به گزارش تجارت آنلاين به نقل از اقتصادنیوز، مرداد ماه سال گذشته بود که لایحه خروج از رکود در اقتصاد ابلاغ شد که مسکن نیز سهم بهسزایی در این برنامهریزیها داشت.
اما با گذشت بیشتر از یک سال از این لایحه هنوز از نگاه کارشناسان پیشرفتی در بازار مسکن مشاهده نشده است، نهتنها این بازار از سال گذشته تاکنون رونق نگرفته است، بلکه به نظر میرسد پایههای رکود در این بازار محکمتر شده و انگار قصد خروج ندارد. برخی هم بر این باورند که رکود در مسکن تاثیرگذار عواملی چون مذاکرات هستهای، تسهیلات بانکی و قدرت خرید مردم است.
اما دراین زمان که مسکن در رکود به سر میبرد، نمایندگان مجلس نسبت به لایحه خروج از رکود ارائه شده از سوی دولت و عملکرد آن به ویژه در بازار مسکن واکنش نشان دادند.
ابراهیم محبی، عضو کمیسیون عمران مجلس به اقتصادنیوز میگوید: بحث رونق مسکن به دلایل متعددی بستگی دارد و دولت در این بخش ضعیف عمل کرد. وزارتخانههای نیرو نفت و راه و شهرسازی در ایجاد رونق اقتصادی بسیار تاثیرگذار هستند و باید این عوامل کنار هم قرار بگیرند تا بتوانیم بازار مسکن را از رکود خارج کنیم. متاسفانه در بازر به خصوص بازار مسکن فراز و فرودهای متعددی وجود دارد. اما با وجود وزارتخانههایی که در اقتصاد کشور ما بسار مفید هستند باید دست در دست هم بدهند تا مسکن را از رکود بیرون آورد.
در این میان حسین محمدزاده، دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس هم میگوید: اگر قرار باشد بخش مسکن با مداخله در سیاستگذاری دستگاههای دولتی یا قانونی تنظیم شود یک امر غیر ممکنی است. فقط بخشی از مسکن بستگی به مجموعه سیاستگذاریهای دولتی است.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح میکند: مسکن بخش بسیار پویا و فعالی است که حتی حضور سرمایهگذاران را به خود جذب کرده است. قیمت مسکن و شرایط بازار مسکن تابع آیتمهایی است که بیشتر از هر موردی دخیل هستند. در حال حاضر ما شاهد بحث عرضه و تقاضا هستیم، فضای انبساطی که از سال 92 شکل گرفته و تورم کاهش پیدا کرده بیشتر ناشی از رکود است.
محمد زاده اظهار میکند: امروز ما با رکود تورمی مواجه هستیم و این امر درستی نیست، اگر میخواهیم بدانیم که در مسکن تورم کاهش پیدا کرده باید به قسمتهایی که خارج از رکود است یعنی بخش اجاره مسکن بپردازیم که آیا اجاره مسکن کاهش یافته یا روند افزایشی آن کند شده است؟ نه اینگونه نیست. بازار مسکن روند تصاعدی و صعودی خودش را طی میکند، به این دلیل که تقاضا وجود دارد.
او تصریح میکند: فعالان در بخش مسکن با شرایطی که امروزه در بازار مسکن اتفاق افتاده غیرفعال شدهاند. اگر بخواهیم به صورت یک سیاستگذاری آن را از رکود خارج کنیم مستلزم یک سری فاکتورهای تورمی بسیار اثر گذار است.
همچنین علیرضا خسروی، عضو کمیسیون عمران مجلس در این باره به اقتصادنیوز میگوید:دلایل مختلفی در رکود مسکن وجود دارد .یکی از این موارد این است که رکود مسکن با سیاستهای اقتصادی دولت همخوانی ندارد. دولت تورم را کاغذی کاهش داده است. قرار بر آن بود که ما به جیب مردم نگاه کنیم تورمی که در بازار احساس می شود به دلیل نبود نقدینگی در جامعه است، این تورم همزمان با رکود هم قرار گرفته که این امر بسیار خطرناک است.
خسروی اضافه میکند: وقتی رکود اتفاق افتد عمده صنایع تعطیل میشود خرید و فروشی اتفاق نمیافتد و هیچ پولی به پیمانکار داده نمیشود و وقتی پول نباشد قدرت خریدی هم وجود ندارد.
او خاطر نشان میکند: یکی از پیشنهادهای مجلس در دو سال پیش به دولت برای خروج از رکود در بازار مسکن این بود که یکی از دروازههایی که میتواند از رکود خارج شویم دروازه مسکن است. اما متاسفانه دولت خیلی دیر به این نتیجه رسید. این یکی از اشکالاتی است که در تیم اقتصادی دولت وجود دارد.
خسروی در پایان بیان میکند: ما میتوانیم با حمایت از ساختوساز کشور را از حالت رکود در بیاوریم. خوبی مسکن این است که چه تحریم باشیم چه نباشیم هیچ بخشی از مسکن احتیاجی به مباحث تحریم ندارد و تهدیدی به حساب نمیآید و امیدواریم دولت در این قسمت متمرکز شوند تا بتواند بخش رکود را زودتر حل و فصل کند.