وی ادامه داد: بحث تجارت موضوع دیگری است که در دستور کار هیأت دولت برای بررسی در این سفر قرار گرفته است. الآن تجارت ما حدود 500 میلیون دلار است .
واعظی افزود: از زمانی که رئیس جمهور آذربایجان به تهران آمد فضای بسیار خوبی برای همکاری به وجود آمد و میتوانیم آنها را گسترش دهیم. نکته دیگر هم سخنرانی آقای روحانی در مجلس این کشور هست که انشالله انجام خواهند شد. همچنین در این سفر تعداد زیادی از تجار از بخش خصوصی که علاوه بر تهران از استان های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیلهستند نیز رئیس جمهوری را همراهی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دولت بنا ندارد شبکههای اجتماعی که از آنها استفاده درست میشود را مسدود کند، افزود: ما همواره از کاربران خواهش کردهایم که از شبکههای مجاز استفاده مجاز کنند.
وزیرارتباطات ادامه داد: در یکی دو ماه گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و تعدادی از دانشگاهها و گروههای داخلی شبکههای اجتماعی داخلی راهاندازی کردهاند که بسیار کار ارزندهای است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه فعالیت این شبکهها از نظر اقتصادی برای وزارت ارتباطات به صرفه نیست، اذغان کرد: با این وجود بدلیل استقبال مردم از این شبکهها، فعالیت این شبکهها آزاد است؛ فقط از مردم میخواهیم که در استفاده از این شبکه ها اخلاق را رعایت کنند.
واعظی در ادامه با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی مجازی، گفت: در جلسه این هفته شورای عالی مجازی، پیامکهای انبوه مورد بحث قرار گرفت و روی کلیات و ضرورت آن تاکید شد و قرار بر این شد که در جلسه آینده بر روی جزییات بحث شود.
وی همچنین در مورد شبکه ملی اطلاعات، گفت: 10 سال است که در مورد شبکه ملی اطلاعات بحث میشود که در قانون برنامه پنجم نیز به طور جدی بر روی آن بحث شده و دولت این موضوع را در اولویت جدی خود قرار داده و با توجه به اینکه در دو سال اول برنامه پنجم اجرا نشده است، انشاالله ما آن را در دو سال آخر برنامه اجرایی خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات گفت: با مساعدت و کمک معاونت برنامهریزی برای تامین بودجه شبکه ملی اطلاعات، امیدواریم بخشی از این طرح امسال و بخش عمده آن در سال آینده انجام شود.
وی با بیان اینکه شهر قم به عنوان پایلوت انتخاب شده است، گفت: ما، قم را به عنوان پایلوت برای اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات انتخاب کردهایم تا هم به صورت تولید و محتوا و هم اپلیکیشن به روی آن کار شود.
واعظی همچنین با اشاره به نقش بخش خصوصی در اجرایی ساختن شبکه ملی اطلاعات، گفت: در زیرساخت با توجه به اینکه هزینه عظیمی دارد، هیچ بخش خصوصی حاضر نمیشود ورود کند، اما بقیه اقدامات دیگر را به دست بخش خصوصی دادهایم.
وزیر ارتباطات در ادامه در خصوص اینترنت رایگان، گفت: بعید میدانم اینترنت در جایی رایگان باشد و ما فعلا بنای این کار را نداریم، چون اینترنت در ایران در اختیار بخش خصوصی است.
وزیر ارتباطات بعد از پاسخ به سوالات خبرنگاران در حوزه مربوطه اش به سوال یک خبرنگار که در مورد تاثیر انتخابات میان دورهای آمریکا بر روند مذاکرات هستهای با این مضمون که احتمال داده میشود جمهوریخواهان اکثریت مجلس را در این انتخابات بگیرند، آیا این موضوع بر مذاکرات هستهای ایران تاثیر میگذارد؟ گفت: آنچه که در داخل آمریکا اتفاق میافتد، معنای جناحی و جریانی نمیدهد و آنچه که در مذاکرات، مبنا قرار میگیرد، پایبندی ایران به مذاکرات است و در مقابل نیز این پایبندی در آمریکا باید وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: نمایندگان جدید از اول ژانویه میتوانند وارد پارلمان شوند لذا سوم آذر هیچ ارتباطی با آن دوره ندارد و اگر مذاکرات هم تمدید شود، در آمریکا، قوه مجریه از یک نفوذ بالایی برخوردار است و میتواند منویات خود را در روابط خارجی محقق کند.
واعظی مذاکرات هستهای را یکی از پیچیدهترین پروندههای بعد از انقلاب نام برد و گفت: مذاکرات هستهای از قطعنامه 598 نیز پیچیدهتر است و تا الان نیز کار بسیار بزرگی انجام شده و تیم مذاکرهکننده هوشمندی به خرج داده است.
وی تصریح کرد: تا آنجا که من در جریان ریز مذاکرات هستهای قرار دارم، منافع کشور و خط قرمزها نیز به خوبی در این مذاکرات رعایت شده است.
واعظی همچنین در مورد مذاکرات مسقط و در پاسخ به این سئوال که آیا مذاکرات نهایی در این مکان صورت میگیرد؟ گفت: مذاکرات مسقط یک مرحلهای است از مراحل گذشته و همچنان که این مذاکرات در وین و نیویورک یک گام پیش رفته است، در مذاکرات مسقط نیز این مذاکرات یک گام رو به جلو خواهد رفت.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: توافقاتی که در این چند ماه گذشته انجام شده، آن موقعی عملیاتی میشود که همه آنچه که ما بخواهیم و همه آنچه که آنها بخواهند، در یک مجموعه دیده شود.
انتهای پیام/