی سرش را بالا آورده و میگوید: «حالا اینکه این دو نفر چطور در تأمین اجتماعی به هم رسیدهاند هم از آن سؤالهایی است که امیدواریم ادامه پیگیریها و رسیدگی به پرونده مرتضوی، گرهگشای آن شود».
بهگفته او، «تفاهمنامه میان این دو اتفاقی نبوده، اینکه کار نگارش و امضای تفاهمنامه با این سرعت انجام شده نشان میدهد که مسائلی در کار است، یا واسطههایی هستند یا خودشان خواستند یکجوری ماجرا را پوشش دهند. سادهانگاری است که ملاقات این دو را اتفاقی بدانیم».
«دیگران مخفی» چه کسانی هستند؟
دهدشتی البته استدلال صریحتری درباره این همکاریها دارد و میگوید: «شبکه رانتی حامی زنجانی و مرتضوی یکی است. سؤال من از مسئولان این است که چه افرادی از این همکاریهای بیننهادی سود بردهاند، چه افراد و نهادهایی این دو را به یکدیگر نزدیک کردهاند و در واقع سؤال اصلیتر آنکه، آنها - نه زنجانی و مرتضوی - بلکه آن «دیگران مخفی» چه کسانی هستند».
ویژهنامه «خورشید» ویژهنامه گرانی است. با صفحات تمام گلاسه و پر زرق و برق. سراسر پر از مستنداتی که حالا به راحتی میتوان تکتک آنها را بهعنوان سند بهکار گرفت. در برخی صفحات نیز تصاویر برخیها و حمایت بیدریغشان از مرتضوی به چشم میخورد.
صفحه 157 ویژهنامه خورشید و اسناد امضای مرتضوی
نماینده آبادان به صفحه 157 ویژهنامه نگاه میکند؛ عینکش را از کیفش درآورده و به تصویر تفاهمنامهای اشاره دارد که در قالب دو - سه صفحه روی سربرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده است. پای قرارداد اسامی متعددی آمده اما اسم ابتدایی و انتهای نامه را میخواند «دکتر سعید مرتضوی» مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و رئیس هیأت مدیره شستا. امضا با خطوطی ساده و پیشپاافتاده پای نام مرتضوی دیده میشود. آخرین نامه نیز مربوط میشود به «بابک زنجانی»، فرزند مرتضی. به شماره ملی ... . امضای زنجانی شبیه امضای اغلب پدرهاست، با خطوطی ساده و تکراری. اسامی دیگری نیز پای این صفحه آمده؛ از معاون اقتصادی وقت شستا گرفته تا رئیس هیأت مدیره تأمین اجتماعی و رئیس هیأت مدیره شرکت سورینت. هم مهر سازمان تأمین اجتماعی در پایین تفاهمنامه درج شده و هم «سورینت قشم».
بازداشت مرتضوی کار بسیار زشتی است
یک صفحه آنطرفتر از تفاهمنامه، تصویر عصبانی از «محمود احمدینژاد» به چشم میخورد؛ صفحه 156 ویژهنامه. پیش از سفر به مصر در واکنش به بازداشت 24 ساعته مرتضوی (بهمن 91) چنین گفته: «این موضوع را متأسفانه شنیدم، کار بسیار زشتی است. پس از بازگشت از سفر پیگیر موضوع خواهم بود».
موضوع تفاهمنامه میان مرتضوی و زنجانی واگذاری 138 شرکت تولیدی و خدماتی تأمین اجتماعی به شرکت سورینت قشم در قبال دریافت 442 میلیارد ین، معادل چهار میلیارد یورو است؛ موضوعی که تا همین امروز اماواگرهای مالی فراوانی داشته و هنوز تکلیف برخی چکهای ردوبدلشده مشخص نیست.
همکاری مرتضوی و زنجانی هدایت شده بود
امیرعباس سلطانی، نماینده بروجن است. همان ابتدای کار برخی واسطههای زنجانی با او تماس گرفتند و از او خواستند دست از سر زنجانی و پروندهاش بردارد، اما او میگوید «آب از سر من گذشته و با این تهدیدها کنار نمیروم. پولی که زنجانی برده، پول بیتالمال است».
