کد خبر: ۱۹۹۳۸۱
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۹
مدیرعامل بانک رسالت گفت: علیرغم تعطیلی همه شعب اما حتی یک نیروی این بانک تعدیل نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین حسین زاده در نشست خبری فعالیت‌های بانک قرض الحسنه رسالت با بیان اینکه از سال ۹۰ بانکداری قرض الحسنه در کشور رقم خورد، گفت: سال ۹۱ بانک قرض الحسنه رسالت مجوز اولین بانک قرض الحسنه را از بانک مرکزی دریافت کرد.

وی افزود: حجم تقاضاها برای دریافت وام‌های قرض الحسنه افزایش یافت و ما با ازدیاد شعبه به نتیجه‌ای نمی‌رسیدیم لذا تصمیم گرفتیم برای اولین بار بانکداری دیجیتال ایجاد کرده و اولین بانک بدون شعبه را فعال کنیم.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت یادآور شد: تمامی خدمات به صورت غیرحضوری از طریق سامانه‌های پیشخوان مجازی، موبایل بانک و اینترنت بانک ارائه می‌شود. در سال جاری پاسخ به هیچ تقاضای وامی بیشتر از ۷۲ ساعت طول نکشیده و با این حال تراز تجاری بانک مثبت است و مردم اقساط را پرداخت می‌کنند.

به گفته حسین زاده، مطالبات غیرجاری بانک قرض الحسنه رسالت کمتر از دو درصد آن هم در شرایط کروناست.

وی بانکداری اجتماعی و اعطای تسهیلات برای کارآفرینی اجتماعی را دو شعار بانک رسالت عنوان و اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد وام‌های پرداختی از سوی بانک رسالت به مشاغل خرد و خانگی اختصاص یافته است.

این مقام مسئول بانکی در خصوص اعتبارسنجی مشتریان در خصوص دریافت تسهیلات گفت: بانک رسالت در فرآیند اعتبارسنجی پیشرو بوده و سامانه مرات از ۴ سال پیش طراحی و پیاده سازی شد و مشغول اعتبارسنجی همه آحاد مردم است که بالغ بر ۳.۵ میلیون عضو دارد. اکثر کسانی که اعتبارسنجی شده اند توانسته اند با مدارک خودشان و بدون ضامن وام دریافت کنند.

حسین زاده در خصوص تعدیل نیروهای بانک رسالت پس از تعطیلی شعب گفت: در بخش خصوصی استخدام یا تعدیل نیرو یک عرف است اما ما با اینکه همه شعب را جمع کرده ایم اما یک نفر هم تعدیل نکرده ایم.

وی ادامه داد: تا پیش از تعطیلی شعب نیروهای ما عمدتاً مشغول کارهای خدماتی ساده مثل شمردن پول یا صندوقداری و تحویلداری بودند اما در حال حاضر نه تنها شغل خود را از دست نداده اند بلکه به مشاغل کیفی‌تر مشغول هستند.

حسین زاده با تکذیب استعفای هزار نفر از نیروهای بانک رسالت به دلیل پایین بودن حقوق‌ها گفت: از وقتی بانک رسالت دیجیتال شده نیروها تبدیل وضعیت شده اند و به جای کارهای خدماتی به فعالیت‌های اجتماعی مانند فرهنگ سازی برای قرض الحسنه یا رهیاری مشاغل خرد که با تسهیلات قرض الحسنه کارآفرینی می‌کنند، روی آورده اند. قراردادهای سه ماهه هم که با کارکنان امضا کرده بودیم برای این بود که ساماندهی شوند و قرارداد جدید آنها برای یک سال با حقوق‌های جدید امضا شود.

وی افزود: در سال ۹۶ بانک رسالت شروع به تعطیلی شعب کرد و ما می‌توانستیم از همان زمان کارکنان هر شعبه‌ای که تعطیل می‌شود را تعدیل کنیم اما کارکنان بانک را مانند خانواده خود می‌دانیم ضمن اینکه نیمی از نیروهایی که در بانک رسالت مشغول بودند، کارکنان صندوق‌های قرض الحسنه ای بودند که به این بانک ملحق شده بودند؛ ما ۳۶ صندوق بحران زده را ساماندهی و تقویت کردیم.

به گفته مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت در سال ۹۲، کارکنان این بانک هزار نفر بودند اما در حال حاضر به بیش از ۴ هزار نفر رسیده اند.

وی تاکید کرد: ۳۰ هزار نفر سهامدار در فرابورس داریم، سالی یک میلیون نفر جدید مشتری این بانک می‌شوند، روزی ۴ میلیون تراکنش داریم و تا پایان سال جاری یک میلیون فقره وام قرض الحسنه پرداخت خواهد شد.

حسین زاده در پاسخ به انتقاداتی نسبت به مشکلات افتتاح حساب گفت: منکر مشکلات در آغاز هر کاری نیستیم، ما نخستین بانک بدون شعبه ایم که همه وام‌ها را پرداخت کرده است ضمن اینکه ما برای اعطای تسهیلات پولی بلوکه نمی‌کنیم بلکه می‌گوئیم باید حساب مشتری گردش داشته باشد و بر اساس آن تسهیلات پرداخت شود.

وی سقف تسهیلات عادی را ۶۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۶۰ ماهه و سقف تسهیلات کسب و کارهای خرد و خانگی را ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۸۴ ماهه عنوان کرد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از وام‌های کسب و کار خانگی انحراف از اهداف نداشته است، گفت: ده درصد از سپرده‌های ما نزد بانک مرکزی به عنوان سپرده قانونی لحاظ می‌شود، نحوه استفاده از ۹۰ درصد مابقی بستگی به شرایط روز دارد اما عمدتاً به تسهیلات تخصیص می‌یابد. معمولاً در ماه‌های پایانی سال تقاضای وام افزایش یافته اما در ماه‌های ابتدایی سال میزان تقاضا کم می‌شود. به طور میانگین ۷۵ درصد ۹۰ درصد سپرده‌های بانک تسهیلاتی است که به مردم پرداخت می‌شود و ۱۰ تا ۱۵ درصدی هم که باقی می‌ماند برای کاهش ریسک مشتری‌هایی است که قصد برداشت پول خود را دارند.

حسین زاده یادآور شد: در سال جاری تاکنون ۲۵ هزار میلیارد تومان در قالب ۸۰۰ هزار فقره وام تسهیلات داده شده، به طور متوسط روزانه ده هزار فقره وام می‌دهیم. پیش بینی می‌شود تا پایان سال به یک میلیون فقره وام ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان برسد. از سال ۹۲ تاکنون حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان به ۵ میلیون نفر وام پرداخت شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار