به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛علیرضا ارزانی ممقانی با بیان اینکه در حال حاضر انحصار تولید آلو در دنیا به شهرستان نیشابور تعلق دارد، توضیح داد: در حال حاضر به دلیل به صرفه نبودن تولید آلو برای کشاورزان، آنها در حال قطع درختان آلوی خود هستند و به جای تولید، باغهای خود را به منظور مصارف تفریحی واگذار میکنند چرا که سود این کار بیشتر از تولید و رنج آن کمتر است.
وی تاکید کرد: باید برای تولیدات خود ارزش قائل شویم و از تولیدکنندگان حمایت کنیم، اما در حال حاضر متاسفانه برای موز که ارزانترین میوه در دنیاست کارتنهای مخصوص در نظر گرفتهایم اما آلو در کارتن موز صادر میشود.
ارزانی ممقانی با اشاره به رکود شدید در بازار آجیل و خشکبار، گفت: تا به حال این حد رکود را در بازار ندیده بودم. در حال حاضر مردم نسبت به لزوم مصرف تنقلات آگاهی دارند. دلیل رکود در بازار و کاهش تقاضا، شاید کاهش قدرت خرید مردم باشد.
وی بر لزوم عرضه تنقلات سالم در بوفه مدارس، تاکید کرد و گفت: چهار سال است که در خصوص لزوم عرضه تنقلات سالم به جای چیپس، پفک و ساندویجهای ناسالم به مسئولان هشدار دادهایم اما متاسفانه در دولت قبل هیچ توجهی به آن نشد. در دولت حاضر وعدههایی در حد حرف داده شده است که امیدواریم عملی شود.
با کشاورزی سنتی صنعت آجیل و خشکبار نابود خواهد شد
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بر لزوم صنعتیسازی کشاورزی و آجیل و خشکبار، تاکید و بیان کرد: در شرایطی که همه کشورهای پیشرفته به سمت صنعتیسازی سیستم کشاورزی پیش میروند ما نیز باید به این سمت برویم چرا که با بحران کمآبی موجود آبیاری سنتی هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد و در صورت ادامه این روند صنعت آجیل و خشکبار نیز نابود خواهد شد.
ارزانی ممقانی اضافه کرد: در حالی که ایران و آمریکا برای تولید صادرات پسته با هم رقابت میکنند اهمیت کاهش هزینههای تولید این محصول بیش از پیش نمایان میشود چرا که ایران در صورت کاهش هزینههای تولید و صنعتیسازی کشاورزی میتواند با صادرات یک کیلو پسته 40 کیلو گندم وارد کند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر صنعت خشکبار باید از حالت خامفروشی صرف خارج شود و به سمت فراوری، بستهبندی و رعایت استانداردهای لازم پیش رود تا علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در این صنعت اشتغالزایی انجام شود.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد خاطرنشان کرد: چنانچه به سمت صنعتیسازی کشاورزی پیش برویم دیگر شاهد کمبود محصول بر اثر گرما و سرمازدگی نخواهیم بود چرا که راههای نوین مبارزه با آفات در دنیا وجود دارد و ما نیز باید از این علم موجود استفاده کنیم چرا که با روالی که در پیش گرفتیم جایگاه کنونی خود را در دنیا از دست خواهیم داد، این در حالی است که کشورهایی مثل چین و ترکیه به سمت کشاورزی صنعتی و تولید آجیل و خشکبار پیش میروند و رقبای ما در این صنعت در دنیا افزایش خواهند یافت.
وی به اقلیم خاص کشور و مزیتهای موجود برای تولید آجیل و خشکبارهای متنوع، اشاره کرد و گفت: در صورت صنعتیسازی میتوانیم صنعت خشکبار را در کشور متحول کنیم اما باید در درجه اول محصولات صادرات محور تولید کنیم و بتوانیم اشتغال انبوهی از این طریق ایجاد کنیم.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد در خصوص اهمیت غذایی تنقلات سالم در دنیا گفت: جنگ آینده، جنگ آب و غذاست و توجه ما به کشاورزی و خشکبار فقط از دید صنعت و اقتصاد نخواهد بود چرا که این صنعت پشتوانه غذایی جامعه است.
ارزانی ممقانی افزود: ارزانترین آجیل کشور در حال حاضر، نخودچی است که تولید آن به صورت انحصاری در دنیا به کشور ایران تعلق دارد اما به آن توجه لازم نمیشود.
رفتار کارمندان مالیاتی مطابق با سیاستهای تولیدی نیست
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد به فشارهای سازمان امور مالیاتی به عنوان یکی از مشکلات موجود صنعتیسازی آجیل و خشکبار اشاره کرد و گفت: بسیاری از شرکتهای بزرگی که در این صنعت سرمایهگذاری کرده بودند به دلیل فشارهای امور مالیاتی در حال تعطیلی هستند و این درحالی است که واردات بیرویه و قاچاق باعث شده صنعت آجیل و خشکبار به خطر بیفتد و نیازمند حمایت سازمانهای دولتی باشد.
وی، رفتار برخی کارمندان سازمان امور مالیاتی با تولیدکنندگان را توهینآمیز دانست و گفت: حتی شعار تکریم ارباب رجوع در این سازمان به درستی انجام نمیشود و سازمان امور مالیاتی به جای حمایت از تولید داخلی به تولیدکنندگان فشار میآورد که این رفتار با سیاستهای حمایت از تولید و صادرات کشور همخوانی ندارد.
ارزانی ممقانی با بیان اینکه صنعت آجیل و خشکبار حرکتی خوبی را به سمت صنعتیسازی شروع کرده بود، افزود: شرکتهای بزرگی در زمینه فرآوری و بستهبندی تنقلات سالم سرمایهگذاری کرده بودند اما فشارهای امور مالیاتی از یک طرف و تامین نشدن مواد اولیه و قاچاق بیرویه از طرف دیگر آنها را در این حرکت ناکام گذاشت.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد ادامه داد: نمیگوییم سازمان امور مالیاتی نباید مالیات دریافت کند اما مالیات دریافتی باید مالیات به حق باشد تا نه تولیدکنندگان و نه مصرف کننده متضرر نشوند و واحدهای تولیدی به تعطیلی کشیده نشوند چرا که تعطیلی این واحدها با از دست دادن فرصتهای شغلی فراوان و به خطر افتادن صنعت آجیل و خشکبار همراه خواهد بود.
انتهای پیام/