در راهروی مجلس مشغول قدمزدن است. به شوخی میگوید: «ما میخواهیم از دست شما خبرنگاران فرار کنیم و شما هم رها نمیکنید». قد بلندی دارد و به سبک همیشه کتوشلوار تیره بر تن دارد، درباره روابط زنجانی و مرتضوی روایتی مشابه دهدشتی دارد؛ اینکه زنجانی و مرتضوی اتفاقی یکدیگر را ملاقات نکردهاند و همه اینها ریشه در یک بازی سیاسی خطرناک داشته که خطر آن تا حدودی از سر کشور گذشته است.
مرتضوی و زنجانی هدایتشده دیدار کردند
از راهروهای همیشه شلوغ مجلس به کافیشاپ بهارستان میرسیم، پشت میزهای نارنجی مینشیند، نفسی تازه میکند. اینها را یکجور به حالت زمزمه میگوید، نقبی میزند به ماجرای فیلم روز یکشنبه سیاه؛ فیلمی که محمود احمدینژاد در بهارستان اکران عمومی کرد و بعدتر اسم آقای «ب.ز» بر سر زبانها افتاد. نمیخواهد خیلی وارد جزئیات شود اما حضور مرتضوی در آن فیلم بر سر زبان افتاد. «ب.ز» را یک کد اساسی میداند. تمایل ندارد بیشتر از این وارد جزئیات آن فیلم و برداشتهای آزادش شود. میگوید: «مردم و افکار عمومی باید دنبال آن باشند، این است که مرتضوی و زنجانی کاملاً هدایتشده به یکدیگر معرفی شدند. دیدار این دو چیز سادهای نیست».
تخلف مشترک 150 میلیاردی زنجانی و مرتضوی
«اسحاق جهانگیری» که حالا سینه پردردی از فسادهای ردیفشده در دولت گذشته دارد، پرسشی طرح کرد؛ اینکه «چه کسانی پولها را به زنجانی بخشیدند؟»
بعدتر «کاظم پالیزدار»، مشاور او و دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، سؤال جهانگیری را پاسخ داد: «چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم صورتجلسهای را در کاغذی بدون شماره یا ثبت و بهصورت دستنویس تنظیم کردند و در آن نوشتند که منابع یکی از شرکتهای وزارت نفت از بانکی در ترکیه به حساب مؤسسه جعلی بابک زنجانی در مالزی واریز شود».
حالا نمایندگان اتصال زنجانی و مرتضوی به یکدیگر را اتفاقی نمیدانند. در همین حال گزارش «شرق» از واگذاری نیروگاه تبریز نیز نشان داد که زنجانی و مرتضوی در آن واگذاری 150 میلیارد تومان تخلف مشترک داشتهاند.
پیش به سوی رأی نهایی دادگاه
دادگاه مرتضوی تمام شده است. دادستان پیشین تهران با بیمیلی به این جلسهها میآمد و هر بار هم انکار و انکار، چه در موضوع کهریزک و چه در ماجرای تأمین اجتماعی. نتیجه دادگاه مرتضوی به همین زودی مشخص خواهد شد. نهتنها پرونده کهریزک، بلکه اتهامهای گزارششده در سازمان تأمین اجتماعی کولهبار او را سنگینتر از همیشه کرده است. با این حال مرتضوی کماکان با همان روحیه و اعتماد به نفس همیشگی سخن میگوید؛ طوری که گویی آب از آب تکان نخورده و ردپای او در کمترین پرونده تخلفی ثبت نشده است.
او حتی در واپسین جلسه دادگاه آنطور که ایلنا روایت کرده چنین گفته: «ارتباطم با بابک زنجانی دروغ است». پیگیریهای «شرق» نهتنها تکذیب این ماجراست که اسنادی از تفاهمنامه این دو را گزارش میکند.