محمود حجتی در نخستین همایش بررسی ابعاد فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استانهای خوزستان و ایلام که امروز ( 26 آبان) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اگر حمایت دهیاران، فرمانداران، مسئولان و نمایندگان استانی نبود، قطعا به این دستاوردها دست پیدا نمیکردیم.
وی افزود: پژوهشگران، محققان و دانشگاهیان راهنمای طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی خوزستان بودند و باید از آنها تقدیر شود.
حجتی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، حیات مجددی به طرح 550 هزار هکتاری بخشید، تصریح کرد: پس از روی کار آمدن دولت، تولدی جدید در این طرح ایجاد شد زیرا این طرح متوقف شده بود و هیچ اعتباراتی برای این طرح نداشتیم اما اکنون یک میلیون دلار برای این طرح اختصاص داده شده است.
وی عنوان کرد: در طرح 550 هزار هکتاری اهداف بسیاری دنبال میشود که از جمله این اهداف طرح یکپارچه سازی اراضی منقطع با تفاهم با مردم و اجرای طرحهای زهکشی به صورت اصولی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه انتقال آب در برخی مناطق کشور به صورت تحت فشار و کم فشار انجام میشود، گفت: در برخی طرحهای انتقال آب به زمینهای کشاورزی، حتی تجدید نظر هم شده است و باید آب ها را از سدها با لوله منتقل کنیم و شبکه های آبرسانی را نیز تغییر دهیم.
حجتی گفت: امروز مهمترین راندمان تسطیح اراضی را داریم که هم موجب ارتقای کیفیت محصولات و کاهش مصرف آب است. طرحها در حال انجام است و تسطیح به صورت لیزری انجام میشود.
وی در خصوص عدم اختصاص آب به 220 هزار هکتار از طرح کشاورزی خوزستان بیان کرد: یکی از مشکلات ما عدم اختصاص آب 220 هزار هکتار از این طرح است و در این خصوص کم دقتی میشود. در وزارت نیرو اطلاع کافی وجود نداشت و با توجه به اطلاعاتی که داریم این مقدار زمین تحت قرارداد آب و برق خوزستان است و کشت میشود اما در مرکز محدودنگری میشود و باید در مرکز در مورد اختصاص آب به 220 هزار هکتار به تفاهم برسیم.
وزیر کشاورزی ادامه داد: در مورد عدم اختصاص آب به 220 هزار هکتار از طرح کشاورزی زمان را از دست دادیم و دو سال عقب هستیم و متعهدیم که نسبت به بیانات رییس جمهور در مجامع عمومی عمل کنیم.
حجتی با بیان اینکه 160 هزار هکتار از اراضی آماده و تحویل مردم شد، اظهار کرد: در همان روزهای اول دولت ماموریت بهره برداری طرح 550 هزار هکتاری را به جهاد کشاورزی استان دادیم و البته جهاد نصر هم در این خصوص همکاری میکند اما باید دستگاههای محلی با مردم تفاهم داشته باشند و یکی از مهمترین دستاوردهای این طرح افزودن 9 میلیون تن به محصولات کشاورزی کشور است.