به گزارش سلام نو به نقل از قدس آنلاین، در بخشی از نامه اعتراضی این داوطلبان که در اختیار گروه جامعه قدس قرار گرفته آمده است:
"در شرایطی که هزاران داوطلب با صرف زمان، انرژی، هزینه و برنامهریزی طولانیمدت خود را برای این آزمون آماده کردهاند، متأسفانه با بیتدبیری مسئولان مربوطه، دفترچه ای اجرا شده که نه تنها از نظر علمی و منطقی استاندارد نبوده، بلکه به روشنی اصول عدالت اجتماعی و رقابت سالم را زیر پا گذاشته است.
دلایل اصلی اعتراض ما عبارتاند از:
چرا داوطلبی که سالها در شهر خود تحصیل کرده یا ساکن بوده، باید شاهد صفر بودن ظرفیت در همان شهر باشد؟ این تصمیم موجب ایجاد هزینههای مالی و روانی شدید شده و عملاً داوطلبان را از زندگی شخصی و اجتماعیشان جدا کرده است، در حالیکه مدارس همان شهرها با کمبود معلم مواجهاند.
شغل معلمی باید بر پایه دانش، مهارت و علاقه افراد به آموزش باشد، نه بر مبنای وضعیت تأهل یا تعداد فرزند. در آزمونی که باید شایستهسالاری حرف اول را بزند، داوطلبان مجرد یا فاقد سابقه اداری عملاً از رقابت حذف شدهاند.
ما به حذف رشتههای غیرمرتبط از فرآیند جذب آموزش و پرورش اعتراض داریم. بسیاری از داوطلبان با وجود تحصیل در رشتههایی غیر از علوم تربیتی یا دبیری، توان علمی، علاقه و صلاحیت لازم برای معلمی را دارند. محدود کردن پذیرش فقط به برخی رشتهها، ظرفیتهای انسانی مستعد را نادیده میگیرد و برخلاف اصل عدالت آموزشی و فرصت برابر است.
اعلام منابع سنگین و جدید در فاصله بسیار کوتاه تا آزمون، باعث آشفتگی و سردرگمی داوطلبان شد. این اقدام بیبرنامه، از پایه با اصول آزمونگیری عادلانه مغایرت دارد.
بسیاری از داوطلبان آزمون استخدامی سالیان سال در آموزش و پرورش خدمت کرده اند ولی به دلیل نبودن رشته هایشان در دفترچه آزمون استخدامی شانس قبولی و استخدام رسمی از دست داده اند.
یکی از داوطلبان این آزمون به ما می گوید:لطفا این موضوع را پیگیری کنید و صدای ما جوان ها باشید. واقعاً چرا برای آزمون آموزش و پرورش بدون هیچ اطلاع قبلی یک سری رشته ها را حذف کردند. یک داوطلب یک سال است خود را برای آزمون آماده می کند حالا متوجه می شود رشته اش در دفترچه نیست.
نمی توانستید همان اول بگویید فلان قسمت ها تغییر می کند تا امثال من اینطور شوکه نشویم.
داوطلب دیگری هم به ما می گوید: چگونه ممکن است رشتهای که ستون فقرات علوم اجتماعی محسوب میشود، بهطور کامل از دبیری این حوزه در آزمون وزارت آموزش و پرورش کنار گذاشته شود؟ مگر نه اینکه بخش قابلتوجهی از محتوای درسی علوم اجتماعی مدارس، به مفاهیم جغرافیایی اختصاص دارد؟ آیا آموزشوپرورش آگاه نیست که جغرافیا، تنها رشتهای است که با تلفیق دانشهای محیطی، انسانی، اقتصادی و سیاسی، توانایی تبیین جامعنگرانه مسائل اجتماعی را دارد؟
حذف رشته جغرافیا از لیست مجازین دبیری شاخه مربوطه، نهتنها نوعی توهین آشکار به جایگاه علمی این رشته است، بلکه اقدامی است که آثار زیانبار آن در کیفیت آموزش دانشآموزان، در آیندهای نهچندان دور آشکار خواهد شد (همانطور که روز به روز به انتخاب های ناآگاهانه مسئولان در حوزه آموزش و پرورش واقفیم.)
یک خانم داوطلب این آزمون هم به قدس می گوید: من با یک بچه شیر خوار یکسال است درس خواندم و همه چیز را فدا کردم؛ رنج ها و خون دل های زیادی خوردم. یکسال است که از منزل بیرون نرفتم بعد از اینهمه شب نخوابیدن ها و استرس ها؛ الان اعلام کرده اند به رشته ما نیازی ندارند .
باید رشته کارشناسی من موقع ثبت نام بارگذاری شود. ملاک شرکت در آزمون بارگذاری مدرک رشته کارشناسی یا کارشناسی ارشد است در صورتی که حتی این رشته ها را هم ذیل دبیری و پرورشی هم نیاورده اند.
یکی دیگر از داوطلبان این آزمون نیز به مشکل دیگری اشاره می کند و می گوید: مشکل ما تعداد زیادی از دانشجویان روانشناسی این است که درسمان در ترم تابستان تمام می شود و امتحانات اوایل شهریور برگزار خواهد شد و بنابر این زمان فارغ التحصیلی ما اواسط شهریور خواهد بود؛ این در حالی است که طبق دفترچه آزمون باید تا آخر مرداد فارغ التحصیل شویم بنابر این فقط بخاطر حدود دو هفته از شرکت در آزمون محروم خواهیم شد.
این در صورتی است که مدرک را برای مصاحبه می خواهند که آن هم اواسط شهریور برگزار می شود و تا آن موقع مدرک ما آماده است اما فقط به خاطر یک تاریخ نمی توانیم در آزمون شرکت کنیم.