کامبیز عباسی در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تجهیزات و ادوات کشاورزی در نمایشگاه بین المللی استان اصفهان اظهار کرد: مرکز توسعه و تجهیز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با دو رویکرد اساسی کاهش تقاضای آب و استفاده از فناوریهای نوین در سال جاری پیش رفته و این راستا برنامههایی نیز اجرا کرده است.
وی افزود: تغییر تاریخ کشت، توسعه کشتهای نشاء، استفاده از واریتههای دارای طول رشد کوتاه و توسعه گلخانهای و محیطهای کنترل شده از جمله برنامههای اجرایی این مرکز بوده است.
مدیر مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امسال با وجود کاهش بارندگی حدود هشت میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد، تصریح کرد: سطح زیر کشت کشاورزی حفاظت شده و گلخانهای نزدیک به یک میلیون و 100 هزار هکتار است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تجهیزات و امکانات کشاورزی حفاظتی در ایران بومی سازی شده که یک چهارم قیمت جهانی برای تولیدکنندگان داخلی هزینه داشته و این بومی سازی با هدف فراهم کردن فضای تولید و پایداری تولید بوده است.
مدیر مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی به موضوع استانداردسازی اشاره و گفت: در سال 1391 حدود 100 تا 130 آزمون تجهیزات آبیاری داشتیم که این عدد در سال جاری به 760 آزمون رسیده است.
وی اضافه کرد: صنعت کشاورزی فراتر از صنعت خودروسازی کشور است، زیرا تجهیزات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی تضمین کننده امنیت غذایی آینده کشور بوده و باید به این صنعت همانند صنعت خودرو کشور توجه ویژهای شود. همچنین نرخ سود تسهیلات ماشین آلات در بخش کشاورزی باید اصلاح شود.
عباسی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی تا 30 درصد از هزینه تولید ماشینهای کشاورزی مبتنی بر فناوریهای نوین را به صورت بلاعوض تامین میکند، خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 110 هزار دستگاه انواع تراکتور و کمباین در کشور پلاک گذاری شده است.
منبع: ایسنا