کد خبر: ۳۴۶۶۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
وزیر دفاع:
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص تکمیل انتقال سامانه اس 300 و منطقه استقرار این سامانه گفت: بخش عمده اس 300 به ایران وارد شده و بخش دیگر در حال بارگیری و انتقال است و ظرف یک ماه آتی این سامانه به طور کامل به داخل کشور وارد می‌شود.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص تکمیل انتقال سامانه اس 300 و منطقه استقرار این سامانه گفت: بخش عمده اس 300 به ایران وارد شده و بخش دیگر در حال بارگیری و انتقال است و ظرف یک ماه آتی این سامانه به طور کامل به داخل کشور وارد می‌شود.

به گزارش ایسنا، حسین دهقان در نشست خبری با تاکید بر اینکه پرسنل نظامی کشور آموزش‌های لازم جهت نگهداری و به کارگیری از این سامانه را دیده‌اند، گفت: درباره محل استقرار این سامانه متناسب با تهدیداتی که علیه نقاط حساس کشور مطرح می‌شود تصمیم‌گیری خواهد شد.

وزیر دفاع درباره استقرار سامانه اس 400 توسط روسیه درغرب کشور گفت: زمانی که ما به دنبال پیگری قرارداد اس 300 بودیم، روس‌ها پیشنهاد تحویل سامانه اس 400 به ایران را مطرح کردند و بر پیشنهاد خود اصرار داشتند اما ما بر لزوم دریافت اس 300 تاکید کردیم و حاضر نشدیم بحث دیگری را در برابر پیشنهاد طرف روس قبول کنیم.

وی گفت: امروز همکاری ما با روس‌ها جهت مبارزه با بی‌ثباتی و ناامنیتی در منطقه و دسترسی به صلح و امنیت در سطح منطقه وریشه‌کن کردن ترور و ترویسم در منطقه‌، یک همکاری راهبردی است به طور طبیعی نیز همکاری های خودرا به طور جدی و تا زمان دستیابی به اهداف مورد نظر انجام می‌دهیم.

دهقان در خصوص حضور هواپیماهای جنگنده روسی در همدان گفت: پذیرش هواپیماهای روسی در همدان در راستای همکاری های متقابل ایران و روسیه جهت مورد هدف قرار دادن تجهیزات و تجمعات در جریان های تروریستی است و این موضوع نیز بنا بر درخواست سوریه انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ایران به هیچ عنوان پایگاه هوایی در اختیار روس‌ها قرار نداده است گفت: فعلا استفاده از پایگاه های دیگر در برنامه نیست اما اگر شرایط عملیاتی اقتضا کند بررسی و تصمیم گیریهای لازم انجام خواهد شد.

وزیر دفاع گفت: ممکن است براساس نیاز برخی از تعمیرات جزیی و حتی تسلیح هواپیماهای روسی نیز انجام شود.این هواپیماها از فرودگاه همدان نشست و برخاست می‌کنند اما به این معنی که پایگاه هوایی داشته باشند مستقر نیستند.

دهقان در خصوص اعتراض برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: اساسا تصمیم درباره پرواز هواپیماهای روسی تصمیم نظام است و به عنوان همکاری در مبارزه با داعش محسوب می‌شود. همچنین شورای عالی امنیت ملی در این رابطه مصوبه‌ای داشته است.

وی با اشاره به موارد مورد اختلاف ایران وروسیه با امریکا درباره سوریه گفت: شناسایی گروههای تروریستی در سوریه موضوع مورد اختلاف ایران و روسیه با غرب است، غرب بر این باور است که فقط باید با داعش به عنوان گروه تروریستی در سوریه مقابله شود اما ما بر این باوریم که همه گروهایی که با اسلحه جهت ناامنی در این کشور فعالیت میکنند تروریست هستند وباید با آنها برخورد شود.

وزیر دفاع درباره همکاری دفاعی ایران با کشورهای مختلف دنیا خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم تلاش ما بر این است که به دیپلماسی دفاعی به طور جدی بپردازیم. در همین راستا من تاکنون با شش رئیس جمهور در منطقه و همچنین بیش از 36 وزیر دفاع ملاقات‌هایی داشته‌ام.

