کد خبر: ۱۸۹۳۷۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۲
شاخص کل، هم وزن و فرابورس نسبت به هفته گذشته کمتر از ۲ درصد ریزش داشتند و بازار شاهد خروج ۸۲۳ میلیارد تومان پول سهامداران حقیقی بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاخص کل بورس با ریزش ۱.۱ درصدی نسبت به هفته قبل بر روی پله یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قرار گرفت، شاخص‌های هم وزن و فرابورس نیز به ترتیب اُفت یک درصد و ۱.۱۲ درصدی را نسبت به هفته قبل تجربه کردند؛ بنابراین بازار نسبت به هفته قبل خود روند نزولی داشته و ۸۲۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است.

 آرتا اسدی کارشناس بازار سرمایه گفت: چهارشنبه هفته گذشته شاخص در محدوده یک میلیون و ۴۱۲ هزار و ۴۳۵ واحد قرار داشت و در پایان روز شنبه به سطح یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد رسید که بیانگر نزول شدید شاخص بود، امروز نیز شاخص در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قرار گرفت، بنابراین شاخص کل از هفته گذشته تا به الان ۱.۱ درصد ریزش داشته است.

او گفت: شاخص فرابورس در روز شنبه کار خود را با ۲۰ هزار و ۲۶۳ واحد شروع کرد و امروز بر روی پله ۱۹ هزار و ۹۶۷ واحد قرار گرفت که بیانگر نزول ۱.۱۲ درصد است. شاخص کل هم وزن نیز یک درصد نسبت به هفته گذشته خود نزول داشته و بنابراین هر سه شاخص نسبت به هفته قبل خود نزولی بودند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: ریزش بازار در هفته گذشته کمتر از ۲ درصد بوده و بازار در بازه زمانی میان مدت وضعیت ثابتی داشته است. در هفته گذشته بازار در صنعت خودرو و قطعات با نوساناتی رو به رو بود.

اسدی با بیان اینکه در هفته گذشته اغلب صنایع وضعیت منفی داشتند، گفت: صنایع دارویی، کانه‌های فلزی، فرآورده‌های نفتی، محصولات غذایی، بانک‌ها و چند رشته ای‌ها اغلب شرایط منفی داشتند، اما خودرو و ساخت قطعات در پایان هفته تقریبا مثبت بودند.

او گفت: با افزایش جزئی قیمت دلار و پوند شرکت‌های فلزات اساسی، پالایشگاهی و سایر شرکت‌ها که دلاری محورند رشد می‌کنند. باید بگوییم جو داخلی منفی بیشتر از قیمت‌های جهانی بر بازار اثر گذار بوده، با نظر به نماد پالایش که پرتراکنش بوده میانگین خرید حقیقی‌ها در آن ۹۷ درصد است، بنابراین پولی از خارج به بازار وارد نشده و بیشتر افراد در داخل بازار تمایل به معامله داشته اند؛ که این عدد در نماد شستا برای حقیقی‌ها ۹۳ درصد بوده است. همچنین در نماد خبهمن حدود ۳۳ درصد حقوقی‌ها خریدار بودند در رابطه با صندوق‌ها باید بگوییم بیشترین اعداد، رشد ۱۰۵ درصد بوده است.


بیشتر بخوانید


در ادامه محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص کل در هفته گذشته کار خودش را با یک میلیون و ۴۱۰ هزار واحد به پایان رساند و امروز نیز شاخص بر روی پله یک میلیون و ۴۰۴ هزار واحد ایستاد. شاخص کل حدود ۵ یا ۶ هزار واحد و شاخص هم نیز تقریبا ۱۰۰ واحد منفی بود، بازار نیز در ابتدای ماه منفی و از نیمه آذر ماه برگشت.

خبری زاد گفت: گزارش افزایش سرمایه شستا که مورد تایید حسابرس قرار گرفت، پذیره نویسی نماد تجلی در بازار، رسیدن قیمت نفت در بازار‌های جهانی به ۸۴ دلار و روند مثبت فلزات مانند روی و مس اتفاقات هفته گذشته در بازار سرمایه بودند و امروز شایعه‌ای مبنی بر افزایش نرخ گرفتن شرکت‌های خودرویی به گوش رسید، به همین علت نماد‌های سرمایه گذاری در حوزه خودرو مثبت شدند، همچنین در هفته گذشته ۸۲۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: شبندر، خبهمن، شفن و توسن بیشترین بازده را داشته اند و نماد‌های نتوس، چکاوک و دلقما بدترین بازدهی را در بین نماد‌های بورسی تجربه کردند.

بازدهی اوراق با درآمد ثابت  به ۵/۲۴ درصد رسید 

او گفت: بازار هنوز با مشکلات پایه‌ای که اختلاف دلار نیما و آزاد است دست و پنجه نرم می‌کند، نرخ دلار در بازار آزاد به ۲۵ هزار تومان رسید، اما همچنان دلار نیما معیار فروش برای شرکت‌های صادرات محور است.

خبری زاد گفت: میانگین اوراق بازدهی با درآمد ثابت در هفته گذشته به ۵/۲۴ درصد رسید که این عدد بالاترین نرخ در ۲ سال گذشته است و حتی اوراقی که سر رسیدشان تا ۱۴۰۳ است، بازدهی شان بیشتر از ۲۵ درصد خواهد بود.

حال با توجه با نظر کارشناس‌ها باید بگوییم شاخص کل در این هفته ۱.۱ درصد نزول داشته و صنایعی مانند فرآورده‌های نفتی، محصولات غذایی، بانک‌ها و چند رشته ای‌ها اغلب شرایط منفی داشتند، از عوامل موثر بر بازار در هفته ای که گذشت می‌توان به نوسان قیمت دلار و مورد تایید قرار گرفتن گزارش افزایش سرمایه شستا اشاره کرد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین