به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛همایون حائری، مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه ارزش افزوده صنعت برق را باید در فعالیت های کلی کشور ببینیم و در افزایش توسعه ملی و رفاه اجتماعی معرفی کنیم، اظهار کرد: صنعت برق کشور به عنوان صنعتی تخصصی و دانش محور است که بدون کمک دانشگاه ها، نوآوری و پژوهش حرکت های بعدی آن انجام نمی شود.
وی صنعت برق کشور را صنعتی در سطح جهانی دانست و افزود: صنعت برق برای ادامه حیات خود و رقابت با کشورهای پیشرفته دنیا ضرورت دارد که از افراد نخبه و دانشگاهیان استفاده کند، خوشبختانه ما در این مسیر اقدامات خوبی داشته و با دانشگاه ها تفاهم داریم و کارهای جدیدی که در صنعت برق و در زمینه تکنولوژی ها و فناوری های پیشرفته انجام می دهیم با حمایت دانشگاه ها است.
حائری ادامه داد: اتوماسیون شبکه های توزیع و انتقال برق، نسل جدید نیروگاه ها با شاخص های خوب محیط زیستی، حذف شبکه های فرسوده، استفاده از شبکه های زمینی و حذف شبکه های هوایی و استفاده از فناوری های پیشرفته راهکارهای موثری است تا سرعت پیشرفت صنعت برق با سرعت بیشتری ادامه یابد.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه صنعت برق کشور ما با 72هزار مگاوات ظرفیت تولید برق قدرت اول منطقه است، گفت: متناسب با این ظرفیت با وجود نیروهای متخصص که شاخص هستند حتی در دنیا حرفی برای گفتن دارند، بزرگترین ویژگی صنعت برق این است که بعنوان تخصصیترین صنعت در کشور بوده و وظیفه اصلی آن تامین برق کشور است.
وی با بیان اینکه صنعت برق هیچگاه مانع رشد و توسعه کشور نبوده و همواره تامین برق به موقع را تضمین کرده است، ادامه داد: ما با وجود 32 میلیون مشترک، 99.9 نفوذ برق داریم یعنی روستاهای بالای 10 خانوار ما نیز از نعمت برق بهرهمند هستند این امر درحالیست که بیش از یک میلیارد از جمعیت دنیا را افرادی تشکیل میدهند که از نعمت برق محروم هستند.
حائری در خصوص ویژگی استفاده از کابلهای زیرزمینی در تولید برق گفت: استفاده از کابلهای زیرزمینی یکی از اولویتهای ما نیز هست؛ اما باید توجیه اقتصادی آن نیز فراهم باشد زیرا هزینههای سرمایهگذاری بر آن بالاست ولی از طرفی مزایایی همچون بحث مبلمان شهری، کاهش زیاد قطعی برق و کیفیتافزایی آن را نمیتوان نادیده گرفت لذا باید با بررسی شرایط به تعادلی دست یافت تا متناسب با افزایش تواناییهای صنعت برق استفاده از کابلهای زیرزمینی را نیز در اولویت قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان تلفات انرژی الکتریکی در زمان خروج از نیروگاه و رسیدن به مشترکین طی یک ماه گذشته 15.5درصد بوده است، عنوان کرد: براساس طرحی جهادی، علمی و تخصصی مقرر شد طی یکسال تلفات را از 15.5 درصد به زیر 10درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه تغییر سند انرژی در داخل کشور از سوختهای فسیلی به سمت استفاده از انرژیهای نو یکی از تاکیدات وزیر نیرو است، یادآور شد: در خصوص استفاده از انرژیهای نو همچون انرژی بادی و خورشیدی در تولید برق اقدامات اساسی و زیربنایی در داخل کشور انجام شده که برای دستیابی به نتایج مطلوب به زمان بیشتری نیاز داریم.
حائری در پایان خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که در پایان امسال نسبت به پایان سال گذشته سهم انرژیهای نو در نیروگاههای بادی و خورشیدی را به 2 برابر برسانیم و این عمر طی سالهای متمادی ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/