کد خبر: ۲۲۶۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۲
اتفاقی عجیب در دنیای پزشکی / معرفی نخستین قرص سرطان
 
نخستین قرص عمومی سرطان معرفی شد. به گفته دانشمندان، این قرص تأثیر مخربی بر غده‌های سرطانی می‌گذارد و آنها را نابود می‌کند.
 
به گزارش گروه دانش و فناوری، دانشمندان یکی‌از بیمارستان‌های ایالات متحده آمریکا، نخستین قرص عمومی سرطان که “AOH1996” نام دارد را معرفی کردند. بنابر گفته‌های این دانشمندان، داروی فوق بیش از 20 سال است که در دست توسعه قرار دارد و هم‌اکنون با تأثیرگذاری فراوان قرار است بکار گرفته شود. گفتنی‌ست که این قرص توانایی نابود کردن غده‌های سرطانی مختلف در ابعاد متفاوت را دارد.

نخستین قرص عمومی سرطان معرفی شد

براساس بیانیه مطبوعاتی منتشرشده، داروی جدید سازمان تحقیقات سرطان City of Hope با نام AOH1996 که از حدود 20 سال پیش در دست توسعه قرار دارد، نمونه سرطانی پروتئینی موسوم به PCNA را هدف قرار می‌دهد. محققان می‌گویند این پروتئین در سلول‌های سرطانی به‌طرز منحصربه‌فردی تغییر می‌کند و همین مسئله به آن‌ها اجازه داده است دارویی بسازند که می‌تواند PCNA را هدف قرار دهد.
 
اتفاقی عجیب در دنیای پزشکی / معرفی نخستین قرص سرطان
 
نتایج اولیه از عملکرد این دارو نویدبخش بوده. AOH1996 تاکنون توانسته است در نمونه‌های آزمایشگاهی سلول انسان و نمونه‌های حیوانی، جلوی رشد تومورها را بگیرد. این دارو روی انواع سلول‌های سرطانی ازجمله سینه، پروستات، مغز، تخمدان، دهانه رحم، پوست و ریه مؤثر بوده است.
 
اتفاقی عجیب در دنیای پزشکی / معرفی نخستین قرص سرطان
 
سمت چپ: سلول‌های سرطانی درمان‌نشده، سمت راست: همان سلول‌ها پس از درمان با قرص AOH1996
PCNA که در تکثیر و ترمیم تومورها نقش حیاتی ایفا می‌کند، پیش‌تر غیرقابل درمان تصور می‌شد. «لیندا مالکاس»، پروفسور دپارتمان تشخیص مولکولی و درمان‌های آزمایشی City of Hope می‌گوید:
«PCNA مثل ترمینال بزرگ خطوط هوایی است که چند گیت پروازی را در بر گرفته است.»
 
اتفاقی عجیب در دنیای پزشکی / معرفی نخستین قرص سرطان
مالکاس درباره عملکرد این قرص می‌گوید: «قرص ضدسرطان ما شبیه به یک کولاک برف است که هاب کلیدی خطوط هوایی را می‌بندد و تمام پروازهای ورودی و خروجی را زمین‌گیر می‌کند – اما فقط آن پروازهایی را که حامل سلول‌های سرطانی هستند.»
«لانگ گو»، استادیار دپارتمان تشخیص مولکولی و درمان‌های آزمایشی City of Hope می‌گوید:
«ما متوجه شدیم که PCNA یکی از عوامل بالقوه در افزایش خطاهای تکثیر نوکلئیک اسید در سلول‌های سرطانی است. اکنون که نقطه بروز مشکل را می‌دانیم و می‌توانیم آن را مسدود کنیم، در این زمینه عمیق‌تر خواهیم شد تا فرایندهایی را درک کنیم که توسعه داروهای شخصی‌تر و هدفمندتر برای سرطان را امکان‌پذیر می‌کنند.»

 
 
برچسب ها: سرطان ، دارو
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار