وی افزود: این واگذاری شامل بخشهای مختلف است بهطوری که چهار کشتارگاه با نامهای کشتارگاه اقلید فارس، یاسوج، ایلام و جونقان در شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری عرضه خواهد شد.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصیسازی توضیح داد: سهام این چهار کشتارگاه ۱۰۰ درصد متعلق به دولت است. قیمت پایه سه کشتارگاه اول حدود ۱۰ میلیارد تومان و قیمت کشتارگاه چهارم حدود ۱۵ میلیارد تومان است.
سبحانی درباره دیگر واگذاریها، ادامه داد: علاوه بر اینها ۹۲ درصد از نساجی قائمشهر را با قیمت پایه حدود ۲۹ میلیارد تومان عرضه خواهیم کرد، این دومین نوبت عرضه نساجی قائمشهر است که امیدوار هستیم واگذاریاش موفقیتآمیز باشد.
وی اضافه کرد: مجتمع صنعتی اسفراین نیز که تقریبا جزو شرکتهای بزرگ ما برای واگذاری است با ارزش تقریبی حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و لولهگستر اسفراین با قیمت پایه ۲۷۵ میلیارد تومان عرضه خواهند شد. علاوه بر این عرضه پالایشگاه پارسیان سپهر را خواهیم داشت که این هم با قیمت پایه حدود ۱۳ میلیارد تومان آماده عرضه است. البته ۲۰ درصد از این پالایشگاه متعلق به دولت است.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصیسازی تشریح کرد: همچنین شرکت پیمانکاری کارهای زیربنایی آبپیماب با قیمت تقریبی ۴۲ میلیارد تومان عرضه خواهد شد.
سبحانی بیان کرد: تصور میکنیم بعد از واگذاری پانزدهم شهریورماه که بزرگترین واگذاری سال ۱۳۹۵ بود عرضه دوازدهم مهرماه بزرگترین واگذاری سازمان خصوصیسازی در سال ۱۳۹۵ باشد با این توضیح که در سال ۱۳۹۵ ما تمامی شرکتهای باقیمانده برای خصوصیسازی را باید قیمتگذاری کنیم و مرحله آمادهسازی آنها را برای ورود به بورس یا فرابورس مهیا کنیم.
وی افزود: تقریبا در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۵ باید منتظر باشیم که مزایدههای دیگری را داشته باشیم که سطح آن مزایدهها میتواند بیشتر یا کمتر از ارقام ذکر شده باشد. انشاالله بتوانیم برای تمامی شرکتهای باقیمانده در لیست واگذاری سال ۱۳۹۵ که حدود ۲۰۰ شرکت هستند زمینه عرضه را به خوبی فراهم کنیم.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصیسازی خاطرنشان کرد: از ابتدای تاسیس سازمان خصوصیسازی یک هزار و ۱۱۱ شرکت در لیست واگذاریها قرار داشتند که این تعداد شرکت در دورههای مختلف به فروش رفتند یا ورشکست شده یا انحلال پیدا کردند و یا از زیرگروه یک و دو خارج شدند و آن چیزی که در حال حاضر باقیمانده حدود ۲۰۰ شرکت است که تا سال ۱۳۹۵ باید عرضه شود.
سبحانی ادامه داد: باید بپذیریم که شرکتهای باقیمانده مانند سالهای ابتدایی شروع خصوصیسازی پرمتقاضی نیستند، چرا که در هر بنگاهی در ابتدا جنسهای خوب را میخرند و در انتها شرکتهایی که مقداری مشکل دارند باقی میمانند و این موضوع کار را برای خصوصیسازی سختتر میکند. از این منظر اگر بخواهیم آنها را براساس قیمتهای واقعی که ارزشیابی میشود عرضه کنیم، ممکن است برای تعدادی از آنها مشتری پیدا نشود و اگر بخواهیم از روشهای دیگری ارزشیابی کنیم ممکن است ما را به موضوعاتی متهم کنند، بنابراین ظرافت واگذاریها در سال ۱۳۹۵ در عین سخت بودن پیچیده هم است با این توضیح که تمام شرکتهای باقیمانده باید مطابق قانون تا پایان سال ۱۳۹۵ شرایط عرضهشان فراهم شود.
وی توضیح داد: شرکتهای گروه یک تا پایان سال ۱۳۸۹ و گروه دو باید تا پایان سال ۱۳۹۳ واگذاریشان تمام میشد، اما با مصوبهای که مجلس شورای اسلامی به تصویب رساند، این موضوع دو سال تمدید شد و انتظار میرود که واگذاریها تا پایان سال ۱۳۹۵ به اتمام برسد، ولی اینکه تا چه حد این موضوع به مرحله ظهور برسد به عوامل دیگری که ما چندان در آن دخل و تصرف نداریم بر میگردد.
مشاور رئیس کل سازمان خصوصیسازی در پایان گفت: وضعیت بازار سرمایه و شرایط کلی کشور در واگذاریها تعیینکننده خواهد بود، ولی با توجه به شرایط پساتحریم و اتفاقهای خوبی که در صحنههای بینالمللی برای کشورمان پیش میآید و فضای امنیتی که برای سرمایهگذاران فراهم میشود، امیدوار هستیم که در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۵ رونق اقتصادی داشته باشیم.