به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مهندس علی معیری با بیان این مطلب اظهار داشت: از طریق این طرح، شفافیت و تسهیل فرآیند برای خدمت گیرندگان، میسر می شود و بیماران با محدودیت های کمتری میتوانند خدمات درمانی را دریافت نمایند.
وی گفت: سازمان تامین اجتماعی در حذف دفترچه های درمانی و جایگزینی روش جدید هویت سنجی، در بیش از ٣٦٠ مرکز درمانی ملکی، به موفقیت صددرصدی رسیده است.
معیری افزود: در حال حاضر، پذیرش و ارائه خدمات درمانی بیمه شدگان، از طریق ارائه کارت ملی صورت می پذیرد که در آینده نزدیک مقرر است بر اساس تفاهم نامه منعقده با سازمان ثبت احوال کشور، امکان پذیرش بیماران از طریق ارائه کد ملی نیز میسر شود.
وی با بیان اینکه ابتدا پزشکان متخصص، سپس عمومی و در نهایت مراکز درمانی طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی به این طرح می پیوندند، گفت: صدور نسخه الکترونیکی، پیش نیاز صدور کارت هوشمند سازمان تامین اجتماعی برای بیمه شدگان است که در فازهای بعد و پس از بررسی انواع راه حل های ممکن، صورت خواهد پذیرفت.
معیری با بیان اینکه حذف دفترچه در مراکز غیرملکی یزد از حدود شش ماه گذشته به طور جدی آغاز شده است، افزود: این طرح در فاز نخست، ارائه خدمات چهار رشته تخصصی نورولوژی، غدد، روماتولوژی و آنکولوژی را تحت پوشش قرار داد و متخصصان و فوق تخصصان این رشتهها، بیماران خود را در قالب نسخه الکترونیکی ویزیت میکنند که تاکنون بیش از ٥٢ هزار نسخه بصورت الکترونیکی صادر شده است.
وی گفت: با توجه به اجرای موفقیت آمیز این طرح در استان یزد، تمامی پزشکان طرف قرارداد این استان، در این طرح فعال می شوند و تمامی نسخ پزشکان چه در مراکز ملکی و چه غیرملکی به صورت الکترونیکی صادر می شود و در این راستا، در حال عقد تفاهم نامه سه جانبه ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی هستیم.
وی آموزش به مخاطبان این طرح را بسیار مهم دانست و گفت: برای آشنایی کاربران از طرح حذف دفترچه و استفاده از نسخه الکترونیکی، آموزشهای لازم از طریق کارشناسان واحد فناوری اطلاعات مدیریتهای درمان استانها، به پزشکان، متخصصان پزشکی و پاراکلینیکی و کادر درمان آنها ارائه میشود.
مدیرکل دفتر راهبری سیستمهای سازمان تامین اجتماعی گفت: با توجه به اینکه ارائه سرویس های درمانی از حساسیت ویژه ای برخوردار است، نباید وقفهای در آن ایجاد شود، برای ماه های آغازین اجرا، دفترچههای کاغذی همچنان در اختیار بیماران قرار دارد تا در صورت عدم امکان ارائه سرویس الکترونیکی در مرکز مورد مراجعه و یا بروز هرگونه مشکل احتمالی، مورد استفاده قرار گیرد.
وی داشتن حق امضای الکترونیکی برای پزشکان را یکی دیگر از پیشنیازهای تعمیم طرح حذف دفترچه برشمرد و اظهار داشت: بزودی امضای دیجیتالی درمانگران در اختیار آنها قرار می گیرد.