به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در نشست خبری که در سازمان بورس برگزار شد، ضمن اشاره به عبور بازار سرمایه از چالشهای فراوان و ایجاد فضای روانی نامطلوب در دو سال گذشته گفت: نقش رسانه در کنترل روانی بازار، شفافیت و مطالبهگری که از شرکتها میشود، برای همه مشخص و مبرهن است. از سال گذشته که فعالیت ما در سازمان بورس آغاز شد 3 محور حمایت از حقوق سرمایهگذاران، افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی و ارتقا اثربخشی و کارایی بازار سرمایه بود.
وی ادامه داد: 3 راهبرد اصلی سازمان بورس در سال گذشته عبارت است از تقویت اعتماد عمومی و شفافیت که در این راستا اقداماتی نظیر، تصویب بسته 10 بندی به جهت جلب تقویت اعتماد عمومی و برگرداندن جو روانی مثبت بر بازار تصویب شد، گام دوم پرداخت سود سهام عدالت نزدیک به 45 میلیون نفر یکجا پرداخت شد، گام سوم پرداخت مسجم و الکترونیکی سودهای سنواتی به سهامداران بود، گام چهارم ارتقا الزامات گزارشگری و افزایش شفافیت بود، گام پنجم نمایش عمق مظنه برای همه سهامداران بود، راهبرد دومی که ما در سازمان بورس به دنبال آن بودیم ارتقاء فرهنگ سرمایهگذاری و سواد مالی بود که در این راستا اقداماتی از جمله برگزاری نشستهای تخصصی، برگزاری گردهمایی، کارگروه و دورههای کوتاه مدت، برگزاری جلسات آشنایی با نمایندگان مجلس و مدیران دولتی و اقداماتی از این نظیر برگزار شد.
عشقی تصریح کرد: همچنین راهبرد سومی که در یک سال گذشته در دستور کار قرار گرفت، اصلاح قوانین و مقررات بود که در این راستا اقداماتی همچون اصلاح دستور حاکمیت شرکتی، مشارکت در اصلاح قانون تجارت، تدوین لایحه مدیریت تضاد منافع و بازبینی و اصلاح دستور العمل رسیدگی به تخلفات در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان بورس گفت: راهبرد چهارم افزایش کیفیت و سرعت رسیدگی به شکایات و تخلفات بازار سرمایه بود که به منظور تسهیل رسیدگی به شکایات و تخلفات در دستور کار قرار گرفت و در این راستا تدوین و تصویب دستورالعمل انتشار سابق تخلفاتی و کیفری مدیران ناشران و نهادهای مالی بود، که اقدام بسیار خوبی است. همچنین از دیگر اقدامی که در راستای این راهبرد در دستور کار قرار گرفت، پیگیری جهت تخصیص شعب کیفری رسیدگی کننده به جرایم بازار سرمایه بود.
وی ادامه داد:راهبرد پنجم، توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی با تمرکز بر سرمایهگذاری غیرمستقیم در راستای تقویت اعتماد عمومی بود که اقداماتی همچون، انحصارزدایی و تسهیل در فرایند صدور مجوز نهادهای مالی، طراحی و تاسیس صندوق سرمایهگذاری اهرمی و طراحی و راهاندازی صندوق تضمین اصل سرمایه به جهت تسهیل سرمایهگذاری برای تمامی سرمایهگذاران بسته به میزان ریسکی که می خواهند در بازار کنند، تاسیس و مدیریت شد. در راستای انحصار زدایی و تسهیل در فرایند صدور مجوز نهادهای مالی، 12 موافقت اصولی و 5 مجوز تاسیس شرکت کارگزاری که سال ها بود متوقف شده بود، دوباره راه اندازی شد.
عشقی گفت: راهبرد ششم توسعه و تعمیق بازار سرمایه بود که در این راستا اقدامات مثبتی سازمان بورس انجام داد از جمله، عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا بود که امیدواریم در آینده با گسترده شدن این بازار، تمامی خودرو ها به بورس کارا بیایند. همچنین از دیگر اقداماتی که در این راستا انجام شده، تسهیلگری و کاهش سرعت انجام افزایش سرمایه شرکتها بود.
رئیس سازمان بورس افزود: راهبرد هفتم توسعه و تکمیل زنجیره خدمات و محصولات بازارهای متشکل کالایی بود که راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی در این راستا و گواهی صرفهجویی انرژی اشاره کرد.
وی ادامه داد: راهبرد هشتم توسعه ابزارهای مشتقه با هدف پوشش ریسک سرمایه است، که انتشار گسترده اوراق بیمه سهام برای صندوق های درامد ثابت، افزایش بکارگیری قراردادهای مشتقه و بکارگیری دارایی پایه جدید قراردادهای آتی (صندوق طلا) از اقداماتی بود که در این راستا صورت گرفت.
عشقی گفت: راهبرد نهم تقویت مکانیزم های نظارتی پیشگیرانه فراگیر بود که در این راستا می توان به توسعه نظارت بر سبدگردانها و ایجاد سامانه نظارت بر صندوق های سرمایه گذاری اشاره کرد. راهبرد دهم تقویت زیر ساختها و توسعه راهکارهای مبتنی بر فناوری در بازار سرمایه بود که جهت تقویت زیر ساخت و توسعه فناوری بود که در این راستا افزایش دامنه نوسان صورت گرفت و ثمره آن کاهش صفهای خرید و فروش بود که شاهد آن بودیم.
انتهای پیام/