رحیم میدانی در گفتگو با مهر با اعلام جزئیات آخرین وضعیت بارشهای کشور در سال آبی جاری که از ابتدای مهرماه ۹۴ آغاز شده و تا پایان شهریورماه سال آینده ادامه دارد، گفت: در حال حاضر که نیمی از سال آبی ۹۵ - ۹۴ را پشت سر گذاشتیم، ۱۳۹ میلیمتر متوسط بارش کشور بوده است.
معاون وزیر نیرو اظهارداشت: مقایسه این میزان بارش با سال گذشته نشان میدهد که ۵۶ درصد افزایش بارش اتفاق افتاده و این میزان افزایش نسبت به میانگین درازمدت به میزان ۱۰ درصد افزایش بارندگی است. البته به تدریج که ما به سمت پایان زمستان پیش می رویم، میزان بارشها رو به کاهش است.
میدانی خاطرنشان کرد: به عبارتی فاصله ای که با بارشها در درازمدت پیدا کرده بودیم و رشد بارش اتفاق افتاده بود، رفته رفته در حال کاهش و نزدیک شدن به وضعیت سالهای گذشته است و به صورت کلی، روند کاهشی را در کل بارشها شاهد هستیم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: میزان بارشها در دی ماه امسال روند بسیار مناسبی را نسبت به درازمدت داشته ولی در بهمن ماه سالجاری میزان بارشها رو به کاهش رفت و این مسئله باعث شد تا به آمارهای گذشته نزدیک شویم که به معنای کاهش دوباره میزان بارش های کشور است.
میدانی تصریح کرد: امیدوارم روند به نحوی پیش نرود که دوباره در پایان اسفندماه امسال میزان بارندگی ها نسبت به گذشته کاهش پیدا کند و منفی شود و اوضاع بهبودی را نشان ندهد. با این وجود، در شرایط فعلی ۱۰ استان کشور نسبت به میانگین درازمدت کاهش بارندگی دارد.
معاون وزیر نیرو افزود: استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، سمنان و هرمزگان نسبت به میانگین درازمدت دارای بارش های منفی هستند ولی میانگین کشوری تا به امروز مثبت است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: آبی که به مخازن سدهای کشور تا ۲۱ بهمن ماه وارد شده، حدود ۱۴.۷ میلیاردمترمکعب است. از ۱۶۶ سدی که وزارت نیرو آنها را تحت کنترل دارد، در ۷۰ مورد میزان پُرشدگی مخازن کمتر از ۴۰ درصد است.