کد خبر: ۲۰۴۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۱:۱۹
حدود ۲ هزار و ۶۵۳ تن انواع پشم وارد کشور می‌شود که از لحاظ ارزی تقریبا ۱۶ میلیون دلار می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، آقای روح الله لطیفی گفت: ۲ هزار و ۶۵۳ تن  انواع پشم وارد کشور می‌شود که از لحاظ  ارزی حدود ۱۶ میلیون دلار می‌شود که این میزان واردات از کشور‌های استرالیا، اروگوئه، امارات، تایوان، چین و هند است که یک هزار و ۵۰۰ تن از این میزان پشم از کشور استرالیا وارد شده است.

به گفته سخنگوی گمرک  ۲۳ هزار و ۱۳۴ تن انواع  پوست‌های خام، دباغی شده و خشک از ایران صادر شده که ارزش ارزی آن حدود ۳۱ میلیون دلار بوده که مقصد ۷۰ درصد آن به کشور‌های پاکستان، هند، اسپانیا و ایتالیا بوده است.   

اشتغال زایی برای حدود ۱۸ هزار نفر در کشور از طریق صنایع چرم
آقای علی حسن زاده  دلیر گفت:  متاسفانه صادرات پوست به شکل خام برای صنعت چرم کشور بسیار زیان ده بوده چراکه  اگر این محصول به شکل فرآوری شده باشد، می‌تواند زمینه ساز افزایش ارز آوری و همچنین اشتغال زایی در کشور باشد.

به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع چرم در صنعت پوست و چرم اگر این محصول به شکل فرآوری شده به کشور‌های دیگر صادر شود حدود یک میلیارد دلار ارزآوری  و حدود ۱۸ هزار نفر اشتغال زایی ایجاد می‌کند، این در حالی است که ما روزانه حدود ۶۰ هزار دام را در کشور تولید و یا محصولات آن‌ها را صادر می‌کنیم.

تولید ۵۶ هزار تن  پشم در کشور
آقای افشین صدر دادرس  گفت: ۵۶ هزار تن در کشور پشم تولید می‌شود که نیمی از این پشم‌ها سفید و نیمی دیگر با طیف رنگی است ایران هم اکنون نیاز به واردات پشم ندارد و ما حتی درخواست صدور مجوز برای صادرات پشم از ایران را داده‎ایم که متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت با آن موافقت نکرده‌اند.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های کشاورزی دام سبک کشور  هم اکنون شاهد آن هستیم که برای قالی هم پشم از کشور‌های خارجی وارد می‌شود این در حالی است که یکی از مهم‌ترین دلایل مرغوبیت صنعت فرش در ایران به دلیل پشم‌هایی است که در آن استفاده می‌شود، اما هم اکنون شاهد آن هستیم که در سیستم دولتی واردات پشم راحت‌تر از صادرات آن است.

یکی از مهم‌ترین مشکلات در صنایع بزرگ و صنایع کوچک در کشور واردات محصولاتی است که در کشور نیازی به آن‌ها وجود ندارد. از سوی دیگر صادرات محصولات از جمله پوست به شکل خام باعث شده که در بحث ارز آوری و همچنین اشتغال زایی با کمبود مواجه شویم.

برچسب ها: بافت فرش ایرانی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار