کد خبر: ۲۱۰۱۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۲:۵۵
برخی از نقل‌وانتقالات بازیکنان در فصلی که گذشت، بیشتر از اینکه بار فنی داشته باشد، سرو صدای بیهوده به پا کرد؛ چیزی شبیه به طبل‌ تو خالی.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، فصل بیست و یکم لیگ برتر فوتبال ایران با قهرمانی استقلال و سقوط دو تیم فجر و شهر خودرو به لیگ دسته اول به پایان رسید. مسابقاتی که در آن رکور‌د‌های منحصر به فردی برای تیم قهرمان به ثبت رسید و می‌توان گفت با رقابت حساس تیم‌ها در بالا و پایین جدول، به طور کلی لیگ جذابی را شاهد بودیم.

خارج از مستطیل سبز، تیم‌ها در نقل و انتقالات نیز رقابت جذابی، پیش از آغاز فصل و در نیم فصل داشتند. مسئله‌ای که در پنجره‌های نقل و انتقالاتی پیش از آغاز لیگ بیست‌ویکم به شدت خودنمایی می‌‌کرد، افزایش قابل توجه رقم قرارداد بازیکنان بود. مبلغ قرارداد یک بازیکن ایرانی سطح اول برای یک فصل چیزی حدود 10 تا 15 میلیارد تومان شنیده شد و 6-5 میلیارد برای جذب بازیکنانی بود که شاید از هیچ باشگاه دومی پیشنهادی جدی نداشتند. رقم‌هایی که اصولاً با بازار بین‌المللی بازیکنان نیز همخوانی ندارد و به نوعی از گرانی بیهوده و بی‌دلیل بازیکنان ایرانی حکایت می‌کند.

در این میان در فصل تازه تمام شده فوتبال ایران، جابه‌جایی برخی از بازیکنان بین باشگاه‌ها با حاشیه و حرف و حدیث‌های زیادی همراه شد یا اینکه رقابت سخت و نفس‌گیری برای جذب بازیکنان تا لحظه آخر بین دو یا چند باشگاه به وجود آمده بود.

در این گزارش سعی داریم نگاهی به چند نمونه از این انتقال‌‌ها داشته باشیم،‌ قرارداد‌هایی که سر و صدای زیادی به پا کردند ولی در نهایت در زمین فوتبال صدایی از موفقیت توسط بازیکنان شنیده نشده است. در اصل، انتقال پرسروصدای این بازیکنان به چیزی بیشتر از طبل‌های توخالی شباهت نداشت. در ادامه 1+6 بازیکن شاغل در فوتبال ایران (6 بازیکن در لیگ برتر و یک بازیکن در لیگ قهرمانان آسیا) را بررسی می‌کنیم که در انتقال‌های‌شان کم و بیش از شرایط فوق تبعیت کرده‌اند.

رشید مظاهری

دروازه‌بان تراکتور که در ابتدای فصل 1400-1399 با هدف پوشیدن پیراهن شماره یک تیم ملی به استقلال آمد، خیلی زود کارش به جایی رسید که نتوان او را حتی جزو مدعیان دعوت به تیم ملی حساب کرد. در فصل 1401-1400 مظاهری با وجود پیشنهاداتی که از چند تیم لیگ برتری داشت، ترجیح داد در استقلال به کارش ادامه دهد و برای حفظ جایگاهش با سیدحسین حسینی به رقابت بپردازد.

مظاهری در استقلال ماند اما به جای اینکه با یک نفر برای قرار گرفتن در ترکیب رقابت کند، با دو نفر این چالش را ادامه داد. علیرضا رضایی گلر جدید و جوان آبی‌ها بود که موفق شد در این فصل بیشتر از رشیدِ باتجربه اعتماد مربیان را جلب کند. مظاهری بعد از نیمکت‌نشینی محض و حضور در یک بازی به عنوان یار ذخیره در نهایت بار سفر از تهران بست. این دروازه‌بان بعد از حواشی که در استقلال بابت نیمکت‌نشینی و اختلاف با کادر فنی داشت وارد چالش جدیدی شد، جایی که یک دروازه‌بان اتریشی به نام کریستوفر نت در آنجا حضور داشت.

مظاهری در سپاهان خیلی زود به جایگاهش در ترکیب این تیم دست پیدا کرد ولی به موفقیتی چشمگیر در این تیم نرسید. مظاهری در مجموع 13 بازی در نیم فصل دوم برای سپاهان 11 گل دریافت کرد و در لیگ قهرمانان آسیا با دریافت 12 گل در 6 بازی بدون کلین‌شیت ظاهر شد و فصل ناکامی را پشت سر گذاشت.

لیگ برتر فوتبال ,

رامین رضاییان

مدافع مغضوب برانکو ایوانکوویچ بعد از 4 سال دوری، با قراردادی به مدت نیم فصل به پرسپولیس بازگشت تا یکی از بازگشت‌های پر سر و صدای فوتبال ایران رقم بخورد. رضاییان اما نیم فصل دوم لیگ بیست و یکم به اندازه سال‌های پیشین حضورش در این تیم موفق ظاهر نشد. رضاییان بدون گل‌زده‌ در این مدت، تنها موفق شد 4 پاس گل را به نام خودش ثبت کند. این درحالی است که گفته شده جذب این بازیکن حدود 8 میلیارد تومان برای پرسپولیس آب خورده است. بازگشت رضاییان به پرسپولیس با عنوان تلاش این بازیکن برای بازگشت به تیم ملی مطرح شد ولی در نهایت اتفاق مثبتی در این زمینه رخ نداد و و با توجه به مبلغ سنگین قرارداد و البته مدت کوتاه حضور او می‌توان گفت این پرسپولیس بود که از این انتقال بیشتر متضرر شد.

لیگ برتر فوتبال ,

امین قاسمی‌نژاد

واژه «دربی نقل‌وانتقالات» را می‌توان برای ستاره‌ای جوان و درخشان استفاده کرد که مدعیان قهرمانی برای جذب او با هم رقابت می‌کنند، اما فرزاد مجیدی آن را برای هافبک 35 ساله شهر خودرو و بعد پیروزی استقلال مقابل پرسپولیس در جذب این بازیکن به کار برد. قاسمی‌نژاد تنها 233 دقیقه با پیراهن استقلال به میدان رفت و یک بار گل زد؛ گل سوم آبی‌ها به مس رفسنجان که پیروزی دشوار استقلال را قطعی کرد.

به نظر می‌رسید انتقال قرضی قاسمی‌نژاد به نیم‌فصل دوم به ناکامی‌های او پایان دهد، اما او در سیرجان هم به توفیقی دست نیافت و بیشتر به‌عنوان بازیکن ذخیره به میدان می‌رفت. با پایان این دوره قرضی، قاسمی‌نژاد باید به استقلال بازگردد تا شاید فصل تیره و تار خود را در اردوگاه آبی‌ها جبران کند، البته اگر به تیمی دیگر نرود.

لیگ برتر فوتبال ,

رضا اسدی

دیگر بازیکن پرسپولیسی این فهرست، رضا اسدی است که او نیز موفق نشد در فصل بیست و یکم انتظارات را برآورده کند. این بازیکن 26 ساله بعد از حضور موفق در سایپا و تراکتور ترجیح داد، مثل خیلی دیگر از پدیده‌های لیگ فوتبالش را در اروپا ادامه دهد. اسدی به اتریش رفت و دقیقاً مثل خیلی از ستاره‌های ایرانی دیگر نتوانست خودش را با فضای فوتبال این کشور وفق دهد و به ایران بازگشت.

خیلی‌ها اسدی را گزینه خوبی برای جانشینی احمد نوراللهی در پرسپولیس می‌دانستند اما عملکرد این بازیکن از ابتدا نشان‌دهنده این موضوع نبود. در حالی که گفته می‌شد اسدی و البته دیگر بازیکنان جدید پرسپولیس برای نشان دادن قابلیت‌های فنی‌شان نیاز به هماهنگی بیشتر با تیم دارند ولی زمان، عکس این موضوع را نشان داد. اسدی در 23 بازی که برای پرسپولیس به میدان رفت تنها موفق شد 4 بار دروازه حریفان را باز کند و بیشتر عملکرد او مورد انتقاد هواداران و کارشناسان قرار گرفت.

لیگ برتر فوتبال ,

رودی ژستد

سابقه پوشیدن پیراهن استون‌ ویلا انتظارات را از مهاجم فرانسوی آبی‌ها خیلی بالا برده بود. بعد از نمایش درخشان کوین یامگا هواداران استقلال با توجه به سابقه ژستد انتظار یک خط حمله آتشین را در تیم‌شان داشتند ولی رفته رفته مشخص شد، همه چیز باب میل آنها نیست. با وجود اینکه فرهاد مجیدی به دفعات از عملکرد این بازیکن در تیمش ابراز رضایت کرد و ژستد را مهره‌ای اساسی در پیشبرد اهدافش قلمداد می‌کرد ولی او در وظیفه اصلی‌اش که گلزنی است، موفق نبود. ژستد در 23 باری که برای آبی‌های پایتخت به میدان رفت تنها 3 بار موفق به گشودن دروازه حریفان شد. قرارداد این بازیکن برای دو فصل به مبلغ 450 هزار دلار بسته شده بود ولی با توافق طرفین این بازیکن 33 ساله بعد از یک سال حضور در استقلال، ایران را ترک کرد.

لیگ برتر فوتبال ,

مسعود ریگی

پدیده دو فصل پیش فوتبال ایران هر چند کمی دیر، اما تا حدی با پیراهن استقلال پیشرفت کرد که از او به عنوان یکی از شانس‌های جانشینی امید ابراهیمی و سعید عزت‌اللهی در تیم ملی یاد می‌شد. بی‌حاشیه و در اختیار تیم بودن ریگی را به یکی از بازیکنان محبوب هواداران استقلال تبدیل کرده بود. قرارداد این بازیکن درپایان فصل 1400-1399 با استقلال تمام شد و در حالی که همه انتظار داشتند این همکاری ادامه پیدا کند این هافبک وسط سر از سپاهان درآورد.

استقلالی‌ها اعلام کردند برای تمدید قرارداد با ریگی آماده بودند ولی او درخواست رقمی نجومی از باشگاه داشت. نحوه جدایی ریگی و حواشی پیش آمده روی سطح فنی این بازیکن در سپاهان نیز تاثیر گذاشت تا در فصل گذشته نتواند انتظارات را برآورده کند. ریگی با ترک استقلال از اذهان محو شد و از تیم ملی دور.

لیگ برتر فوتبال ,

ایبای گومز

حضور بازیکن پیشین آلاوس و اتلتیک بیلبائو در فولاد یکی از بمب‌های نقل و انتقالاتی فوتبال ایران در نیم فصل بود. هافبک- مهاجم جدید فولاد به دلیل پر بودن لیست بازیکنان این تیم فقط برای دور گروهی لیگ قهرمانان آسیا جذب شد و عجیب‌ اینکه این بازیکن در این 6 بازی تنها حدود 70 دقیقه به میدان رفت و کمک چندانی به جواد نکونام و تیمش نکرد. گومز بعد از امضای قرارداد با فولاد درباره مدت زمان کوتاه هم‌کاری‌اش با فولاد گفت: «آشنایی با اهواز و ایران ندارم و نمی‌خواهم ریسک کنم».

گفته شد گومزِ اسپانیایی قراردادی 70 هزار دلاری با فولاد بسته بود و با توجه به حضور 70 دقیقه‌ای‌اش در جریان بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا، می‌توان گفت هر دقیقه بازی این بازیکن حدود 30 میلیون تومان برای فولاد آب خورده است.

لیگ برتر فوتبال ,

انتهای پیام/

برچسب ها: لیگ برتر فوتبال
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار