به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بورس عربستان سعودی با از دست دادن 1300 واحد در طی 10 جلسه معاملاتی، حدود 9.5 درصد از ارزش خود را از دست داد.
این کاهش در معاملات هفته گذشته پس از آن رخ داد که هفته قبل بیشترین کاهش را از اکتبر 2020 به ثبت رساند که متاثر از عملکرد سهام پیشرو به ویژه سهام بانکی بود.
کاهش بورس در بازارهای جهانی با تمایل بانکهای مرکزی در سراسر جهان به افزایش نرخ بهره برای مقابله با تورم همزمان شد. فدرال رزرو آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی نرخ بهره را نیم درصد افزایش داد که بزرگترین افزایش در 22 سال گذشته است.
روزنامه الاقتصادیه اعلام کرد که عربستان شاخص کل در معاملات دو هفته گذشته حدود 1300 واحد معادل 9.5 درصد متاثر از سود حاصل از سهام پیشرو را از دست داد.
سهم الراجحی با از دست دادن 15.3 درصد از ارزش خود در معاملات هفته گذشته در صدر فهرست نزولی قرار گرفت، در حالی که بانک ملی عربستان سعودی 11.7 درصد از ارزش خود را از دست داد و آرامکو 2.7 درصد کاهش یافت.
هفته گشته نیز شاخص بورس بازارهای خلیج فارس به رهبری بازارهای سهام عربستان سعودی، در بحبوحه نگرانی سرمایه گذاران از افزایش نرخ بهره و کاهش نرخ رشد اقتصادی، کاهش یافت.
شاخص اصلی بورس اوراق بهادار عربستان پس از ثبت بزرگترین افت یک روزه از اواخر نوامبر با افت 4.1 درصدی بانک الراجحی، 2.2 درصد کاهش یافت.
«فرح مراد» تحلیلگر ارشد بازار برای بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در XTP، گفت: سرمایهگذاران همچنان محتاط هستند و تأثیر فزاینده افزایش نرخ بهره ایالات متحده را پیشبینی میکنند، در حالی که درگیری بین روسیه و اوکراین همچنان نگرانیها را افزایش میدهد.
قیمت نفت، محرک اصلی بازارهای مالی خلیج فارس، در معاملات پرتلاطم سقوط کرد، زیرا بازارها تأثیر تحریمهای اتحادیه اروپا بر نفت روسیه را با نگرانیهای تقاضا ناشی از تعطیلی چین به دلیل محدودیتهای ویروس کرونا و همچنین ترس از رکود اقتصادی ارزیابی کردند.
خبرگزاری بلومبرگ نیز اعلام کرد: پیشبینی میشود که موج تورم جهانی در عربستان سعودی با وجود افزایش قابل توجه قیمت نفت افزایش یابد.
بلومبرگ تأکید کرد که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان، حتی با افزایش مداوم قیمت نفت خام، از افزایش اخیر قیمتهای جهانی و نرخ تورم در امان نیست.
انتهای پیام/