به گزارش خبرنگار مهر، در هفته جاری رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برای دومین در یک ماه اخیر جهت امضای قراردادهای ترانزیتی با جمهوری آذربایجان به باکو سفر کرد.
وزیر راه و شهرسازی که رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان است، در این سفر موضوعات دیگری چون مشارکت شرکتهای ایرانی در بازسازی آذربایجان را نیز پیگیری خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی در باکو
موضوعاتی چون آب، انرژی، خودرو، واگذاری برخی پروژهها به آذربایجانیها، کشاورزی، فرهنگی، ورزشی، گردشگری و… نیز در این سفر به همراه امضا و تبادل اسناد مربوطه از سوی هیئت ایرانی پیگیری میشود.
افزایش تعداد پروازهای تهران-باکو، راه اندازی مجدد قطار مسافری نخجوان-تبریز-مشهد و حذف یا کاهش عوارض تردد کامیونهای ترانزیتی ایران از خاک آذربایجان، پیگیری پروژه احداث پل آستاراچای، تکمیل پروژه بارانداز ریلی آستارا و پروژه ریلی رشت-آستارا به عنوان بخشی از کریدور شمال-جنوب، توسعه همکاریهای متقابل در زمینه کشتیرانی رو-رو، کشتیسازی، تعمیر کشتی و ایجاد خطوط کشتیرانی مشترک کانتینری، یخچالی رو-رو از دیگر موضوعات قابل پیگیری از سوی وزیر راه و شهرسازی و هیئت همراه است.
ساخت آزادراه، بزرگراه و ریل
خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور از بهره برداری ۷۰۰ کیلومتر مسیر آزادراهی جدید، ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی و بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر مسیر ریلی تا پایان دولت سیزدهم به عنوان بخشی از تعهدات وزارت راه و شهرسازی در حوزه توسعه زیرساختهای حمل و نقلی خبر داد.
تأکید مدیرعامل راه آهن بر تقویت ناوگان باری از تولیدات داخل
سید میعاد صالحی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن در هفته جاری بازدیدی از بخشهای مختلف کارخانجات واگن سازی داشت و گفت: در دولت سیزدهم بنای ما تمرکز بر صنعت ریلی و اولویت دادن به تولید داخل است.
صالحی در این بازدید بر ضرورت رشد قابل توجه حوزه حمل و نقل ریلی بار تاکید کرد.
رفع نقاط حادثه خیز
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست تخصصی رؤسای پلیس راهور و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی ۳ ماه گذشته ۴۰۰ تا ۴۵۰ نقطه حادثه خیز برطرف شده، افزود: حدود دو سال طول میکشد تا ۳ هزار نقطه حادثهخیز برطرف شود و تلاش میکنیم هرچه زودتر در زمانبندی انجام گرفته اقدامات لازم انجام شود.
کامیونها هم مانند اتوبوسها به سامانه سپهتن مجهز میشوند
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طراحی سامانه جامع حمل و نقل خاطر نشان کرد: بخشهایی از سامانه سپهتن در حوزه تردد جادهای اتوبوسها اجرا شده و برای کامیونها نیز در سال ۱۴۰۱ قطعاً اجرا خواهد شد که از خبرنگاران برای بازدید این سامانه دعوت خواهیم کرد.
حجم انبوه پروازهای نوروزی و ثبات قیمت بلیت هواپیما
میر اکبر رضوی سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور اعلام کرد: تاکنون، از تعداد ۹۳۴ مجوز صادره برای پروازهای خارجی نوروز، ۸۱۳ مجوز به شرکتهای هواپیمایی داخلی و ۱۲۱ مجوز به شرکتهای هواپیمایی خارجی اختصاص یافته است.
وی افزود: همچنین تعداد ۸۸۹ مجوز پرواز برای شرکتهای هواپیمایی داخلی در مسیرهای داخل کشور صادر شده است. لذا این شرکتها باید از ظرفیت ایجاد شده جهت خدمت رسانی و جلب رضایت بیشتر مسافرین هوایی استفاده کنند.
وی در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما در ایام عید گفت: قیمت بلیت هواپیما بر اساس لیست اعلامی در سایت انجمن شرکتهای هواپیمایی در آذر ماه سال جاری تعیین شده و در ایام عید به هیچ عنوان افزایش پیدا نخواهد کرد و سازمان هواپیمایی کشوری با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد میکند.
مقررات جدید کرونایی ورود به ایران
میراکبر رضوی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، آخرین مقررات کرونایی پذیرش مسافران ورودی در پروازهای بین المللی به ایران را اعلام کرد که بر اساس آن سفرهای مستقیم و غیرمستقیم از کشورهای پر خطر کرونایی برقرار است و مسافران ورودی از این کشورها ملزم به ارائه تست منفی PCR کرونا با مهلت ۷۲ ساعت و همچنین گواهی انجام دو نوبت واکسیناسیون کرونا هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای اتباع ایرانی که واکسن دریافت نکردهاند یا واکسیناسیون ناقص دارند در بدو ورود آزمایش PCR مجدد انجام خواهد شد و تا اخذ جواب آزمایش در محل قرنطینه تعیین شده مستقر خواهند شد.