وزیر دفاع گفت: امروز شاهدیم که عربستان در تهاجمی که به یمن کرد شکست خورد و در یک باتلاقی گرفتار شده که خروج از آن امکان پذیر نیست و هم‌پیمان‌های آنها یک به یک از آنها جدا می‌شوند و حاکمیت سعودی از درون با خود اختلافاتی دارد و ارتش پوشالی این رژیم عملا با بدترین تهاجماتی که می‌توانست انجام دهد امروز ناموفق شده است.

وی با اشاره به شرایط ترکیه اظهار کرد: ترکیه نیز از وضعیت مشابه برخوردار است چرا که زمانی که در سوریه جریان تکفیری و صهیونیستی علیه نظام مشروع سوریه اقدامات نظامی انجام می‌دادند ترکیه از آنها حمایت و حتی پشتیبانی جدی صورت داد و می‌توان گفت به یکی از پایگاه های جدی حمایتی از داعش تبدیل شده بود، آنها درعراق نیز به همین کیفیت سیاستهای خود را ادامه می‌دادند البته شدت این اقدامات در قبال عراق از طرف ترکیه کمتر از سوریه بود.

وزیر دفاع به وضعیت عراق اشاره کرد و گفت: امروز در عراق دولت در حال به دست آوردن انسجام و تقویت خود است و همچنین جریان داعش در این کشور روزهای پایانی خود را طی می‌کند در سوریه نیز نتایج اقدام مشترک ایران و سوریه و جریان مقاومت و روسیه فضای عمومی را هم از لحاظ میدانی و هم از نظر سیاسی با تغییراتی مواجه کرده است.

دهقان درباره برخی از نگرانی های مطرح شده نسبت به همکاری ایران و روسیه در مقابله با داعش اظهار کرد: ما به دنبال برانگیختگی کشورهای دیگر درسطح دنیا هستیم. چرا که داعش به عنوان برنامه ای تعریف شده جنگ عملیاتی و در عین حال اقدامات عملیاتی بسیاری انجام می‌دهد. و در قبال این اقدامات همه ملت ها و دولت ها در معرض تهدید قرار دارند. وهمگان باید درجهت مقابله وارد شوند.

وی درباره برنامه وزارت دفاع در حوزه دفاعی اظهار کرد: آنچه در برنامه ششم توسعه از طرف دولت مطرح شده است، توسعه جنبه های دفاعی در همه زمینه ها را شامل می‌شود. متاسفانه ما در سال‌های اخیر به دلیل برخی محدودیت ها در زمینه تجهیزات هوایی و جنگنده ها سرمایه گذاری جدی نکردیم، اما برنامه‌هایی در این زمینه پیش بینی کردیم .

دهقان در مورد احتمال بازدید دوباره از پارچین گفت: پرونده پارچین در شورای حکام و آژانس انرژی اتمی بسته شده اما اینکه بر مبنای پروتکل الحاقی یا ان.پی.تی درخواست‌هایی در این باره شود، انجام آن مشروط به قبول کردن طرف مقابل است که در این راستا عربستان و برخی کشورها پولهایی خرج می کنند ولی موفق نخواهند شد.

وزیر دفاع درباره کمک ایران به مقاومت گفت: هر جا، هرکسی برای مقابله با اسراییل از ما کمک بخواهد، این کار را بی دریغ انجام خواهیم داد.

وزیر دفاع با اشاره به اینکه امروز ایران به پنج قاره دنیا محصولات دفاعی و نظامی خود را ارسال می‌کند خاطر نشان کرد: ایران امروز در هر پنج قاره به جز امریکا برای محصولات دفاعی خود مشتریانی دارد.

دهقان درباره خرید تسلیحات سبک ازجمله کلاشینکف توسط ایران اظهار کرد: تمرکز ما در 10 سال اخیر به دلیل اولویت‌دهی به صنایع هوافضا، دریایی و پدافندی باعث شد که تولید سلاح‌های سبک مثل کلاش کم شود که مقدار تولید ما نیازمان راتامین نمی کرد اما با توجه به شرایطی بحرانی در منطقه، نیاز به این سلاح‌ها بیشتر حس شد لذا خریدی در این خصوص صورت گرفت که عمدتا سرمایه‌گذاری در جهت تقویت زیرساخت‌های تولید داخلی است.

برچسب ها: دهقان ، اس300 ، روس
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار