حمیدرضا سیفی در گفتگو با ستاد خبری روابط عمومی در آستانه هفته تامین اجتماعی، اظهار داشت: مدیرعامل، هیأتمدیره و مدیران ارشد سازمان تأمیناجتماعی در دوره ٤ساله مدیریتی این سازمان، تلاش های وافری کردند تا تحولاتی در مدیریت این سازمان ایجاد کنند و به موفقیتهایی نیز دست یافتند؛ اما این تلاشها همچنان باید تداوم داشته باشد.
سیفی افزود: آنچه در شرایط فعلی باید بیشتر به آن توجه شود و میتواند تقویت سازمان تامین اجتماعی را نیز در پی داشته باشد، افزایش نقش شرکای اجتماعی در تصمیمگیریهای این سازمان است.
وی اضافه کرد: مدیران ارشد سازمان تأمیناجتماعی باید از ظرفیتهای شرکای اجتماعی این سازمان و بخصوص کارفرمایان، در تصمیمگیریها و سرمایهگذاریها استفاده کنند تا موفقیت بیشتری برای سازمان و بیمهشدگان تحت پوشش آن به ارمغان آید.
عضو هیأتمدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی بر احیای سه جانبه گرایی تأکید دارد و این اعتقاد و باور، باید در میدان اجرا هم خود را نشان دهد و شرکای اجتماعی سازمان به شکلی مؤثر در تصمیمگیریها و مدیریت این سازمان نقش داشته باشند.
سیفی، تأمیناجتماعی را سازمانی عمومی و غیردولتی عنوان کرد و افزود: مدیران فعلی سازمان تأمیناجتماعی توانستهاند تأمیناجتماعی را از حاشیهها و سوءاستفادهها دور نگه دارند اما اگر شرکای اجتماعی در مدیریت این سازمان نقشی نداشته باشند، امکان سوءاستفادههای مجدد از این سازمان و منابع آن در آینده وجود خواهد داشت.
وی تاکید کرد: کارفرمایان یکی از اصلیترین تأمینکنندگان منابع سازمان تأمیناجتماعی هستند و اگر در تصمیمگیریهای این سازمان وارد شوند، میتوانند حجم زیادی از منابع را با خود به این سازمان بیاورند.
سیفی در خصوص سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی و شرکت سرمایهگذاری این سازمان (شستا) گفت: در شرایط اقتصادی فعلی کشور، سرمایهگذاری در حوزه تولید، ریسک زیادی دارد و ممکن است موفقیتآمیز نباشد. در این شرایط مناسبتر است که سازمان تأمیناجتماعی در حوزههای بالادستی اقتصاد یا حوزههای خدماتی که ریسک کمتر و بازار بیشتری دارند، سرمایهگذاری کند.
عضو هیأتمدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران خاطرنشان کرد: اگر تفکر و نوع نگاه بخش خصوصی، در حوزه اقتصادی سازمان تأمیناجتماعی و شرکت سرمایهگذاری این سازمان (شستا) حاکم باشد، کارآمدی فعالیتهای اقتصادی این سازمان افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه بهتر است سازمان تأمیناجتماعی در سرمایهگذاریها بیشتر از مشورت کارفرمایان استفاده کند، اظهار داشت: کارفرمایان از جمله شرکای اجتماعی مهم سازمان تأمیناجتماعی هستند که به سبب سهم قابل توجه در تأمین منابع این سازمان، نسبت به شرایط منابع و مصارف و سرمایهگذاریهای این سازمان، حساسیت ویژهای دارند.
وی افزود: اگرچه کارفرمایان همواره تأکید دارند که سازمانهای بیمهگر اجتماعی و ازجمله سازمان تأمیناجتماعی برای اینکه بتوانند در آینده به تعهدات خود عمل کنند، ناگزیر از سرمایهگذاری هستند، اما بر اهمیت سرمایهگذاریهای مناسب و سنجیده توسط این سازمان تأکید دارند.