رضوی با بیان اینکه برای مسافران ترانزیت هوایی وجود تست PCR منفی با مهلت ۷۲ ساعت کفایت میکند، افزود: سایر کشورها منع تردد سفر در حال حاضر نداشته و ارائه تست PCR منفی با مهلت مقرر یا گواهی واکسیناسیون کامل الزامی است. همچنین اتباع کشور افغانستان در صورت عدم دریافت واکسن باید در بدو ورود واکسینه شوند.
اسامی کشورهای پر خطر کرونایی
سازمان هواپیمایی کشوری فهرست کشورهای پرخطر با بروز بالای بیماری کرونا را اعلام کرد که به شرح ذیل است:
افغانستان، آلبانی، الجزایر، آندورا، آنتیگوآ و باربودآ، آرژانتین، ارمنستان، استرالیا، اتریش، آذربایجان، بحرین، بنگلادش، باربادوس، بلاروس، بلژیک، بلیز، بوتان، بولیوی، بوسنی هرزگوین، برزیل، بلغارستان، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، دومنیکن، آکوادور، مصر، استونی، استواتینی، فیجی، فنلاند، فرانسه، گرجستان، یونان، گرانادا، گواتمالا، گینه، هائیتی، مجارستان، ایسلند، هند، عراق، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، اردن، قزاقستان، کره شمالی، کوزوو، کویت، لتونی، لائوس، لبنان، لیبی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، ماداگاسکار، مالدیو، مکزیک، مولداوی، موناکو، مغولستان، مونته نگرو، مراکش، نپال، هلند، مقدونیه شمالی، نروژ، عمان، پاکستان، پالائو، پاناما، گینه نو پاپوآ، پاراگوئه، پرو، فیلیپین، لهستان، پرتقال، قطر، رومانی، روسیه، سنت لوسیا، سن مارینو، عربستان سعودی، صربستان، سیشیل، سنگاپور، اسلوواکی، اسلوونی، جزایر سلیمان، اسپانیا، سورینام، سوئد، سوئیس، سوریه، تاجیکستان، ترینیاد و توباگو، تونس، ترکیه، ترکمنستان، اوکراین، امارات متحده عربی، انگلستان، آمریکا، اروگوئه، ازبکستان، ونزوئلا، ویتنام و یمن.
برقراری مجدد پروازهای تهران-باکو پس از دو سال
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» از تاریخ شانزدهم اسفندماه سال جاری پروازهای بینالمللی خود به مقصد باکو را از سر گرفت.
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» پس از دو سال وقفه در روز دوشنبه شانزدهم اسفندماه سال جاری اولین پرواز هفتگی «هما» خود را از فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) به مقصد فرودگاه بینالمللی حیدر علیاف انجام خواهد داد.
پروازهای «هما» به فرودگاه باکو در روزهای دوشنبه هر هفته انجام میگردد. پرواز رفت این مسیر در روزهای دوشنبه هر هفته با شماره ۷۴۹ در ساعت ۱۴ فرودگاه حضرت امام (ره) را ترک و در ساعت ۱۵ و ۵۵ دقیقه (به وقت محلی) وارد فرودگاه شهر باکو میشود.
برگشت این پرواز نیز در همان روز با شماره ۷۴۸ در ساعت ۱۶ و ۵۵ دقیقه از فرودگاه بینالمللی حیدر علیاف شهر باکو پرواز و در ساعت ۱۷ و ۵۵ دقیقه در فرودگاه بینالمللی حضرت امام خمینی (ره) به زمین خواهد نشست.
مدیرعامل بانک مسکن: ساخت سالی یک میلیون مسکن امکان پذیر است
محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن گفت:: خیلیها ممکن است امروز بگویند تأمین مالی یک میلیون واحد برای سیستم بانکی امکان پذیر نیست. میخواهم خدمت شما بگویم که این دقیقاً امکان پذیر است؛ چراکه اگر نگاهی به گذشته بیندازیم مشاهده میکنیم که بانک مسکن با آن منابع اندکی که داشت توانست سالی بیش از ۲۰۰ هزار واحد بسازد.
وی افزود: در سال گذشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به سیستم تکلیف کرده بودند که این تسهیلات پرداخت شود. به دلیل اینکه سازوکارهای این امر فراهم نشده بود بانکهای دیگر کمتر توانستند در سال ۱۴۰۰ مشارکت کنند. اما بانک مسکن به تنهایی تکلیفی (۲۱۰ هزار واحد) که بر دوش آن قرار داده بود را انجام داد و درواقع بیش از تکلیف خود در این بخش تأمین مالی انجام داد.
تعداد ثبت نامی های نهضت ملی مسکن از ۵ میلیون نفر عبور کرد
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه نامنویسی برای طرح نهضت ملی مسکن تا ۲۹ اسفند ادامه دارد از مشارکت بیش از ۵.۳ میلیون نفر در طرح خبر داد.
وی افزود: از تعداد کل ۵ میلیون و ۳۴۱ هزار نفری که در سامانه ثبتنام کرده و متقاضی مسکن هستند ۴۳۵ هزار و ۳۹۷ نفر مردان مجرد بالای ۲۳ سال سن تا ۴۵ سال هستند که با تلاشهای وزیر راه و شهرسازی و موافقت شورایعالی مسکن به آمار ثبتنامیهای مسکن افزوده شدند.