کد خبر: ۱۸۵۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۲
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی گفت: زنان جامعه معتقدند که در برخی امور بهتر از مردان می توانند عمل کنند و این انتظار وجود دارد که علما و مراجع دینی با موضوع شناسی کارکردی در این مباحث به فعالیت زنان نگاه کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی استانداری قم، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده عصر امروز در دیدار با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از اساتید حوزه علمیه قم، گفت: در امور مربوط به زنان تلاش ما این است که بتوانیم بانوان با حفظ حجاب و مسائل مربوط به خانواده، توانمندی های خود را در جامعه نشان دهند.

انسیه خزعلی ادامه داد: در سطح جامعه لازم است تا جایگاه زنان به رسمیت شناخته شود تا امکان بروز توانمندی‌های آنها فراهم شود.

وی با اشاره به تکریم و منزلت ویژه حضرت زهرا(س) توسط رسول گرامی اسلام، ابراز داشت: اگر زن در جامعه مورد تحقیر قرار بگیرد آن جامعه از آسیب‌های مختلف در امان نخواهد بود.

خزعلی یادآور شد: حضرت زهرا (س) نمونه یک زن الگوی اسلامی است که در کنار ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق، جامعه خود را نیز به سمت رستگاری هدایت می کرد.

وی با اشاره به مساله عدالت جنسیتی، اظهار داشت: در عدالت جنسیتی مساله مهم قرارگیری هر چیزی در جای خود است و به همین منظور معنای عدالت در نگاه ما عدالتی فراگیری است که خانواده، زن، کودک و مرد را در بر بگیرد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، بیان کرد: زنان جامعه معتقدند که در برخی امور بهتر از مردان می توانند عمل کنند و این انتظار وجود دارد که علما و مراجع دینی با موضوع شناسی کارکردی در این مباحث به فعالیت زنان نگاه کنند.

خزعلی اضافه کرد: مهم این است که سخنان زنان در جامعه شنیده شود تا در عرصه‌هایی که ورود زنان مطابق با تعلیمات دینی و اسلامی است با ایجاد بسترهای لازم فراهم شود.

وی یادآور شد: از آنجایی که گاهی یک بخشی از احکام مربوط به زنان بیان می شود و بخش دیگری از آن گفته نمی شود موجب احساس تبعیض می شود که از عدم اطلاع کافی ناشی می شود.

آیت‌الله فاضل لنکرانی: فرهنگ حجاب با ادبیات امروزی به نسل جوان منتقل شود

در این دیدار رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر تبیین و انتقال فرهنگ حجاب با ادبیات امروزی به نسل جوان، گفت: جامعه در مساله حجاب آسیب پذیرتر شده و بر حجم تبلیغات و برنامه‌های دشمن نیز در این زمینه افزوده شده است.

آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی با بیان اینکه بحث حجاب و عفاف یک مقوله اصیل دینی است و باید بصورت مستمر در کتاب های درسی، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و مدارس و سایر نهادهای دولتی تبیین شود، گفت:  اگر حجاب زن کنار گذاشته شود به تدریح زمینه آمادگی برای گناه های دیگر نیز ممکن است فراهم شود.

وی با بیان اینکه برخی امور مربوط به زنان برای ما سبب نگرانی شده و مسائل این حوزه با گذشت ۴۰ سال از انقلاب هنوز حل نشده است، یادآور شد: در گام دوم انقلاب باید برای حل مسائل مربوط به زنان و خانواده اقدامات اساسی انجام شود؛ احکام و تعالیم اسلام در خصوص زنان بسیار دقیق و با ظرافت تعیین شده است.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: عده‌ای برای تقابل با دین نسبت های نادرستی به اسلام می زدند که یکی از مهمترین آنها القای حس منفی دین به زن به عنوان انسان درجه دوم است که در این مباحث نیز به برخی احکام مانند عدم قضاوت زنان دست می گذارند که ارتباطی با نظام تکوین زن و سلامت عقل بانوان در برابر مردان ندارد.

وی با بیان اینکه درباره زنان مساله ای وجود ندارد که در فقه و دین ما به آن پاسخ صحیح و منطقی داده نشده باشد، گفت: در باب احکامی مانند قضاوت و یا ارث زن به هیچ وجه سخن اسلام این نیست که ارزش زن کمتر از مرد است و ما باید این باور غلط در کنج ذهن بانوان را از بین ببریم تا بتوانند به سوالات پاسخ بدهند.

فاضل لنکرانی تاکید کرد: منطق و تعالیم اسلام امر به عدالت می کند ولی جعل احکام مساله ناروایی است و گاهی ما در اسلام احکامی داریم که ربطی به عدالت ندارد؛ در برخی احکام زنان معیار و شاخص، عدالت نیست و یا بلوغ زن یا قضاوت زن ارتباطی با عدالت ندارد.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار