کارآفرینی و سرمایهگذاری از آن دسته فعالیتهایی است که اقتصاد را زنده نگه میدارد و موجب کسب سود میشود. سرمایهگذاران و کارآفرینان همواره در پی پیدا کردن راههایی هستند که بتوانند از طریق آن، مزیتهای اقتصادی کسب کنند و در کنار آن، فرصتهای شغلی مناسبی برای جوانان و افراد جویای کار محیا سازند. وارد شدن به حوزه کارآفرینی و سرمایهگذاری همیشه چالشهای زیادی داشته است. پیدا کردن ایده مناسب، برنامهریزی و پیاده سازی برنامهها، نیازمند تجربه، توانایی مدیریت و ریسکپذیری بالا در افرادی است که در این مسیر پا میگذارند. در این مقاله قصد داریم به شما سه کسب و کار پر سود که در زمینه صنعت غذایی فعالیت میکنند را معرفی کرده و شما را در مسیر سرمایهگذاری در این زمینه راهنمایی کنیم.
صنایع غذایی، صنایعی پرسود و کمهزینه هستند که سرمایهگذاران و کارآفرینان زیادی را مجذوب خود کردهاند. علاقه افراد به صرف وعدههای غذایی خارج از منزل و راحتی میل کردن غذا و خوراکی در رستوران و کافه باعث میشود افراد بتوانند برای تفریح و دورهمیهای خود، به فضایی جذاب و جدید بروند و به غذاخوردن که یکی از لذتهای بزرگ برای افراد است، بپردازند. همچنین افرادی که درگیری و مشغله زیادی دارند و فرصت آماده سازی غذا و خوراک را ندارند، میتوانند با مراجعه به این مکانها، غذا میل کنند. تمامی موارد ذکر شده موجب فراهم آمدن فرصت بزرگی برای سرمایهگذاران شده است تا با استفاده از این نیاز، سود خوبی از این بازار کسب کنند.
به طور کلی اگر بخواهیم به ظرفیت بازار صنایع غذایی نگاهی بیاندازیم؛ متوجه نیاز روز افزون جامعه و افراد به فضاهای دلنشینی که بتوانند در آن بدون دغدغه ذهنی و فارغ از فشارهای کاری، درسی و زندگی به غذا خوردن و معاشرت با عزیزانشان بپردازند؛ میشویم. کافهها و رستورانها موقعیتی را در اختیار افراد قرار میدهند تا دیگر کسی دغدغه آماده سازی، سرو و جمع آوری غذا را نداشته باشد و در کنار همه این موارد، بتواند غذاهای جدیدی را امتحان کند که خود فرد امکان آماده سازی و پخت آن را ندارد. فارغ از این مسائل استفاده و کاربردهای این اماکن به مواردی همچون تفریح، محدود نمیشوند. بسیاری از افراد قرارهای ملاقات کاری و مواردی از این دست را در کافهها و رستورانها تنظیم میکنند. مدیران و افراد شاغل در حوزههای مختلف که جلسات متعددی را در طول روز برگزار میکنند، قرارهای خود را به گونهای میچینند که با صرفهجویی در وقت خود، هم به صرف وعده غذایی خود (صبحانه، ناهار، عصرانه و شام) برسند و هم بتوانند جلسه خود را در محیطی برگزار کنند که جلسه برای طرفین راحتی، جذابیت و دلنشینی بالایی داشته باشد.
با توجه به کابردهایی که از کافهها و رستورانها ذکر کردیم و نیازی که بابت این موضوع در جامعه شکل گرفته است، باید این فرصت بزرگ را یک غنیمت دانست و از آن به نحو احسن استفاده نمود. از آنجایی که صنعت غذایی را میتوان یکی از بهترین فضاها برای ورود و کسب سود و منفعت دانست، باید توجه کرد که راه اندازی کافه نان، راه اندازی رستوران و راه اندازی فست فود، در صورتی که به صورت اصولی و درست انجام بگیرد میتوانند به موفقیت بزرگی منجر شوند. در ادامه به شرح فرصت نهفته در سه کسب و کاری که اشاره کردیم، خواهیم پرداخت.
کافه نان یکی از مکانهایی است که به تازگی بر سر زبانها افتاده و در همین مدت کوتاه طرفداران زیادی را برای خود دست و پا کرده است. کافه نانها به سبب ارائه نان تازه و دارا بودن انواع نانهای فانتزی، محلی برای خرید راحت نان به شمار میرود. از جمله دلایل محبوبیت کافه نانها، امکان مصرف نانهای مختلف به عنوان میان وعده و یا صبحانه است. بسیاری از افراد به سبب ساعات خاص کاری، امکان مصرف صبحانه در خانه یا محل کار را ندارند. در نتیجه ترجیح میدهند با مراجعه به کافه نان، صبحانهای سالم و خوشطعم میل کنند. از دیگر کاربردهای کافه نانها میتوان به امکان برگزاری قرارهای کاری، صرف وعدههای غذایی سالم به سبب وجود نان در آنها و حتی محلی برای قرارهای دوستانه اشاره کرد.
مزیتها و کاربردهایی که از کافه نان ذکر کردیم، نشان دهنده فرصت و موقعیت خوبی است که در راه اندازی کافه نان وجود دارد. چرا که روزبهروز به طرفداران و مشتریان کافه نان افزایش مییابند. درحالی که تعداد این کافهها به نسبت طرفدارانی که دارد بسیار پایین است. توجه داشته باشید اگر که راه اندازی به صورت صحیح و بر طبق اصول پیش برود؛ میتوان از این راه سود قابل توجهی به دست آورد.
مراجعه افراد به رستوران دلایل متفاوتی دارد. برخی از افراد از روی علاقه به غذا و تجربه جدید به رستورانهای مختلفی میروند. برخی دیگر از افراد به رستوران رفتن را یک نوع تفریح میدانند و به منظور گذراندن اوقات فراغت به رستورانها مراجعه میکنند. دستهای دیگر هم رستورانها را به عنوان محلی برای برگزاری جلسات کاری انتخاب میکنند و تلاش میکنند با برگزاری جلسات کاری در کنار مصرف وعدههای غذایی؛ در زمان و وقت خود صرفهجویی کنند. از این رو میتوان رستورانها را جزء آن دسته مکانهایی دانست که در صورت دارا بودن کیفیت غذای بالا، هیچگاه خالی از جمعیت نخواهند بود. تأسیس و راه اندازی رستوران یکی از ایدههای بکر برای سرمایهگذاری است. به طور کلی هزینۀ تأسیس رستوران نسبت به سودی که در ادامه دارد بسیار معقول است. توجه داشته باشید در صورتی که تأسیس یک رستوران، مراحل راه اندازی را به طور درست و اصولی انجام دهد، تا حدود بالایی میتوان از پیشرفت و درآمد زایی آن، اطمینان داشت.
یکی از لذتبخشترین انواع غذا، فست فودها هستند. غذاهای فست فودی به سبب داشتن طعم و مزه جذاب، مخاطبان بیشماری دارند. در واقع این نوع کسبوکار اکثراً غذاهایی را به شما تحویل میدهد که امکان پخت و تهیه آن در خانه و منزل وجود ندارد و یا کیفیت و طرز تهیه آن به نوعی است که هرکسی نمیتواند آن را مهیا کند. فست فودها نیز مانند رستورانها به سبب ایجاد موقعیتی به منظور گذران اوقات فراغت، معاشرت با عزیزان و دوستان و صرف وعدههای غذایی؛ توانستهاند مشتریان زیادی را به دست بیاورند. راه اندازی فست فود یک فرصت سرمایهگذاری و کارآفرینی بسیار خوب است که سرمایهگذاران میتوانند با انجام این سرمایهگذاری، سود خوبی از آن به دست آورند. همانند سرمایهگذاری در رستوران و کافه نان، در صورتی که این سرمایهگذاری به دقیقترین شکل و توسط افراد باتجربه صورت بگیرد، ثمره بخش خواهد بود.
سرمایهگذاری در صنایع غذایی همواره شامل ریسکهای قابل توجهی بوده است. مجموعۀ بیک صنعت با سه دهه تجربه در زمینه راه اندازی کافه نان، کافه قنادی، رستوران، فست فود و ... آماده همراهی سرمایهگذاران و کارآفرینان محترم است. ما در مجموعه بیک صنعت به همراه متخصصان خبرۀ خود، آماده خدمت رسانی در تمامی مراحل سرمایهگذاری و راه اندازی، اعم از نوشتن بیزنس پلن، تهیه تجهیزات اولیه، اخذ مجوزهای لازم، انتخاب مکان مناسب و ... هستیم و آمادگی برداشتن موانع متعدد بر سر راه را داریم.