سازمان هواشناسی کشور با اشاره به نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب، از بارش باران، در ارتفاعات و نواحی سردسیر بارش برف خبر داد و در عین حال نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر توصیه کرده است.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی سطح زردرنگ از نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت شمال غرب، تداوم فعالیت سامانهای در نیمهشرقی و در نواحی مستعد ناپایداریهای همرفتی طی روزهای سهشنبه (۷ فروردین) تا جمعه (۱۰ فروردین) خبر داد.
بر اساس این هشدار، طی روز سهشنبه (۷ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، دامنه و ارتفاعات گیلان، سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان، طی روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، جنوب آذربایجان غربی، کرمانشاه، زنجان، کردستان، قزوین، شمال همدان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال سمنان، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات استانهای تهران و البرز، طی روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای لرستان، مرکزی، اصفهان، یزد، ارتفاعات مازندران، جنوب خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، شمال فارس، شمال غرب کرمان و طی جمعه (۱۰ فروردین) در استانهای شرق اصفهان، یزد، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال هرمزگان بارش باران، در ارتفاعات و نواحی سردسیر برف، در نقاط گرمسیر با رعد و برق، وزش باد شدید، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ و در جادههای کوهستانی و گردنهها همراه با مه پیشبینی میشود.
از همین رو، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال جاری شدن روان آب، مه، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد.
در همین راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.
این سازمان همچنین از افزایش گرادیان فشاری طی روزهای ۷ تا ۱۰ فروردینماه در استانهای مختلف خبر داده و آورده است: وزش باد شدید و در نواحی مستعد، خیزش گردوخاک طی روز سهشنبه (۷ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، همدان، قزوین، البرز، مرکزی، قم، تهران، سمنان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، در روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، البرز، تهران، سمنان، شمال اصفهان، خراسان رضوی و خراسان شمالی، در روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای بوشهر، کرمانشاه، ایلام و شمال اصفهان و طی روز جمعه (۱۰ فروردین) در شرق سمنان، کرمان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان پیشبینی میشود.
از این رو احتمال اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، باغی و زراعی، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به ماشینآلات کشاورزی، نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد. در این راستا سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، اطمینان از استحکام سازههای موقت، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.
هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
جدیدترین نقشههای پیشبینی هفتگی بارش و دمای هوا بر مبنای نقشههای احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۶ فروردین ماه تا ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد.
بر این اساس، بارش هفته اول (۶ تا ۱۲ فروردین) کشور عمدتا بر استانها در کوههای زاگرس میانی و جنوبی، مناطقی از شمال غرب، دو سوی نیمه شرقی کوههای البرز و مناطق کوهستانی مرکز استان کرمان متمرکز است.
همچنین، با احتمال حدود ۷۵ درصد بارش انباشته هفتگی در مناطقی از استانها واقع بر زاگرس میانی و جنوبی در حدود ۱۰۰ میلیمتر یا بیشتر پیشبینی شده است. در سایر مناطق کشور بارش کمتر از نرمال است.
بارش هفته دوم (۱۳ تا ۱۹ فروردین) در نوار شمالی کشور کمتر از نرمال و برای سایر مناطق نرمال تا بیش از نرمال پیشبینی شده است. بیشترین افزایش بر استانها در جنوب غرب متمرکز است و مقدار بارش انباشته برای این مناطق با احتمال حدود ۷۵ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر پیشبینی شده است.
بارش کشور در هفتههای سوم و چهارم (۲۰ فروردین تا ۲ اردیبهشت) بین نرمال تا بیش از آن است. بارش انباشته برای برخی مناطق در نوار غربی کشور با احتمال حدود ۵۰ درصد در محدوده ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد میشود.
بارش کشور برای هفتههای پنجم و ششم (۳ تا ۱۶ اردیبهشت) در محدوده نرمال مورد انتظار است.
بر اساس گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، همچنین جدیدترین نقشههای پیشبینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۶ فروردین ماه تا ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد.
بر این اساس، دمای هوای هفته اول (۶ تا ۱۲ فروردین) در سواحل خزر و نوار شرقی کشور در محدوده نرمال، و برای سایر مناطق کشور از ۱ تا ۳ درجه کمتر از نرمال پیش بینی شده است.
همچنین، دمای هوای هفته دوم (۱۳ تا ۱۹ فروردین) در یک سوم شمالی کشور ۱ تا ۳ درجه و در شمال غرب به ۳ تا ۵ درجه بیش از نرمال میرسد. دمای هوا در مناطق مرکزی کشور نرمال و در سایر مناطق از ۱ تا ۳ درجه کمتر از نرمال خواهد بود.
دمای هوای هفته چهارم (۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت) در جنوب غرب نرمال و در سایر مناطق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.
دمای هوای هفتههای پنجم و ششم (۳ تا ۱۶ اردیبهشت) در مناطق غربی کشور در محدوده نرمال و برای سایر مناطق ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال برآورد میشود.